4 ok, amiért nem ciki a férfiharisnya

Az első nőre, aki nadrágot húzott, és az első férfira, aki fülbevalót merészelt rakni a fülébe, eleinte furcsán néztek. Egyes vélemények szerint a férfi harisnyanadrág viselők 80%-a nőit visel, mivel sokkal olcsóbb, mint a férfi. De a téma ennél jóval mélyebb. Boncasztalon a férfiharisnya: kényelem, divat, praktikum vagy múló hóbort?

Talán némi fétisizmustól sem mentes a történet, mindenesetre több hazai fórum foglalkozik a férfiharisnyákkal. A témának még külön Lap.hu oldala és tematikus blogja is létezik, tehát kritikus a tömeg. A blogon megtaláltuk a kérdés legfrappánsabb összefoglalóját: „Harisnyanadrág férfiaknak?

Divat, őrület, perverzió vagy nemi identitászavar? Mennyi hülyeség felmerül egy egyszerű ruhadarabbal kapcsolatban... Pedig sokan még a nevekkel sincsenek tisztában. Nem tudják, mi a különbség harisnya, harisnyanadrág, combfix, lábfej nélküli harisnya és a többi hasonló ruhadarab között. Akkor honnan tudnák, mi való egy pasira ezek közül? Olvasgassatok, és a divat-világnézetetek tágulni fog!”

Összegyűjtöttünk néhány érvet arra vonatkozóan, hogy miért nem ciki férfiként harisnyát hordani.

1. Sokkal extrémebb szokások is léteznek

Az említett darabokat leginkább azért hordják a férfiak - már aki meri - mert melegít, kényelmes. Hidegben kellemes plusz réteg, hiszen praktikusabb egy testhez álló harisnyanadrág, mint egy pamut, mászkáló jégeralsó, vagy dupla nadrág. Nem beszélve arról, hogy vannak olyan nők, akik vonzónak találják. Összességében a férfiharisnya viselésénél sokkal extrémebb szokások is léteznek.

2. Vannak egészségügyi előnyei

Ami az egészségügyi előnyöket illeti, elég megemlíteni a kompressziós harisnyát ( a lábszár felületi visszerein keletkezett tágulatok kezelésére szolgáló eszköz, illetve néhány más szorítóerőt igénylő betegség gyógyítására szolgál) és a visszér kezelést. Természetesen a normál, hétköznapi harisnyára nem jellemző olyan mértékű szorítóerő, de az előnyök így is érvényesülnek.

3. Létezik viselhető anyagból is

A férfiakat leginkább a harisnya anyaga osztja meg. A többség azt mondja, csak a pamutot képes elviselni magán.

A legismertebb a férfi jégeralsó, amit nagyon sokan hordanak télen - ilyenkor mindenki toleráns. Más kérdés, hogy egy pamut jégeralsó mennyire kényelmes, hiszen ez általában gyűrődik, felcsúszik, zavaróan vastag. A pamut, illetve műszállal kevert pamut jégeralsókat már lábfej nélküli harisnyaként is árulják.

Említhetjük még a latexnadrágot is, ami a mai fürdőruhákkal áll rokonságban. A futónadrágok latexből, vagy ahhoz hasonló anyagból készülnek, és teljesen elfogadottak, sokszor látni a városban is.

Ha műszálas (nylon, lycra, microfibra, mikroszálas) egy harisnyanadrág anyaga, az is való a férfiakra, épp csak nehezebben szokják meg.

4. Nincs rá esély, hogy impotenciát okozzon

Számos cég állt rá a kifejezetten férfiak számára szánt harisnyák gyártására, ilyen az amerikai Comfilon, a francia Gerbe, a német Collanto és Belly Star cégek. A divatirányzat hívei heves vitákat folytatnak a fórumokon, innen szemezgettünk néhány tanulságos bejegyzést:

„Véleményem szerint a harisnyanadrág viselése a férfiak esetében erőteljesen megnöveli az impotencia kialakulásának esélyét, mivel 1.: szűk, ami köztudottan nem tesz jót a heréknek, 2.: megemeli a herék, és az alsótest hőmérsékletét, amitől a spermiumok jelentős része károsodik, elpusztul.”

„Más az elmélet és más a gyakorlat, mert ha ez így lenne, már a férfiak jelentős része az lenne, hiszen a farmernadrág sem egy laza viseletet eredményez. Egyébként meg ennek csak nyári kánikulában lenne jelentősége. Hisz ha hideg van, még az a plusz réteg is lehet alkalmanként kevés. Én egyébként már több mint 20 éve hordok nylon harisnyát, van két szép gyermekem és soha nem okozott szexuális problémát. Gyakorlatilag nincs rá esély, hogy impotenciát okozzon.”

A női olcsóbb: vélemények a férharisnyáról

Személyes ismeretségi körünkben nem gyakoriak a férfiak, akik harisnyát viselnek, így összegyűjtöttünk néhány figyelemreméltó kommentet.

„Szerintem a férfi harisnyanadrág viselők 80%-a nőit visel mivel sokkal olcsóbb mint a férfi.”

„A márkás férfitermékek jobbak, mint a női változatok. És ha nem lennének az emberek ilyen tájékozatlanok, és mindenki így viszonyulna a kérdéshez, akkor tényleg nem kelleni ilyen praktikákhoz folyamodni senkinek.”

„Egy dolog a herék bemelegedéséről: a jégeralsók sokkal vastagabbak (az még egy pamut nadrág). De ha tényleg a legnagyobb biztonságot akarod, akkor vegyél combfixet, az a lábfejtől a combodig ér és a fenekedet meg a heréket szabadon hagyja, de a lábadon mégis érzed a simogató érzést. Abból is van kisebb és nagyobb méret. Max. annyi, hogyha kisebbet veszel, nem tudod annyira felhúzni, és ha nem szilikonos a vége, akkor hamarabb lecsúszik a térdedig.”

Kilépve a szürke divatvilágból

"Én már október elejétől, ameddig az idő engedi, még a halász, illetve térdnadrágjaimat használom harisnyanadrággal, változó vastagságban 15-dentől 100-denig és változó színekben. És nagyon kellemes viselet és jó tapasztalni a tekinteteket, amik persze változók, de csakis így lehet egységesíteni a tekinteteket és a köztudatba itatni a témát.

Volt, aki észre sem vette a testszínűt, aki pedig észrevette, és rákérdezett, elmagyaráztam az előnyeit és a létezését. Volt olyan idősebb hölgy, aki abszolút azon a véleményen volt, hogy miért ne hordhatnák a férfiak is - szerinte nagyon jó dolog.

Az első hölgy, aki nadrágot húzott, és férfi aki fülbevalót rakott a fülébe először, azokra is furcsa tekintetek figyeltek. És lásd napjainkat. Ennek szellemében kérek minden férfi társat cselekedni, aki érintett a témában, ha tényleg szeretnének változtatni a köztudaton. Egyébként meg a férfi nylon harisnyanadrágnak köszönhetően nem kell idő előtt eltenni a térdnadrágokat, és harisnyával viselve akár elsőként használhatjuk tavasszal a térd, illetve halásznadrágokat. Továbbá változatosabbá, színesebbé, és variálhatóbbá válhat a harisnyanadrággal viselve ruhatárunk is, kilépve a szürke mindennapi divatból.”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek