Léber Barbara ruháinak jól áll a sötét

Léber Barbara klubshow-ja előtt a modelleket hosszú ideig sminkelték a szórakozóhelyen rögtönzött díszletek között. A nagy igyekezetben csak a világításról feledkeztek meg, így az est fénypontjának szánt ruhákat kevesen élvezhették a helyszínen. 2011, Dark Couture.

Rövid divatbemutatóval egybekötött klubshow-esten mutatta be legújabb kollekcióját Léber Barbara divattervező.

Hosszú smink a díszletek közt

A Creol bárban rendezett esemény szervezői igyekeztek sokat adni a látszatra. Az Absolut Fashion Model ügynökséghez tartozó modelleket hosszú ideig sminkelték a szórakozóhelyen rögtönzött díszletek között, a színpadkész lányok egy ideig az ablakban állva is pózoltak az arra járóknak. A nagy igyekezetben csak a világításról feledkeztek meg, így az est fénypontjának szánt ruhákat kevesen élvezhették a helyszínen.

A pár perces bemutatón a teljes sötétből néha előbukkanó modellek ruhái első látásra nem tűntek különlegesnek. Némelyik darabnak kifejezetten jót tett, hogy viselője a teljes kör megtétele alatt sikeresen kerülte el az őt megvilágítani hivatott keresőlámpa fényét.

Sörösüveg a lámpa előtt

Fontos szerepet kapott a közönség is a bemutató során, ők ugyanis testükkel megakadályozhatták, hogy bármi fény is eljusson a modellekig. Az élelmesebb nézők sörösüveget is tartottak a lámpa elé, így fokozva a teremben uralkodó vizuális élményt.

A vendégek alapvetően kevesen voltak, és ránézésre lehetséges, hogy nem is a bemutató miatt érkeztek. Nem tűntek a divatra érzékeny közönségnek, inkább a friends/family/eltévedt turisták kasztjából érkeztek. Egy elcsípett beszélgetés alapján a szervezők nem annyira a közönségnek, mint a „cégvezetőknek” szánták a produkciót, amelynek megtervezésében  György Ábel stylist is részt vett.

Az egyéniséget emeli ki

Léber Barbara alkalmi és esküvői ruhák tervezésével foglalkozik, első önálló szalonját 1999 telén nyitotta meg. Miután 1994-ben diplomázott Iparművészeti Egyetem ruhatervező szakán, kötött árú gyártással kezdett foglalkozni, majd ösztöndíjjal Spanyolországban is tanult.

A szezononkénti, megújuló kollekciók mellett kézműves Haute Couture öltözékeket is készít, és a vendégei igényei szerint méretre készít alkalmi ruhákat. Alapelve, hogy ruháival az egyéniséget emelje ki.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek