TREND

Bio smink, egyedi ruha, menő bútor - a tökéletes nő kellékei

2011. február 17., csütörtök 08:50 |

A trendek azt mutatják, hogy egyre nagyobb az igény az élményközpontú üzletekre, hiszen a vásárló is keresi a show-t az árucikkek mellé, így vásárlás közben valakinek, hozzáértőnek érezheti magát. A Trendlakás Konyha-és Lakberendezési stúdió tetőterasz-partiján jártunk, szív alakú mignont majszoltunk és megtudtuk, milyen kellékek tesznek még menőbbé.

Bio smink, tökéletes esküvői ruha és menő bútor - ez a három a legdivatosabb kelléke egy mai nőnek, mint megtudtuk egy trendkövető eseményen.  A Trendlakás Konyha-és Lakberendezési stúdió tetőterasz-partiján jártunk, szív alakú mignont majszoltunk, és közben megtudtuk, szerintük mi kell a nőnek.

1. Bio smink

Megismerkedtünk a bio-smink mozgalommal, amit a dekorkozmetikumok új generációjának tartanak. A Zuii Organic gyártja és elsősorban a természetes és a bio alapanyagok rajongóit célozták meg. Bio rózsaszirmok, bio kamillavirág és bio jázmin alkotják a termékcsaládot.

Ellenőrzött bio alapanyagok, ragyogó és egészséges bőr, tökéletes fedés és szuper színárnyalatok. Az összetevők 95-100 %-a bio minősítéssel rendelkeznek, melyet az Ausztrál Kormány és az Organic Food Chain Pty Ltd. tanusítványa igazol.

A bio dekorkozmetikai termékek közös jellemzője, hogy nem tartalmaznak talkumot, szintetikus anyagokat, kőolajszármazékot, parabéneket, genetikailag módosított összetevőket, a terméktesztekből pedig az állatok is szerencsésen kimaradtak.

2. Egyedi ruha

Az est a gyertyafényes tetőteraszon folytatódott, ahol esküvői hacukák, ékszerek, és sminkek vártak a Boldogító Igen témakörben. Megismerkedtünk Nagy Ágota öltözéktervezővel és az Orlando Collectionnel.

A márkát 1994-ben alapították, mely napjainkra Magyarország vezető divatcégévé nőtte ki magát. A társtervező Halász Éva - mindketten a Magyar Iparművészeti Főiskola ruhatervező szakán szerezték képesítésüket. Szerintük bármilyen alkalomra is öltözködünk, a nőies nőt keresük meg magunkban. Filozófiájuk szerint minden nőben ott rejtőzik a tökéletes nő, amelyet hangsúlyozni kell. Tervezőként ennek megfelelően olyan szabászati megoldásokat keresnek, amelyek miatt a ruha olyan, mintha ráöntötték volna a viselőjére, miközben tökéletesen formálja annak testét.

3. Menő bútor

Egy menő bútornak levegő és tér kell. Az alapos és célirányos megvilágítás fényében még egy sámli is jobban érvényesül, csakúgy az egyedi színek, merész vonalak, bizarr megoldások: akár ülőgarnitúrán, akár konyhapulton vagy faelefánton csillan meg a fény. Ha bútort választunk, aranyszabály, hogy azért, mert a helyszínen jól mutat egy-egy darab, nem biztos, hogy otthon is jól fog. Ha sötét a szobánk, ahova szánjuk, vagy nem elég tágas, mérlegeljünk józanul. 

Láttunk fekete, retro hangulatú forgófotelt 94 ezerért, hullámzó vonalú konyhaszekrényt, üveglapos, futurisztikus étkezőszigettel, piros plexi bárszékekkel. Háromszáz ezer körüli összegért kellemes tapintású szürke textilbőr kanapét kaphatunk, de akinek ez túl sivár, választhat alá bolyhos, rikító zöld szőnyeget.

A narancs vagy barna nappali garnitúra-kombináció szemnyugtató és korszerű. Csinos darabok vesznek körbe, néhány modell valóban időtállónak tűnik, és talán 20 év múlva is jól mutat majd a nappaliban. Ám a trendek változnak, ahogy mi is, és az igényeinket sem lenne fontos három, egyszerű pontra leszűkíteni.

Ezen az estén bemutatták mindazt, ami egy tökéletes esküvőhöz szükséges: menyasszonyi ruha, vőlegény ruha, esküvői teríték, nászajándék-szolgálat, fotós, sminkes. Céljuk az volt, hogy egy helyen megtalálható legyen minden, hiszen az esküvő előtt álló párok ezen kívül még sok más feladat elé is néznek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.17 09:37:54Take-it-Easy

  Nem olvastam el a cikket, csak a címét. Ha bármely nő beszopja, hogy a tökéletes nőnek ezek a TÁRGYAK kellenek, akkor az már kizárja magát a tökéletes nők sorából.
  Csak ennyit akartam, köszönöm.
  (Mert megint el akartok adni valamit k..va drágán, no...)

 • 2011.02.17 11:06:49blackflowerblossom

  EGYÉNI ruha? Úgy értettétek egyedi? Ez azért nagyon nem gyenge hiba :D

 • 2011.02.17 12:26:53kitike

  Kifordult a gyomrom a stílustól, meg attól, hogy ennyibe nézitek a nőket.

 • 2011.02.17 12:43:00kIára

  Megnéztem ennek a Zuii Organicnek a honlapját.
  Mitől marad bio és organikus egy gyártósoron készült szárításon, porításon, gőzölésen, szírtelítésen átesett akármilyen növényi alapanyag?
  Tényleg kíváncsi vagyok, hogy ez ([link] ) vagy ez ([link] ) hogyan marad bio?
  Certified Organic Flora Lipstick -- az, hogyne. Mint a biokecskeszappan.

  Vegyük a rúzst. Az egy színes zsíradéktömb, ami úgymond bionövényből készült. Mondom: zsíradéktömb. De bio!

 • 2011.02.17 13:14:52tejcsokoládé

  az a baj, hogy sok nő elhiszi, hogy ettől ő tökéletes... itt tartunk.

 • 2011.02.17 13:39:47Crni

  Nem először fordul elő, hogy nettó reklámot tesztek be cikként X megjelölés nélkül.

  A záró mondat jelzi, ti sem értetek egyet ezzel az idiótasággal... Akkor minek írtok róla? Hogy legyen a polcon egy-két Zuii termék, meg árengedmény Orlandónál?
  Miért veszitek át a PR szöveget, amiben még a % jelet sem írjátok át? Vagy nincs aki elolvassa a gyakornokok anyagát?

  A legutóbbi kedvencem a fogfehérítős alkotás volt, a szöveg az interneten megtalálható ezer helyen korábbról, látszik hogy Judit a legjobbnak kihozott terméket ezzel az olcsó módszerrel hirdeti, ti meg besz_pjátok, vagy ami rosszabb, ennyire tesztek a minőségre.

  [link]

 • 2011.02.17 13:40:48Crni

  Mondjuk nem kötelező díványt olvasni, ezennel le is mondok róla...

 • 2011.02.17 13:45:35Avenarius professzor

  a címre reflektálva azt azért szögezzük le, hogy ezek csupán termékek, és semmi közük ahhoz, hogy egy nő tökéletes-e vagy sem. (ahogy lester burnham mondja az amerikai szépégben a teljesen elhülyült feleségének: "this is no life, this is JUST STUFF". egyébként éppen egy fancy szófával összefüggésben.)

  az a gyanúm, hogy ezt már mások is elmondták itt előttem. vigyázzatok szerintem, mert nem hülyéknek, nem cosmogirl-öknek ítrok.

 • 2011.02.17 15:06:45epeficam

  Ha ezek nincsenek meg, akkor senki nem vagy, eláshatod magad. Mindenki ki fog nevetni, és ujjal fognak mutogatni rád. Kivetnek maguk közül, és a társadalom peremére szorulsz. Férjed elhagy, gyermekeid megvetnek, majd pár év depresszió után túladagolod magadnak az altatót. Holttested tömegsírba dobják a többi leprás kívülállóval együtt. Ezt akarod?

 • 2011.02.17 22:58:37retinax

  A díványra fogok járni, hej! A cikkek debilek ugyan, de a kommentelő közönség abszolút megfelel az ízlésemnek.

 • 2011.02.18 15:10:03CateWheeler

  Most már tudom, hogyan leszek tökéletes. Eddig azt hittem, olyan nincs is, basszus tévedésben éltem 30 évig. :)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta