A ribancrendszám egy elég durva kifejezés

A hétvége a tetovált lányoké volt, akikből harminchét biztosan van az országban. Mindegyikük indult egy szépségversenyen, ahol nem az volt a fontos, hogy milyen a hölgy mosolya, mekkora a melle, csak az számított, összhangban van-e azzal, amit magára varratott. Vasárnap Big Daddy Laca kalauzolt minket, bezzeg szombaton magunkra maradtunk az amatőrökkel.

„Igazából egy ilyen versenyen azt nézzük, egy tetoválás milyen minőségű, mennyire illik az adott hölgyhöz. Azon már túl vagyunk, hogy bejön valaki és mi elvállalunk bármilyen tetoválást. Van, aki azt mondja, kér egy non figet a derekára – persze megcsináljuk, mert első a vendég -, de igazából azt szeretjük, ha a kuncsaft elmond magáról mindent, elmondja, mit szeretne magára, mennyire kapcsolódik hozzá, az ő énjéhez, lelkéhez, belsőjéhez, és így tervezzünk meg közösen a tetoválást. Mert egyedinek kell lennie” – mondta Big Daddy Laca, aki Ganxsta Zolee és a Kartell oszlopos tagja, és a vasárnapi International Tattoo Convention szépségversenyen pontozta a csajokat.

Március második hétvégéjén két szépségversenyt is rendeztek a tetovált lányoknak, amin úgy meglepődtünk, mint a rómaiak az Alpokon át masírozó elefántokon. A szépségverseny szó bármilyen körülmények között képes közönséget generálni, nem is hiányzik az expók kínálatából, de talán csak a szervezők fejében él az a kép, hogy egy ilyen eseményt komolyan lehet venni.

Bezzeg ott voltak szakértők

Van egy pont, amikor az amatőr szépségverseny önmaga karikatúrájává válik, a Hungexpo csarnokában szombat este rendezett Miss Tattoo Expo 2011 ezt a pillanatot hamar elérte. A tetovált lányok szépségversenyén a zsűrit a közönségből emelték ki, a vasárnapin bezzeg szakértők pontoztak. De nem csak ebben tért el egymástól a két konkuráló programsorozat.

Egy ilyen amatőr versenyen győztest hirdetni korántsem egyszerű. Egy kalap alá kell venni a bokatetoválást villantót a kurvarratossal, a tigrismintás bugyiban parádézót a végigvarrt lábú lánnyal, ez igen kemény feladat. Szerencsére az egész húsz perc alatt lezajlott, nem volt idő unatkozni, még arra sem futotta, hogy gondolatban melegebb éghajlatra exportáljuk az agysejtjeinket. A lobotómia aznap elmaradt.

Bezzeg az ugró delfin

Vasárnap Big Daddy Laca vállalta, hogy segít eligazodni a tetováltak világában, ahova igazi outsiderekként érkeztünk, még a fülünk sem volt soha kilyukasztva. „Ma már nem akar senki ugró delfint magára, mert az nem divat. Bár az a fontos, hogy a kuncsaft magáénak tudhassa, amit magára varrat, mert csak akkor tudja viselni a tetoválását.”

Big Daddy úgy véli, arányaiban Magyarországon van a legtöbb jó tetováló. „Nagyon sok az olyan tetováló, aki képzőművészetit végzett. Szerencsére az utóbbi időben fejlődött a tetoválási kultúra, egyre jobb alapanyagok, gépek vannak, így nem jelent gondot művészi munkákat csinálni. Egy tetováló olyan, mint egy festő, amikor kap egy vásznat.”

Bezzeg külföldön

Az idegenvezetőnk azt is elmondta, elég régóta ki van tetoválva, ennek ellenére a mai napig feltűnik neki, ha valaki nagyon megbámulja, holott már hozzászokhatott volna. „Külföldön mérhetetlen lazaság van, ott teljesen természetes és normális, hogy valaki tetovált. Itthon még nem annyira elfogadott, bár már haladunk abba az irányban. Ha valaki olyan extrém, mint én – nem beképzeltségből mondom-, hogy még a kézfején is tetoválás van, sokan megrökönyödnek rajta. Odáig már eljutottunk, hogy nem rögtön alkotnak negatív véleményt az ilyen emberekről, hanem veszik a fáradságot és szóba állnak azzal is, aki így néz ki.”

A szombati és vasárnapi mezőny között akkora volt a különbség, mint Fejős Éva és Shakespeare között. Ribancrendszám itt is villant, de akadtak teljes hátak, több testrészen átívelő tetkók is. „Egybehangzóan az a véleményünk, hogy a 16-os rajtszámú lány volt nagyon egyben. Sajnos nem láttam olyat, hogy atyaúristen, de király. Nem volt olyan, akinek csillagos ötöst adtam volna.” Mint Big Daddy Laca mondta, a ribancrendszám nem tartozik a kedvencei közé, de azt is tudja, ez most a hóbort, ez most a divat. „A ribancrendszám egy elég durva kifejezés, ezen a versenyen is láttam borzasztót és nagyon szépet is. Az előbbire kapásból egy pontot adtam – egytől ötig lehetett pontozni - mert teljesen értelmetlen hülyeségnek tekintem, ha nincs benne semmi különleges, ha csak egy virág, egy krix-krax."

Szerencsére Big Daddy elszólta magát, pedig csak arra voltunk kíváncsiak, ki a befutó nála. Így nem kellett megvárnunk, hogy vége legyen az egész hepajnak, már hatkor tudtuk, ki örülhet este kilenckor annak, hogy mások szerint is szép a tetkója.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek