Leárazás szezon: a legszínesebb ruhák 5000 forint alatt

Az év első, monstre divateseménye rendszerint a januári leárazás, ahol most a színes, igényes, de olcsó ruhákat kerestük a legnépszerűbb nemzetközi márkák női mezőnyében. Miniszoknyákat, hosszú szoknyákat, legginseket és virágmintás tunikákat találtunk szép számban. Próbafülke paparazzo.

Minden eddiginél lehangolóbb leárazási szezon kezdődött januárban. Az akciós áron kapható ruhák egy része nem a mostani téli kollekcióból, hanem valamelyik régebbiből származik, és olyan gagyi, hogy leárazva sem biztos, hogy megéri az árát. Ennek ellenére néhány hordható darabot sikerült találnom.

Nagyjából októbertől kezdve tél van, január közepére elegem lett a sötét színű ruhákból. A körképben ezért egyszínű fekete, barna, szürke ruhák nem szerepelnek, a lehető legszínesebbeket próbáltam összeválogatni a legnépszerűbb nemzetközi márkák kínálatából, és amatőr eszközökkel lefotózni a próbafülkében.

Legyen olcsó, de hordható

Az a szempontrendszer, hogy egy ruha egyszerre legyen elfogadható minőségű, színes és 5000 forintnál olcsóbb, szigorúnak bizonyult, a körképből így kiszorult a Springfield, a H&M és a Mexx, nekik most nem sikerült jelölteket állítaniuk. A Tally Weijlt pedig azért nem szemléztem részletesebben, mert mostanában nem tervezek bulizni a Bank Dance Hallban.

1. Stradivarius: olcsó és izgalmas legginsek

A Stradivarius (Vörösmarty tér) a szubjektív leárazási verseny győztese. A márka színes pólókban (2500 Ft), kék, zöld, bordó lenvászon ingekben (3995 Ft), virágos atlétákban (1995 Ft) és apró virágmintás macskanadrágban (1995 Ft) is erős. Biztos, hogy ezek a leárazott darabok nem a tavalyi téli kollekciókból származnak, akkor ugyanis szegecses pólókkal és forrónadrágokkal erősítették a vadászösztönt. A kabátokat is érdemes átnézni, most féláron kaphatók. A piros átmeneti kabát, amelyet kiválasztottam, most 7995 forintba kerül, és február végétől talán hordani is lehet.

A kabátvásárlást egyébként pároknak nem ajánlom, válóok lehet. A hazai telekre kalibrált, meleg kabátot ugyanis ritkán lehet  kapni ezekben a márkaüzletekben, a kabáttervezők idegesítő szokása, hogy nem gondolnak arra, hogy 0 fok alá is mehet a hőmérséklet.

2. Mango: a 3995 forintos márka

A Mangónál (Westend) kétszer jártam: január elején még csak néhány ruhát áraztak le, főként a virágmintás muszlin blúzokat és puplin ruhákat, január közepétől azonban már a készlet nagyobb része kapható akciós áron.

A már tavaly kora ősz óta árusított színes, strasszos, vagy épp aranyozott díszítőelemekkel és puttókkal barokkosított pólóktól (1995 Ft) végképp meg szeretnének szabadulni, de mintás blúzokat (3995 Ft) is érdemes most venni. Temérdek szoknya (3995 Ft), kardigán (3995 Ft) és sort is kapható. A márka idei szerencseszáma a 3995.

3. Bershka: a 3595 forintos márka

A Bershkánál (Vörösmarty tér) sem bonyolították túl az árazást, a legtöbb, akciós holmi 3595 forintba kerül. Kaphatók ánizszöld és korallpiros dzsekik, ezek nem sokkal vastagabbak, mint a szódavíz, így majd tavasz végére lesznek jók. Találhatunk vékony, ujjatlan, illetve állatmintás tunikákat (a hozzájuk toldott gumírozott övet nem több éves használatra tervezték), és miniszoknyákat is ebben az árban, leginkább 34-38-as méretben. Már a 40-es méret is ritka tétel, és ez a méret más üzletekben 38-as. Ha mégis ugyanazt a méretet használják mindenhol, akkor valószínű, hogy a Mangótól a Bershkáig tartó úton felszedtem pár kilót.

4. Pull&Bear: Nem féltek használni a színeket

A márka (Vörösmarty tér) nem állított sok jelöltet az idei leárazási versenyben, de az a néhány akciós ruha igényes, és nem csak fekete. A derékig érő, vízhatlan anyagból készült átmeneti dzsekik (4995 Ft) több színben és mintában is kaphatók. A miniszoknyák (1995 forint) és tunikák (1995 Ft) is fel tudják dobni a réteges öltözködésben bízó vásárlók telét.

5. New Yorker: olcsó és jól kombinálható

A New Yorkerben (Vörösmarty tér) ruhát próbálni közösségi élménynek is kiváló, a fülkék részben nyitottak. Igyekeztem az ajtó mögött annyira lehúzódni fotózás közben, hogy az egyébként aktív biztonsági őr ne szúrjon ki. A leárazott ruhák előnye, hogy könnyen és jól kombinálhatók, például az álarcos női portrés, világoskék pólóhoz (3690 Ft) jól illik egy fukszia és piros, virágmintás sál (890 Ft). Kötött ruhát és tunikát (1400 Ft) most érdemes venni, nagyon olcsó.

Ha már a kötött holmi szóba került, a tél slágere a norvégmintás pulóver, kardigán és kiegészítők. Ezeket azonban elvétve árazták le, legalábbis nagyon kevés helyen láttam.

6. Zara: virágos recepciós blúzok

A spanyol Office Look fellegvárában (Váci utca) a színes, virágmintás blúzok közül most érdemes válogatni (4995 Ft). Ezek egyelőre mindenféle méretekben kaphatók, feldobják az évindító értekezleteket és színesítik az egyhangú recepciókat. A márka téli kollekciójában szerepeltek a szőrme mellények, ezek most nem kaphatók akciós áron, egy szőrmével kombinált kardigánt találtam (4995 Ft), ami a válogatásba került.

7. Promod: maxiruhák, hosszú szoknyák

A márka (Westend) a country stílussal játszott ezen a télen. Aki ebben az évszakban is szeret maxiruhát, vagy bő, hosszú szoknyát (4990 Ft) viselni, annak érdemes átnéznie a készletet. A bőrdzsekik közül is néhány fazon akciós áron kapható, de ezek az egyszerűbbek. Jó néhány színes, apró mintás, vékony tunikát találtam (2690 Ft), ezeket rövid kardigánnal lehet kiegészíteni. A következő szezon divatszínét, a türkizt választottam (3990 Ft), de nagyon szúrós az áru.

8. Orsay: a kabátért érdemes volt bemenni

Az Orsay (Westend) kis híján kimaradt a versenyből, mert ahogyan legtöbbször, most is főleg a basic felsők azok, amelyek akciós áron kaphatók. Igaz, ezekből széles a választék. A felsők közt felfedeztem néhány leárazott kabátot (5200 Ft), ezek főként tyúklábmintásak, amelyek az 2009/10-es télen voltak divatosak. Az Yves Klein-kék és fekete viszont az idei tél színe, ez tehát naprakész vétel lehet. Kockás, női ingek (3495 Ft), és vállhangsúlyos fukszia tunikák (3490 Ft) is kaphatók, ha valakit ez a lehetőség vonz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra