Gondolj a nászéjszakára! Top 10 nászajándék

A lista legvégén a kristály csetreszek és nippek állnak, a tetején pedig az örök favoritok trónolnak: az ágyneműgarnitúra és az étkészlet. Szerintünk pénzt sem ciki nászajándékba adni, bár azt még sokan vitatják. A top lista összeállításához egy nászajándék szolgálatot és ismerőseinket kérdeztük meg.

Pénzt ajándékozni a legkönnyebb megoldás, bár messze nem a legstílusosabb – tudtuk meg Monica Manailától a Coin Áruház marketingesétől. „Ugyanis, ha pénzt ajándékozunk, az ajándékozás lényege elvész: a kiválasztás és a meglepetés öröme. Mégis sokan választják, mert egyszerű és nem okoz különösebb fejtörést, nem lehet mellélőni. Nászajándék bármi lehet, aminek a pár jó hasznát veszi a közös élet elindításához. Szerintem az ajándék választásnál a legfontosabb szempont az, hogy praktikus legyen.”

Megvizsgáltuk, miket kínálnak idén a különböző üzletek és összeállítottunk egy top 10-es nászajándéklistát. Az eredmény minket is meglepett, ugyanis nem egy új hóbort hasít, hanem a hagyományos, klasszikus ajándékok.

10. Kristályváza

Az előző rendszer szokását idézi, hogy a kitüntetés mellé még egy-egy ormótlan kristályvázát is nyomtak a Kiváló Dolgozók kezébe. Az esküvőn törékeny akadályt képez, hazafelé csak pakolgatja majd az ifjú ara a kocsiban – ahol, ha szerencséje van, hazáig össze is törik. A kristályváza, mint ajándék, kezd kikopni a divatból. Hétköznapi funkcióját tekintve, igazából csak a csokor mutat jól benne, amit ritkán kapunk, viszont porfogónak kiváló. A kristályváza olyan holmi, ami a válásig ide-oda rakosgatható a szekrény tetején. Egyetlen érv szól mellette: ez a típusú ajándék azonnal továbbajándékozható.

9. Kis méretű háztartási és konyhai gépek

A kenyérpirító, robotgép, botmixer, és más hasznos holmi azért rizikós, mert az ifjú pár valószínűleg már fel van szerelve ilyen eszközökkel, lévén ezeket naponta használja az ember. Ha még sincs nekik, akkor is ők tudják, milyet szeretnének, illetve melyik eszköz megy a konyha vagy a fürdőszoba színéhez.

8. Vicces ajándék

A guminőn és a vibrátoron kívül szinte bármi megengedett a jóízlés határain belül. Mellékhatása, hogy csak 5-10 perces örömöt okoz.

7. Porcelán és pohárkészlet

Hasznos, drága és szép, esetenként giccsfaktorban is erős. Ezzel meg is felelt a praktikus nászajándékok paramétereinek. A legnehezebb a csomagolás, és a tétel megsemmisülés nélküli helyszínre cipelése. Étkészletet mindenkinek, de porcelán nippet csak gyűjtőknek!

6. Utazási utalvány

A nyaralás ajándékba belföldi és külföldi úti célokhoz szuper választás, hiszen a pár úgyis nászútra kíván menni. Az utalvány különböző címletekben kapható és nagyon szép wellness utakra lehet elverni itthon is, nem kell rögvest Bangkokig rohanni.

5. Ezüst képkeret, nyomtatott vagy gravírozott holmik

Az előbbi igen, az utóbbi egyáltalán nem javasolt. A gravírozott öngyújtók, pólóra vagy párnahuzatra nyomtatott képmások érája kissé már letűnt, de a gondolattal továbbra is játszhatunk. Ajándéknak kockázatos, mert kevés ember szereti a saját képmását dísztárgyként állandóan viszontlátni a lakásában - utólag viszont szép emlék, ha az örömapa magát a gyűrű felhúzásának pillanatát örökíti meg kristályban.

4. Vásárlási utalvány

Ugyanaz vonatkozik rá, mint az utazási utalványra. Nem hiába érdemelte ki a negyedik helyet, hiszen ezzel az ifjú pár azt választ a lakásába, amit akar.

3. Pénz

Egyszerűen megoldja az ajándékozás problematikáját, ráadásul a pénznek mindenki örül. Bár ilyenkor a menyasszonytánc az egyik legfőbb azonnali pénzforrás, mégis, egy kis kreativitással elegánsan is átnyújtható az összeg: tegyük egy plüssmedvébe vagy egy rusztikus ezüst dobozba. A sima papír borítékot pedig hagyjuk meg a dokinak és a paraszolvenciának.

Néhány éve még ciki volt

"Néhány éve még ciki volt pénzt adni egy házasulandó barátnak. Rossz szemmel nézett rád a rokonság, azt gondolták, igénytelen vagy, gyorsan le akarod zavarni az egészet, nem is szereted őket, bele sem akartál gondolni, hogy minek örülnének. Pedig akit igazán érdekel egy pár sorsa, az tudja, micsoda kín nekik három kenyérpirítót, egy gyötrelmesen ronda gyümölcsös csendéletet, egy nagymamás porcelán kávéscsésze készletet, és egy aranyszínű selyemágyneműt felhalmozni a lagzin, ahelyett, hogy egy kis pénzt kaptak volna " - derült ki korábbi összeállításunkból, amelyikben házaspárok beszéltek a kedvenc és a rémálomba illő nászajándékaikról.

2. Élményajándék

Számos weboldal kínál élményajándékot, erotikus meglepetést, kalandtúrát, vagy egy különleges vacsorát. Ha ilyesmit választunk, alaposan gondoljuk át, illik-e a pár személyiségéhez a téma: túlélőtúrát vagy oroszlánvadászatot csak megfontoltan válasszunk a repertoárból.

1. Ágyneműgarnitúra és étkészlet

A megkérdezetteink szerint ez mindkét tétel évtizedek óta bevált szett. Ágyneműre mindig szükség van, kopnak, szétmosódnak, és a villák, kanalak is szeretnek eltünedezni. Nem valami egyedi ajándék, de úgy tűnik, sokan ezeket kérik.

Minden ajándék jolly joker

Megkérdeztük, mi az, ami a legtöbb esetben beválik, és mik a jolly jokerek? „Előny, ha ismerjük a párt és tudjuk hol tart a kapcsolatuk a házasságkötés pillanatában: azaz teljesen a nulláról kezdik, vagy éppen hivatalossá kívánják tenni közös életüket - folytatja Monica Manaila. Az első esetben véleményem szerint a komplett étkészlet még mindig sláger. Ha viszont kevés információval rendelkezünk egy szép ágyneműszettel nem sokat tévedhetünk. Tulajdonképpen minden ajándék jolly joker. De ha pénzt ajándékozunk, még azt is meg lehet oldani kreatív ötletekkel, elegánsan.”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek