TREND

A ribancrendszám egy elég durva kifejezés

2011. március 14., hétfő 19:21

A hétvége a tetovált lányoké volt, akikből harminchét biztosan van az országban. Mindegyikük indult egy szépségversenyen, ahol nem az volt a fontos, hogy milyen a hölgy mosolya, mekkora a melle, csak az számított, összhangban van-e azzal, amit magára varratott. Vasárnap Big Daddy Laca kalauzolt minket, bezzeg szombaton magunkra maradtunk az amatőrökkel.

„Igazából egy ilyen versenyen azt nézzük, egy tetoválás milyen minőségű, mennyire illik az adott hölgyhöz. Azon már túl vagyunk, hogy bejön valaki és mi elvállalunk bármilyen tetoválást. Van, aki azt mondja, kér egy non figet a derekára – persze megcsináljuk, mert első a vendég -, de igazából azt szeretjük, ha a kuncsaft elmond magáról mindent, elmondja, mit szeretne magára, mennyire kapcsolódik hozzá, az ő énjéhez, lelkéhez, belsőjéhez, és így tervezzünk meg közösen a tetoválást. Mert egyedinek kell lennie” – mondta Big Daddy Laca, aki Ganxsta Zolee és a Kartell oszlopos tagja, és a vasárnapi International Tattoo Convention szépségversenyen pontozta a csajokat.

Március második hétvégéjén két szépségversenyt is rendeztek a tetovált lányoknak, amin úgy meglepődtünk, mint a rómaiak az Alpokon át masírozó elefántokon. A szépségverseny szó bármilyen körülmények között képes közönséget generálni, nem is hiányzik az expók kínálatából, de talán csak a szervezők fejében él az a kép, hogy egy ilyen eseményt komolyan lehet venni.

Bezzeg ott voltak szakértők

Van egy pont, amikor az amatőr szépségverseny önmaga karikatúrájává válik, a Hungexpo csarnokában szombat este rendezett Miss Tattoo Expo 2011 ezt a pillanatot hamar elérte. A tetovált lányok szépségversenyén a zsűrit a közönségből emelték ki, a vasárnapin bezzeg szakértők pontoztak. De nem csak ebben tért el egymástól a két konkuráló programsorozat.

Egy ilyen amatőr versenyen győztest hirdetni korántsem egyszerű. Egy kalap alá kell venni a bokatetoválást villantót a kurvarratossal, a tigrismintás bugyiban parádézót a végigvarrt lábú lánnyal, ez igen kemény feladat. Szerencsére az egész húsz perc alatt lezajlott, nem volt idő unatkozni, még arra sem futotta, hogy gondolatban melegebb éghajlatra exportáljuk az agysejtjeinket. A lobotómia aznap elmaradt.

Bezzeg az ugró delfin

Vasárnap Big Daddy Laca vállalta, hogy segít eligazodni a tetováltak világában, ahova igazi outsiderekként érkeztünk, még a fülünk sem volt soha kilyukasztva. „Ma már nem akar senki ugró delfint magára, mert az nem divat. Bár az a fontos, hogy a kuncsaft magáénak tudhassa, amit magára varrat, mert csak akkor tudja viselni a tetoválását.”

Big Daddy úgy véli, arányaiban Magyarországon van a legtöbb jó tetováló. „Nagyon sok az olyan tetováló, aki képzőművészetit végzett. Szerencsére az utóbbi időben fejlődött a tetoválási kultúra, egyre jobb alapanyagok, gépek vannak, így nem jelent gondot művészi munkákat csinálni. Egy tetováló olyan, mint egy festő, amikor kap egy vásznat.”

Bezzeg külföldön

Az idegenvezetőnk azt is elmondta, elég régóta ki van tetoválva, ennek ellenére a mai napig feltűnik neki, ha valaki nagyon megbámulja, holott már hozzászokhatott volna. „Külföldön mérhetetlen lazaság van, ott teljesen természetes és normális, hogy valaki tetovált. Itthon még nem annyira elfogadott, bár már haladunk abba az irányban. Ha valaki olyan extrém, mint én – nem beképzeltségből mondom-, hogy még a kézfején is tetoválás van, sokan megrökönyödnek rajta. Odáig már eljutottunk, hogy nem rögtön alkotnak negatív véleményt az ilyen emberekről, hanem veszik a fáradságot és szóba állnak azzal is, aki így néz ki.”

A szombati és vasárnapi mezőny között akkora volt a különbség, mint Fejős Éva és Shakespeare között. Ribancrendszám itt is villant, de akadtak teljes hátak, több testrészen átívelő tetkók is. „Egybehangzóan az a véleményünk, hogy a 16-os rajtszámú lány volt nagyon egyben. Sajnos nem láttam olyat, hogy atyaúristen, de király. Nem volt olyan, akinek csillagos ötöst adtam volna.” Mint Big Daddy Laca mondta, a ribancrendszám nem tartozik a kedvencei közé, de azt is tudja, ez most a hóbort, ez most a divat. „A ribancrendszám egy elég durva kifejezés, ezen a versenyen is láttam borzasztót és nagyon szépet is. Az előbbire kapásból egy pontot adtam – egytől ötig lehetett pontozni - mert teljesen értelmetlen hülyeségnek tekintem, ha nincs benne semmi különleges, ha csak egy virág, egy krix-krax."

Szerencsére Big Daddy elszólta magát, pedig csak arra voltunk kíváncsiak, ki a befutó nála. Így nem kellett megvárnunk, hogy vége legyen az egész hepajnak, már hatkor tudtuk, ki örülhet este kilenckor annak, hogy mások szerint is szép a tetkója.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.03.14 21:05:06Kelly és a szexi dög

  Volt egy-két klassz, gratulálok - hajrá csajok!

 • 2011.03.14 21:19:44grufftipunk

  Big Daddy Laca legalább mindig jó arc volt. Neki bírtam még Döglégy mellett a legjobban a szövegét annó..

 • 2011.03.14 21:31:09fumerin

  Az jut az eszembe, hogy amikor majd 70 évesen belenéz a tükörbe a tetovált személy, mennyire érzi magát jól a bőrében? Esetleg a kórboncnokok mekkorát fognak rajta röhögni? Vagy megint divat a lámpa búra?
  :DDD

 • 2011.03.14 21:50:42nehogymárne

  fumerin, ez olyan elcsépelt kifogás... miért, akin nincs tetkó, hogy néz magára hetven évesen? eláruljam? az életét látja maga előtt, és ha tetszik neki, tetkóval együtt is jól esik majd rá emlékeznie, ha meg úgy gondolja, szar volt, azon a tetkótlanság se segít. a kórboncnok meg az utolsó utáni, akinek a véleménye számít.

 • 2011.03.14 21:55:03fumerin

  nehogymárne: Láttam már halál gusztustalanná alakult tetkót a sok szülés után vaddisznóval vetekedő méreteket öltött nőkön!
  Undorító!
  És sorolhatnám még...
  Ez az én véleményem volt, ha nem tetszik, nem érdekel, nálam már rögzült az esztétikum és az ízlés fogalma!

 • 2011.03.14 22:14:23Közöd?????

  melyik aluljáróból kaparták össze big daddy lacát?

 • 2011.03.15 07:58:03version

  a tetovalas mar ciki a 21-ik szazadban nem?

 • 2011.03.15 08:19:12Pizsi16

  Ilyenkor szégyellem magam a "nőtársaim" helyében is. Sok esetben gusztustalan testen mindenféle koncepció nélküli izléstelen gagyi tetkók.
  Önmegvalósításomat ruhákkal is meg tudom oldani. 3 évente lecserélem mindet. A tetkókkal mit tennék?Ha bele gondolok manapság mi tart örökké?

 • 2011.03.15 08:22:07mükkemakk

  Tetoválás helyett lehetne sportolni is, az is módosítja testet. Napi 600 felülés és egy kis futás után, már nem lenne önértékelési probléma.

 • 2011.03.15 09:17:17plb

  1950-1970 között a pálmafa nővel naggyon-naggyon menő volt. 20-30 év mulva a mai tetoválásokon is röhögni fogunk.

 • 2011.03.15 10:40:10Steelen

  Csodás! Ennél már csak a szeméremdomb tetoválás lehet szebb kb. 22-23 éves korig :) szvsz,mert utána tegyük fel valamikor terhes lesz az alany, már a 9 hónap alatt szépen szétcsúszik a rajz aztán arra még rájön az orvosaink körében közkedvelt császározás és máris kész a csodás végeredmény.
  Bár a szép és egészséges baba mindenért kárpótol!

 • 2011.03.15 10:53:05plasztikcsirke

  Nem tetszik egyik sem. Tizen-huszonévesnek hiába mondod, ne firkáltassa magát össze, mert később munkakeresésnél is gondot jelenthet, vagy mondjuk, ha fel kell/szeretne venni egy estélyi ruhát. És igen, az a bőr lesz ráncos, löttyedt, nem 70 évesen, van akinek már 40 évesen. 40 évesen meg azért egy nő még törődik a külsejével annyira, h ez zavarja. Leszedetni sem olcsó és az is látszik. Nem lesz tetkóm, mert nincs szebb egy egészséges, sima, ápolt bőrnél. Szerintem.

 • 2011.03.15 11:35:31suo tempore

  az ember változik, nem csak külsőleg, de belsőleg is...ami 20 évesen egetverően fontos volt neki, az 40 évesen már csak egy rossz vicc

 • 2011.03.15 12:16:52pizzaboy

  "nincs szebb egy egészséges, sima, ápolt bőrnél"

  Tökéletesen egyetértek. Annyit azért hozzátennék, hogy valami nem túl feltünő helyen egy pici rajz szerintem még izgalmas is lehet, főleg annak aki megtalálja :)

 • 2011.03.15 12:32:20tris

  pedig az elnevezés találó. A szilikonszáj is az.

  Egy igazán jó fej, jó stílusú lánynak nincs ilyesmire szüksége.

 • 2011.03.15 12:47:41Pizsi16

  Jaja, majd 45 évesen azért nem veszek fel miniszoknyát, mert narancsbőröm van, pántnélküli felsőt azért nem ,mert megereszkedett a mellem, rövid felsőt, mert nagy lett a hasam, nyitott dekoltázsú felsőt a tet
  kóm miatt és azért a bokatetkó visszeres lábon elég gáz...
  A tetoválás nálam hátrány,nem alakalmaznék tetovált embert ,főként nőt nem. A barátaim inkább a tetoválás árát utazásra, sportolásra és a családjukra költik.

 • 2011.03.15 12:52:18kovi1970

  Rettentő gusztustalannak tartom a tetoválást nőn (is). A 2. képen a falvédős rébék különösen elrettentő.

 • 2011.03.15 15:02:26tris

  a bokatetkó amúgy is gáz, mert már két méterről is kosznak látszik.

 • 2011.03.15 16:13:20donpéló

  Azért ezt a náci sapkát levehette volna ez a paraszt.

 • 2011.03.15 18:35:53eeyeore71

  nehogymárne

  A legbutabb korboncnok kb 10-szer okosabb nalad.
  Oket orvosnak hivjak, es nelkuluk ritkan gyogyul meg az ember sulyos betegsegbol! Nezz utana, nem olyan nehez!
  Nekem sem tetszenek ezek a tetovalasok, de semmi kozom hozza. A tetkot amugy el lehet dugni, a butasag mar itt a kommentben is kibuggyan. Jobban jarnatok egy tetkoval.

 • 2011.03.15 19:48:37plasztikcsirke

  eeyeore71

  "A tetkot amugy el lehet dugni..."

  A nyakon, kézen, alkaron, lábszáron lévőket csak nehezen.

 • 2011.03.16 02:22:00Bölcsészléjer

  eeyeore71 jaj te Isten báránya, akarom mondani fülese, most alaposan felsültél szövegértésből:)

 • 2011.03.19 16:29:10szisssz24

  Sziasztok!

  Elszomorító ami itt le van írva! Mindenki maga döntheti el még egyenlőre, hogy tetováltat-e vagy sem. Aki tetováltat, az nem fog 50 év múlva foglalkozni mások véleményével. Az a legfőbb probléma, hogy mindenki mindig mással foglalkozik!!!!! Senki nem azt nézni, hogy magába mi a hiba. Én egy embert azért szeretek, amilyen. Nem azért ahogy kinéz. Itt például elhangzott, hogy kifejezetten gusztustalan ha egy nő ki van tetoválva. Szerintem az a gusztustalan, hogy egy ember ismeretlenül bárkiről ilyet le mer írni. És még sorolhatnám! Mindenki nézzen magába, és amikor azt tudja mondani; hogy bennem nincs hiba; akkor mondjon véleményt másról.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta