10 dolog, amit nem tudtál a Dior új kedvencéről

Egyre több forrás szerint is Riccardo Tisci, a Givenchy jelenlegi dizájnere veszi át a Dior női kollekcióinak főtervezői székét John Galliano csúfos botránya után, írja a Refinery29. Szakmai körökben sokan örültek a hírnek, de sokan talán azt sem tudják, ki fia-borja ez a fiatal olasz. Gyorstalpaló Riccardo Tisciből.

A nem megerősített, de nagyon közeli forrásra hivatkozó hír bombaként robbant a Twitteren, miután már akkor megindultak a spekulálások, amikor Gallianót még csak felfüggesztették. Amikor ki is rúgták, rögtön pörögni kezdtek a lehetséges nevek, Riccardo Tiscié pedig végig ott lebegett, mivel a Givenchy is a LVMH konszern tulajdona, csakúgy, mint a Dior. Ráadásul a Givenchy-t sokan a Dior ugródeszkájaként tartják számon, Tisci pedig 2005 óta ott van. Nagyon úgy tűnik, érdemes lesz megjegyezni a nevét.

Íme 10 dolog, amit valószínűleg kevesen tudnak róla:

  • 1. Bár valószínűleg nem ő a leghagyománykövetőbb római katolikus, Tisci nagyon erősen kötődik a vallásához, és fel is használja a munkáiban. A 2011-es őszi-téli férfikollekciójáról azt nyilatkozta: "A vallás nagy részét képezi az örökségemnek és ez a kollekció a katolicizmusomról szól."
  • 2. Iron Maident bömböltet a műhelyben.
  • 3. Most másodjára venne át divatházat a szintén Central Saint Martin's-ban végzett John Gallianótól, aki 1995 és 1996 között volt a Givenchy tervezője.
  • 4. Ha már a Givenchy-nél tartunk: bár nagyon sikeres lett ott, nem ő volt az elsődleges jelölt a tervezői feladatra. 2005-ben összevonták az addig Alexander McQueen tervezte férfivonalat és a Julian McDonald vezette női vonalat egy stúdióba. Bár a vezetőség tagadja, de nyílt titok, hogy Tisci előtt Alber Elbazt (a Lanvin mostani tervezője) és még öt másik dizájnert interjúvoltak meg a feladatra.
  • 5. Kétszer kérték fel vendégszerkesztőnek: először 2008-ban az A Magazine-nál állított össze egy lapszámot, most pedig a júniusban megjelenő Visionaire magazin Religion című kiadásához asszisztált.
  • 6. Hozzá van szokva, hogy a műhely és a divatbemutatók backstage része tele van hangos nőkkel, ugyanis egy dél-olaszországi családban nőtt fel nyolc lánytestvérrel.
  • 7. Még ha úgy is gondolja valaki, hogy Tisci stílusa sötét és gótikus, jobb, ha nem mondja neki szemtől szembe, ezt ugyanis utálja. Inkább a romantikussal érdemes próbálkozni.
  • 8. Elég gyakran egyszerű divatbemutatókat kér színpadias show helyett. Többször is kinyilvánította már, hogy szerinte nem egy divatbemutató a legjobb alkalom a ruhák szemrevételezésére. Ez bizony elég éles váltás lenne a Dior pompázatos couture bemutatóihoz képest.
  • 9. Lea T, a világ leghíresebb transszexuális modellje. Lea korábban Tisci személyi asszisztense és próbamodellje volt.
  • 10. A neve kiejtve "Tisí" és nem "Tííí-si" vagy "Tiszkí".
Oszd meg másokkal is!
Mustra