Bridget Jones bugyija újratöltve - trend a nőies

A tavalyi év molett modell hullámának úgy tűnik, mégis volt hatása: a fehérneműiparban mindenképp. A Triumph új fehérnemű kollekciója apropóján tartott sajtótájékoztatón szörnyű statisztikával szembesültünk, cserébe viszont sokat okultunk a helyes méret fontosságáról. Körülnéztünk a nemzetközi trendben is, és felhasználóbarát darabokat találtunk.

2010-ben egymást érték a divatmagazinokban a molett modellekkel készült anyagok, néhány kifutón megjelentek a nagyobb méretű lányok, aminek aztán elég nagy visszhangja is kerekedett. Éljenek a gömbölyded formák, legyen vége a piszkafák uralmának! – harsogták az illetékesek. Nem lehetett tudni, hogy ez egynyári őrület, vagy tartósabb hatása is lesz.

Legyen szép a nagy bugyi is

Mindenesetre nem csoda, ha a fehérneműgyártó cégek is kapva kaptak a trenden.  A Triumph most a Shape Sensation névre keresztelt kollekcióval kifejezetten a Bridget Jones által híressé tett alakformáló fehérneműket gondolta újra. A cél az volt, hogy a funkció mellett végre ezek a fehérneműk is mutassanak jól.

Galamb Eszter, a Triumph munkatársa szerint a nők örülnek ennek a trendnek, hogy nincs rajtuk az állandó fogyókúrakényszer és a természetesen gömbölyű formákat is lehet vállalni. A fehérneműdivat pedig egyre inkább követi a rendes utcai divat változásait, színekben és fazonokban is.

Idén a színes és nőies fehérnemű a divatos

Ahogyan már a divatblogok korábban beharangozták, 2011-ben a színes, és feltűnően nőies fehérneműk lesznek a divatosak, amelyek nem anyagtakarékosságuk miatt szexisek, hanem a klasszikus fazonjuk miatt: a body-k, teddy-k reneszánsza ez. Az idei divatszínek közé tartozik a tojáshéjsárga, a korall, a türkíz, a hagyományos rózsaszín és orgonalila.

A hasleszorító bugyi biztonságosnak tűnik

Az alakformáló fehérnemű a hétköznapi társaik mellett igazi pária volt: nemcsak csúnya, de az is gyakori tévképzet, hogy kényelmetlen és levegőt sem lehet benne venni. Pedig a megoldás kulcsa egyszerűen a jó méret. Ha az alkatunknak megfelelő darabot választjuk, legyen az alsó vagy bodydress, akkor akár egész nap is lehet viselni, de ez persze az adott modelltől is függ.

Életkortól, ízléstől és alkalomtól függően lehet választani. Általában a hasleszorító bugyit és társait olyan alkalmakra tartják a hölgyek, ahol igazán fontos a megjelenés. És bár ez tulajdonképpen kis csalás, mint a push-up melltartó, a nők viszont sokkal jobban, nagyobb biztonságban érzik magukat tőle.

A  nők 70%-a nem jó méretet hord

És ha már a méretnél tartunk, lesújtó számokkal szembesültünk. Galamb Eszter elmondta: "a divat sokszor elviszi a nők figyelmét és a komfort, a jó méret háttérbe szorul: közel 70%-uk hord olyan méretű melltartót, ami nem jó neki". Pedig a helyes méret nagyon fontos, hiszen az egész napunkat elronthatja, ha valami túl szűk és a húsunkba vág, a hátfájásról nem is beszélve. Sokszor például csak egy-egy kosármérettel nagyobbra lenne szükség. Persze üzletben volt már olyan tapasztalat is, hogy valaki S-es bugyiba próbálta belepréselni magát L-es helyett, egyszerűen azért, mert akkorának szeretné magát látni.

"A melltartóknál a legnagyobb probléma, hogy általában nem a kosárméretet, hanem a körméretet növelik. Ez sokszor nem egészséges, mert például annak, akinek kicsi a háta, de nagy a melle, nem feltétlen kell 90-es körméretű melltartó, hanem igenis a kosárméretet kéne növelni. Az jobban is fog tartani és a hátat sem terheli annyira" - folytatta Galamb.

A basic darabok, formázott melltartók, franciabugyik idén is divatosak.

A fulladásközeli állapot gondolatébresztő

Az új modellek bemutatása mellett a résztvevők személyre szabott tanácsadást is kaptak, és itt is visszaköszönt a riasztó statisztika. Én speciel jól tudtam, miből mekkorára van szükségem (amikor egy füstös buliban még a melltartó is fulladásközeli állapotot okoz, az eléggé gondolatébresztő), viszont kicsit szkeptikusan álltam a fekete csipkeszetthez, amit az egyik asszisztens nyújtott felém.

Korábban akárhányszor szemeztem hasonló darabokkal, mindig azzal beszéltem le magam, hogy nevetségesen néznék ki benne és egyébként is öreges. Így aztán eléggé meglepődtem, amikor felvettem: tényleg jól állt és nyanyának se éreztem magam. Néha pedig ennyi is elég az ember önbizalmának, hogy kicsit peckesebben sétáljon utána hazafelé.

Fotó: Kováts Dániel

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek