TREND

Betiltották az Yves Saint Laurent parfümreklámját

2011. február 4., péntek 14:49

13 panasz miatt betiltották Angliában az Yves Saint Laurent Belle d'Opium parfümének reklámfilmjét, a nézők szerint ugyanis droghasználatra buzdít a film.

A panaszosok azt a jelenetet kifogásolták a reklámban, ahol Melanie Thierry színésznő a könyökhajlatára mutat. Ez egyébként nem több, mint pár másodperc az egy perces reklámfilmben, amiben Thierry végig egy modern tánckoreográfiát ad elő. Az angol médiahatósághoz hasonló szerv, az Advertising Standards Agency arra hivatkozott, hogy a reklám felelőtlen és sértő, mert a színésznő droghasználatot, majd a drog fizikai hatásait imitálja.

Az Yves Saint Laurent Beauté visszautasította ezeket a vádakat és csalódottságukat fejezték ki, hogy mindössze 13 ember miatt nem futhat a videó, és hozzátették, a korábbi francia fogyasztói teszten senkinek sem jutott eszébe a reklámfilmről a drogozás. A koreográfus szerint a tánc a karakter belső energiáját, szenvedélyét és vágyait jeleníti meg, és mindössze a Belle d'Opium parfüm érzéki és csábító hatását hivatott alátámasztani. Talán mégis van abban valami, hogy az angolok karótnyelt nép?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta