TREND

Olimpiai dresszt tervez a reggae-örökös

2011. február 2., szerda 19:44

Cedella Marley, Bob és Rita Marley lánya tervezi a Puma számára a jamaikai atlétikacsapat ruháit, amit a 2012-es londoni olimpiai játékokon fognak viselni. Ez az együttműködés megerősíti a márka régi keletű kapcsolatát a karibi nemzettel, annak gazdag kulturális örökségével, globális zenei ismertségével és páratlan odaadásával az atlétika iránt.

A sport- és lifestyle márka, a PUMA bejelentette, hogy Cedella Marley, a jamaikai reggae ikon lánya fogja tervezni a jamaikai atlétikacsapat szerelését, amit a 2012-es londoni olimpiai játékok versenyein és díjátadóin viselnek majd. A dizájnt az egész női és férfi olimpiai csapaton láthatjuk majd, köztük a háromszoros olimpiai aranyérmes leggyorsabb férfin, Usain 'Villám' Bolton is, aki egyben a PUMA atlétája is.

„Megtiszteltetés, hogy én tervezhetem hazám mezét” – mondta Cedella Marley. „Még azt sem mondhatom, hogy ez egy valóra vált álom, mert soha nem is mertem volna róla álmodni. Középiskolában atletizáltam és a mai napig is a jamaikai atlétikacsapat nagy rajongója vagyok, így az a tény, hogy én tervezhetem az olimpikonok mezét teljességgel hihetetlen. Nagyra becsülöm, amit a PUMA az elmúlt évek során Jamaicában tett és a Marley család is ugyanezt az „adj vissza” filozófiát vallja. Azt hiszem, ez a partnerség legendás lesz.”

A PUMA sportos vonalát megőrizve a kollekció magas színvonalú technológiát, anyagokat és formákat ötvöz, hogy az atléták teljesítményét maximumra fokozza. Az ihletet a jamaicai élénk színekből és mintákból, valamint afrikai gyökereiből merítette, így Cedella Marley egyedi tervezésére biztosan felfigyel majd a világ 2012 nyarán. "Ő egy fantasztikus tervező és magában hordozza nemzetünk karakterét a Marley családon keresztül. Nagyon megtisztelő és inspiráló lesz Londonban futni úgy, hogy mindez az energia körbevesz" - nyilatkozta Usain Bolt. A PUMA olimpiai felszerelését követi majd egy lifestyle ruházati kollekció is, amely az összes PUMA üzletben elérhető lesz.

Cedella Marley zenélt és gyermekkönyvet is írt már. 2001-ben indította Catch A Fire nevű női alkalmi divatmárkáját, ezenkívül kiegészítő kollekciókat tervez a Marley család ruhamárkájának, a Zion Rootswearnek, gyermek- és férfiruhákat is. Emellett számos más feladatot is ellát: többek között a Tuff Gong International vezérigazgatója, azé a kiadóé, amelyet édesapja alapított 1965-ben, és igazgatója a The Bob Marley Foundationnek , amely egy non-profit karitatív alapítvány. Jelenleg a 1Love.org munkáját is figyelemmel kíséri, amely a család nemrégiben alapított közösségi/karitatív weboldala.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta