Betiltották az Yves Saint Laurent parfümreklámját

13 panasz miatt betiltották Angliában az Yves Saint Laurent Belle d'Opium parfümének reklámfilmjét, a nézők szerint ugyanis droghasználatra buzdít a film.

A panaszosok azt a jelenetet kifogásolták a reklámban, ahol Melanie Thierry színésznő a könyökhajlatára mutat. Ez egyébként nem több, mint pár másodperc az egy perces reklámfilmben, amiben Thierry végig egy modern tánckoreográfiát ad elő. Az angol médiahatósághoz hasonló szerv, az Advertising Standards Agency arra hivatkozott, hogy a reklám felelőtlen és sértő, mert a színésznő droghasználatot, majd a drog fizikai hatásait imitálja.

Az Yves Saint Laurent Beauté visszautasította ezeket a vádakat és csalódottságukat fejezték ki, hogy mindössze 13 ember miatt nem futhat a videó, és hozzátették, a korábbi francia fogyasztói teszten senkinek sem jutott eszébe a reklámfilmről a drogozás. A koreográfus szerint a tánc a karakter belső energiáját, szenvedélyét és vágyait jeleníti meg, és mindössze a Belle d'Opium parfüm érzéki és csábító hatását hivatott alátámasztani. Talán mégis van abban valami, hogy az angolok karótnyelt nép?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek