Olimpiai dresszt tervez a reggae-örökös

Cedella Marley, Bob és Rita Marley lánya tervezi a Puma számára a jamaikai atlétikacsapat ruháit, amit a 2012-es londoni olimpiai játékokon fognak viselni. Ez az együttműködés megerősíti a márka régi keletű kapcsolatát a karibi nemzettel, annak gazdag kulturális örökségével, globális zenei ismertségével és páratlan odaadásával az atlétika iránt.

A sport- és lifestyle márka, a PUMA bejelentette, hogy Cedella Marley, a jamaikai reggae ikon lánya fogja tervezni a jamaikai atlétikacsapat szerelését, amit a 2012-es londoni olimpiai játékok versenyein és díjátadóin viselnek majd. A dizájnt az egész női és férfi olimpiai csapaton láthatjuk majd, köztük a háromszoros olimpiai aranyérmes leggyorsabb férfin, Usain 'Villám' Bolton is, aki egyben a PUMA atlétája is.

„Megtiszteltetés, hogy én tervezhetem hazám mezét” – mondta Cedella Marley. „Még azt sem mondhatom, hogy ez egy valóra vált álom, mert soha nem is mertem volna róla álmodni. Középiskolában atletizáltam és a mai napig is a jamaikai atlétikacsapat nagy rajongója vagyok, így az a tény, hogy én tervezhetem az olimpikonok mezét teljességgel hihetetlen. Nagyra becsülöm, amit a PUMA az elmúlt évek során Jamaicában tett és a Marley család is ugyanezt az „adj vissza” filozófiát vallja. Azt hiszem, ez a partnerség legendás lesz.”

A PUMA sportos vonalát megőrizve a kollekció magas színvonalú technológiát, anyagokat és formákat ötvöz, hogy az atléták teljesítményét maximumra fokozza. Az ihletet a jamaicai élénk színekből és mintákból, valamint afrikai gyökereiből merítette, így Cedella Marley egyedi tervezésére biztosan felfigyel majd a világ 2012 nyarán. "Ő egy fantasztikus tervező és magában hordozza nemzetünk karakterét a Marley családon keresztül. Nagyon megtisztelő és inspiráló lesz Londonban futni úgy, hogy mindez az energia körbevesz" - nyilatkozta Usain Bolt. A PUMA olimpiai felszerelését követi majd egy lifestyle ruházati kollekció is, amely az összes PUMA üzletben elérhető lesz.

Cedella Marley zenélt és gyermekkönyvet is írt már. 2001-ben indította Catch A Fire nevű női alkalmi divatmárkáját, ezenkívül kiegészítő kollekciókat tervez a Marley család ruhamárkájának, a Zion Rootswearnek, gyermek- és férfiruhákat is. Emellett számos más feladatot is ellát: többek között a Tuff Gong International vezérigazgatója, azé a kiadóé, amelyet édesapja alapított 1965-ben, és igazgatója a The Bob Marley Foundationnek , amely egy non-profit karitatív alapítvány. Jelenleg a 1Love.org munkáját is figyelemmel kíséri, amely a család nemrégiben alapított közösségi/karitatív weboldala.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek