A vörös haj újra hódít

Még mindig hódít a természetesség, a natúr frizurák évek óta kiűzhetetlenek a hajdivatból. A Wella show-ján az is kiderült, hogy az internetnek köszönhető, hogy egyre trendibb frizurákat látunk az utcán. Riadt modellek a műjégpályán mutatták be az idei hajslágereket.

Ne gyújts rá, amikor fújják a lakkot! - ezzel a tanáccsal indított útnak a barátnőm a Wella hajshow-jára. Szerencsére nem fenyegetett tűzveszély, a frizurák egy áttetsző fóliasátorban készültek, onnan küldték ki a riadt hajmodelleket a kifutóként használt műjégpályára. Annyira aggódtunk a lányokért, hogy alig tudtunk a hajakra figyelni, szürreális élmény volt.

Jégrevü: kínos vagy bájos?

Biztos minden bemutatókon dolgozó modellnek volt már olyan rémálma, hogy a nagy pillanatban beüt valami természeti katasztrófa, a kifutó egy nagy repedés mentén kettéválik vagy tükörjéggé változik, és akármi történik, egy két számmal nagyobb magassarkúban végig kell sétálni rajta. A Wella ezt az érzést keltette életre, amikor egy kis alapterületű műjégpályán tálalta az új samponjának piacra dobását ünneplő hajkollekciót.

Úgy látszik, a hazai bemutatók egy része nem létezhez táncos bevezető nélkül, az apró jégpályán elsőként zavartan tipegő szinkronkorcsolyázó lányok tűntek fel. Megmutatták, hogy olyan minőségű műjeget sikerült prezentálni, ami profik számára is nehezen korcsolyázható - ezzel mentve a hajmodellek minden ügyetlenségét. Később a show moderátora, aki szintén korcsolyán próbált közlekedni, viccesen emlegette, hogy nincs magyarázat arra, miért volt szükség egy tavaszi hajkollekció bemutatásán jégpályára - csak valami különlegeset akartak. Érthető. A frizurák akár az utcán is szembe jöhettek volna, ha nem lett volna ez az extrém körítés, gyakorlatilag semmire sem emlékeznének a nézők.

A 2011-es hajtrend

Az idei év négy fő hajtrendje:

1. Visszatérnek a 60-as, 70-es évek fazonjai

Ha radikális kurtításon gondolkozunk, akkor a fiatal Mia Farrow vagy Jean Seberg lebegjen a szemünk előtt.

2. Update Kleopátra

Visszatér a bob, de nem a Victoria Beckham által híressé tett szigorú geometrikus forma, hanem a hosszabb Kleopátra fazon.

3. Virággyerek

Francoise Hardy-ra vagy Jane Birkinre hivatkozhatunk. A kulcsszó itt is a volumen: egészséges, dús, ragyogó hajkoronák lebegjenek a szemünk előtt.

4. Színes melír, természetes árnyalatok

Főként a rövid hajhoz jól illenek a feltűnő színek, mint például a már-már fehéres szőke. A nagyon világos szőkét egyébként egy-egy színes sávval is meg lehet bolondítani, a vadócabb színes melír ugyanis most kezd majd igazán elterjedni.

Bemutatkozik a sampon nagykövet

A show főszereplője, a Wella fodrász nagykövete, Nagy Viktor 15 évvel ezelőtt kezdett dolgozni Zsidró Tamás mellett. Önmagát sampon nagykövetként mutatta be, nem tudjuk öniróniáról vagy nyelvbotlásról volt-e szó. Véleménye szerint az internetnek köszönhető, hogy egyre trendibb frizurák jönnek szembe az utcán, illetve hogy minden nő álma egy nagy volumenű, hidratált hajkorona.

Azt is megtudtuk tőle, hogy még mindig hódít a természetesség, a natúr frizurák évek óta kiűzhetetlenek a hajdivatból. Ehhez képest már az első körben is megjelent egy modell olyan hatalmasra fésült konttyal, amiben egy egész túlélőcsomag elfért volna. Ezt leszámítva tényleg sorra bukkantak fel a lehető leghétköznapibb hajformációk, a közönség érdeklődését lényegében az tartotta fent, hogy vajon melyik modell fog fenékre esni a jégen, de szerencsére nem történt ilyesmi.

Divat a vörös

Nagy Viktor a színtrendekről mesélve kiemeli, hogy még mindig divat a vörös, és a két legemlékezetesebb frizura is ebben a színben tündökölt. Az egyik egy olyan hajkorona, ami valószínűleg ébredés után, minden beavatkozás nélkül is lenyűgöző. (Naiv férfi kollégám szerint igazi vörös, hiszen a szemöldöke is vörös.) A rövid, vörös hattyúfióka pedig olyan kedves bátortalansággal, mégis méltóságteljesen korcsolyázott ki a kifutóra, hogy azonnal belopta magát a szívünkbe.

Kár, hogy a magyar hajbemutatókon többnyire nem fordítanak elég figyelmet arra, mit viselnek a modellek. (Tisztelet a kivételnek - legutóbb a Michrophone Hair Merlinben tartott bemutatóján láttunk jól öltözött frizurákat.) Itt - emelve az előkarácsonyi hangulatot - piros és fehér szatén lepedőbe csomagolták a lányokat, és a smink is elég sajátosra sikerül.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek