TREND

A csípőfarmerből kilógó tanga a férfiak rémálma

2010. november 25., csütörtök 18:05 |

A hosszú szoknya csizmával, a szilikonpántos melltartó, a márványkoptatott farmer, a disznóvágás hangulatát idéző melegítő mind olyan női ruhadarabok, amelyeket a férfiak merényletnek tartanak. A Budapest Fashion Week első napján bemutatott Tóth Virág- kollekciót a rosszul öltözött nők ihlették, ebből az alkalomból öt férfit kérdeztem arról, számukra melyek a legrosszabb női viseletek.

Tóth Virág a 10. Budapest Fashion Week nyitónapján, a Szikra Cool Tour House-ban mutatta be legújabb kollekcióját. Az eseményen olyan tervezők munkáit láthattuk, mint a Nicole Design utcai viseleteit, Gyöngyösi Renáta metál-folklór fantáziáit, a tízes évek divatlapjaiból inspirálódott Király Mónika alkalmi ruháit, valamint Szépligeti Ágnes és Nagy Eszter szalagos ruháit.

A hivatalos divat unalmas

A Kenguru-féle divatesemény az antidivat, vagy szebb kifejezéssel élve a párhuzamos divat fóruma, ahol nem a manapság menő, elismert és sikeres hazai divattervezők mutatják be a legújabb terveiket. A szintén divattervező Kenguru ugyanis úgy tartja, hogy a hivatalos divat borzasztóan unalmas, ezért ő inkább az underground kezdeményezéseknek enged teret. Ebből rendszerint igen sajátos bemutatók jönnek létre.

A nyitónapon bemutatott kollekciók tervezői közül egyet érdemes kiemelni, Tóth Virágot, akinek a gegje nagyon találó, téli kollekcióját a rosszul öltözött nők ihlették. A miniszoknyához viselt pufidzsekitől a háremnadrággal kombinált melegítőfelsőig az elrontott szettek széles választékát láthattuk.

Galériánkban nemcsak a cikkünkben kiemelt Tóth Virág kollekciója szerepel, hanem  a nyitóesemény összes divattervezőjének a munkáit bemutatjuk.

Leginkább azonban a férfiak véleményére voltam kíváncsi, ezért a bemutató után trendérzékenynek látszó férfiaktól kérdeztem, általában mely női öltözékek borítják ki őket a legjobban. Az ott elhangzott véleményeket később férfiismerősökével kiegészítettem.

Csípőfarmerből kilógó tanga

“A csípőfarmerből kilógó tanga a halálom, annál jobban nem lehet elrontani egy ígéretes nőt. Nemrég egy kocsmában ültem a barátaimmal, a pultnál ülő lánynak a csípője nagyon mélyen dekoltált volt. Annyira zavart, hogy odamentem hozzá, nem fázik-e a dereka, mert szívesen odaadom a pulcsimat, hogy terítse magára. Azt hitte, ezzel a szöveggel akarom felszedni”- mondta a 26 éves Áron, aki egyébként külön-külön mindkét ruhadarabot kedveli.

Hosszú szoknya csizmával

“Az a szoknyahossz, amelyik a térd alá, de boka fölé ér, önmagában is tévedés. Ahhoz csizmát húzni pedig még nagyobb tévedés. Általánosban az orosz tanárnőm viselte így, sosem felejtem el a bordó, kötött szoknyáját és szürke csizmáját, irtó csúnya volt”- küzdött az emlékeivel a 36 éves Tibor. A lábszárközépig érő szoknya és csizma kombóra egyébként a divatbemutatón is láthattuk példát egy másik divattervező, Nicole kollekciójában, de nem volt különösebben ijesztő.

Szilikonpántos melltartó

A következő interjúalanyom, a 31 éves Péter a nyári szettekre gondolt, amikor rátért a fehérneműválasztás buktatóira. “Két fehérneműs eltévelyedés tud elborzasztani. Az egyik a pánt nélküli nyári ruha alá felvett átlátszó, szilikonpántos melltartó. Az teljesen elront minden ruhát. A másik pedig a vékony, nyári nadrág alá felvett telibugyi, amelyik megtöri a fenék ívét. Felőlem vegyen fel egy lány kockás inghez pöttyös szoknyát, nem zavar, csak ezt a kettőt ne tegye velem!”

Együttérzésből nem hívtam fel Péter figyelmét az ugyanezen a logikán alapuló harmadik optikai csalódásra: a leggins alá felvett, térdig érő nejlonzoknira.

Grunge stílus melegítővel kombinálva

Vannak  férfiak, akik számára különféle, komplett öltözködési stílusok az irritálóak. Ákos például két ilyen stílust említett: a bahiát és a grunge-ot. „Az összevissza felvett ruhákat nem bírom, amelyet raszta hajjal viselnek, továbbá a tarisznyás, batikolt, konyhaterítő-sálas összeállításokat”- határozta meg az első irányzatot. A másodikról is hasonlóan tág leírást adott.

„A szürke, szakadt benyomást keltő ruhákat nem szeretem nőkön látni, mert azok gyilkolják az alakot. Vannak lányok, akik olyan ruhákat hordanak, mint amelyekből régen joggingalsót varrtak és csak falun viselték disznóvágáskor.”

Válltömés, Ugg, márványkoptatott farmer

Végül egy ínyenc férfi került sorra, a 33 éves Dániel, aki tételesen meghatározta a kerülendő összeállításokat.

„A: harisnyanadrág hónaljba felhúzva: ha az látszik a nadrág, vagy szoknya fölött, az nem olyan jó. B: A válltömés. C: A bokafixre, térdfixre nincs mentség. D: Az egybeszabott sztreccs ruha nagyon ritkán sikerül. E: Rosszul néz ki, ha túlkomponált a nő: a szemfestékhez színben passzoló cipőfűzőt hord: F: Szörnyű viselet az Ugg, a túl sok gyűrű, a hegyes köröm, ezek bármilyen ruha összhatását el tudják rontani. G: Az áttetsző blúz sötét melltartóval gáz. H: A márványkoptatott farmer mindig ronda.”

És a vigasz

Miután alanyom érezte, túl szigorú volt, egy sokkal megengedőbb öltözködési filozófiával zárta gondolatait: „Alapvetően minden jól tud kinézni egy olyan nőn, akinek van önkritikája, illetve tudja, hol a határ. Vagy ha nem tudja, és átlépi: vidáman, stílussal bármit lehet. Egyéniség nélkül egy jól megkomponált szett is rossznak hat. Az a lényeg, hogy bármi is van egy nőn, viselje természetesen, ne úgy, mint Medveczky Ilona.”

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.11.25 18:58:15oliva

  ja, hát sok igazság van a férfiak véleményében, ezekkel többnyire egyetértek, csak attól tudok visítani, hogy a hosszú szoknya/csizma páros nem tetszik nekik. Az igenis jól néz ki, már ha valaki tudja viselni, jah, nem látszik benne a láb, szörnyűség, de talán nézegesse mindenki a saját felesége lábát otthon...

 • 2010.11.25 19:17:24Mr. Hilter

  Rossz buzik ezek, akiknek a cikkben a szájukba adták ezeket a véleményeket. Normális férfi nem agyal ennyit a nők divathóbortjain, mert ez a téma a nőket érdekli, a normális férfiakat meg nem annyira. Ja a most látom, az egyik említett, a 26 éves Áron csípőfarmert meg tangát visel...

 • 2010.11.25 19:26:13nana81

  Aki szerint a boka- és térdfixre nincs mentség, aszerint mit kéne felvenni mondjuk hosszúnadrág-félcipő kombináció esetén?

 • 2010.11.25 19:36:33Toldmikl

  Hmm akkor ez mi?
  [link]

 • 2010.11.25 19:44:34oliva

  nana81: melegben semmit, hidegben harisnyát, vagy harisnyanadrágot, legalábbis szerintem. Mondjuk ezeknek a fixeknek a fő bajuk, hogy kényelmetlenek, és tényleg nagyon idétlen, ha kilátszik...

 • 2010.11.25 19:51:10antiszociális exlúzer

  Hm... Boka- és térdfixre nincs mentség - akkor a feltört lábra és a repedezett sarokra van? Mert többnyire ezek elkerülése végett hordanak a nők bokafixet.
  Persze a térdfix felső széle ne látsszon ki a szoknya alól, mert az tényleg gáz.
  De nem látom be, hosszú nadrághoz miért ne lehetne hordani.

  "Az a szoknyahossz, amelyik a térd alá, de boka fölé ér, önmagában is tévedés."

  Pedig ápol és eltakar. Kifejezetten előnyös annak, akinek enyhén görbe lába vagy bocitérde van.

 • 2010.11.25 20:02:29oliva

  bocitérd :) ez aranyos (pláne hogy nekem is az van)

 • 2010.11.25 20:12:56Redaz

  "A csípőfarmerből kilógó tanga a halálom"
  ki van zárva, hogy egy hetero férfi ilyet mondjon...

 • 2010.11.25 20:20:23efi

  További kiakasztó megoldások:
  1. Zsebkendőnyi kisdszekik, akkora kapucnival, aminek a széle már a felkaron van és 30 kiló krumpli is elférne benne.
  2. Rövid szoknya, ami felül viszont hónaljig van felhúzva.
  3. Övnek álcázott nem tudom mik, kb a cicik alatt megkötve. Minősített esete, amikor van egy öv a gatyón, aztán még egy a felette lévő ruhán - 30 centivel feljebb.
  4. Farmer, melynek az alja 2 és fél kilométerrel túlnyúlik még a lábbujjakon is.
  5. Igénytelen strandpapucs a városban, hegyoldalban, mindenhol. (Igaz, ez férfiakon még gázabb)
  6. Hosszú ujjún rövid ujjú.

 • 2010.11.25 20:24:48kerdesek05

  kilógó tanga gatyából ,egy a pánt nélküli felső szilikonpántos melltartóval tényleg oltári gáz, ha randira megyek és ez jön velem szembe, hazaküldöm! vagy én megyek haza!
  blöeeeeeeeeeeeeeeee

 • 2010.11.25 20:28:17slaci89

  @Redaz: Nem, osztom a fickó véleményt. Senkinek ne legyen kétsége, hogy mennyire igénytelen ribanc imidzset ad a kilógó tanga. Kollégámmal együtt én sem ilyenekre pazarolnám a szabadidőmet.
  Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül azzal, hogy nem a farkam után futok. :D

  Egyébként bár magamtól nem emelném ki pont ezeket, nagy részük valóban kisebb-nagyobb mértékben irritál engem is.

 • 2010.11.25 20:40:16zombi

  Redaz
  Hidd el heteró vagyok, de az tényleg halál...

 • 2010.11.25 20:41:19Tonohaver

  @Radaz:

  Én viszont osztom. Nem mondom, hogy kötelező kelléke lenne, de egy kék/világoskék nem ütött ki.
  Esetleg (persze olyan lányon) serkenti a fantáziát.
  Ezzel szemben a törökbugyogós farmer..., az kiverte nálam a biztosítékot.
  Mintha mindegyik besz@rt volna és ott himbálódzna az anyag a lába között!

  Az eredeti, könnyebb, némiképp testhez simulóbb selyemből talán, de vászonból?
  Kevés dolog lehet szebb egy egészséges férfi számára egy formás popinál?

  Ki látott ilyen farmerben csak egy normális feneket?

 • 2010.11.25 20:41:49gologuzov

  Meddig fognak még vajon a kifutókon ilyen kiéheztetett szürke gebék imbolyogni ???
  A divatdiktátorok ilyeneket dugnak ? Egészségükre akkor, de a jó ízlést nem kéne befolyásolniuk ezekkel a csontvázakkal...

 • 2010.11.25 20:42:49Tonohaver

  Helyesen:
  Kevés dolog lehet szebb egy egészséges férfi számára egy formás popinál!(!!)

 • 2010.11.25 20:56:44Pierr Kardán

  Egy (igazi) férfi számára semmi kivetnivaló nincs a csípőnadrágból kilógó tanga látványán!!!

  Éppúgy semmi kivetnivalót sem találnak a fehér nadrág alá felvett fekete tangában!

  Egy igazi férfi nem ruhadarabokat nézi, hanem a NŐT.

  Áron egy b_zi kis k_cs_g, kár volt pont őt megkérdezni :-((

 • 2010.11.25 22:02:39calvin&hobbes

  A divatdiktátorok ilyeneket dugnak ?

  Neeeem a divatdiktátorok egymást dugják, ezért szeretnek "férfias" nőkkel dolgozni...(lapos mellkas, lapos fenék, érdekes arc stb

  Témával kapcsolatban, nőként abszolút aláírom, nadrágból kilógó tanga, szilikonpánt (tök mindegy hogy vállaknál vagy a háton, vagy elöl) nagyon nagyon béna. Főleg mikor a szilikonpánt már besárgult mert koszos.. persze akkor is amikor vadonatújan annyira csillog hogy 5 kmről is látszik (ami önmagában vicces mert eleve azért lett kitalálva hogy láthatatlan legyen)

  A többivel nincs bajom... illetve mégis a kockavállakat, melyek deltoid alakot adnak a nőknek férfiaknak a 80as évekre jellemző módon, kifejezetten utálom... erről jut eszembe az egész 80as évek divatvilága (a tupírozott, daueres haj, az idióta smink, a répanadrág, az xxxles válltömés stb) eltűnhetne a magmába és lehetőleg soha de soha ne jöjjön vissza.

 • 2010.11.25 22:33:08antiszociális exlúzer

  "Neeeem a divatdiktátorok egymást dugják, ezért szeretnek "férfias" nőkkel dolgozni..."

  Ez tévhit, szvsz.
  Azért preferálják a sovány modelleket, mert ilyen testre a legkönnyebb tervezni. Egyformák, nincsenek rajtuk váratlan - alkati - domborulatok.
  Ha lenne rajtuk hús, akkor a tervezőnek számolnia kellene azzal, hogy egyiknek a feneke kerekebb, a másiknak a combja, a harmadiknak a melle stb.

 • 2010.11.25 22:33:17AzHofi

  Redaz: pedig tényleg eléggé csírán néz ki. Mint a nadrág fölé húzott, felül a szíj fölött kilátszó boxeralsó. Bronxban a gettóban öltöznek így a nigga ringyók meg a strigójaik.

 • 2010.11.25 23:57:53gyilkos fűegér

  Nem az az a jó, ha minél több minden lóg ki???

 • 2010.11.26 05:37:44Oláh Karin

  Tócsát sírok magam köré az olyan picsáktól, akik a hatalmas valagukat szeretnék eltakarni a derekukra kötött pulóverrel. Nem jönnek rá az ilyen idióta barmok, hogy pont azzal hívják fel a figyelmet az ipari méretű potrohukra, hogy takargatják.

 • 2010.11.26 08:20:09lebowski71

  Ma divat ez a streccsnadrág, vagy mi a bánat, ami kifejezetten csak széplábú nőkön áll jól. Na én azt minden nőtipuson láttam már, lehet dagi, alaktalan, piszkafa, görbeláb. A legcukibb, mikor a térdénél ki van nyúlva. Nem értem erre, hogy tudnak vetemedni.
  Patacipőben még mindig látok égni embereket.
  A vékonynadrág és az alatta körvonalazódó télibugyi, az nagyon formátlanná teszi az összes női segget.

 • 2010.11.26 08:22:42Zuzimama

  Nekem van Ugg típusú csizmám és nagyon szeretem. Nagyon jó meleg és nem mellékesen szoknyához és nadrághoz is fel tudom venni.

  Azt tudom elképzelni, hogy akinek nem tetszik az egyszerűen nem tudja viselni, ezért inkább leszólja. És ez más viseletek esetében is így van.

 • 2010.11.26 08:59:41Gazz

  Mr. Hilter véleményét osztom. Egy normális férfi nagyjából leszarja az öltözéket a nőkön, ha annak szép arca, jó feneke és mellei vannak. Az a lényeg, hogy ezek látszódjanak.
  Az öltözködés inkább csak annyi, hogy az intelligencia szintet lövi be az ember, azt sem ezek alapján, amiket itt említettek.
  És Mr. Hilternek abban is teljesen igaza van, hogy ezeka "férfiak" igazából nem férfiak. Szerintem mondjuk nem is buzik, hanem csak virtuálisak, a cikk szerzője kreálta őket, hogy a saját véleményét felvezesse.
  Heteroszexuális férfi nagy ívben elkerüli a női divatbemutatókat, csak halálra unná magát...

 • 2010.11.26 09:22:58gordiusz33

  "csípőnadrágból kilógó tanga" FOREVER!!!

  Egy szolíd, szép lányon egy ilyen összeállítás igazán izgalmas és sztem minden férfit levesz a lábáról. (Persze azokat akik a lányokat szeretik...)

  Ez nem kérdés, ennyi...

 • 2010.11.26 10:05:44acsa77

  Miért ne tervezzen a tervező mindenféle alakra? Nem azért dolgozik? Szabóféle...

  Egyébként tényleg részben az intelligencia-szint és az önmagával törődés miatt is fontos a ruha. A csípőnadrág tartós használata káros a vesére. Továbbá nem tudom felfogni, hogy az egészséges zsírpárnájú nők miért szorítják az ívet félúton össze, hogy a szép formából kibuggyanó libaháj legyen? Ez a nadrág csak speciális, tiszta izom, fiús alakokra jó.

 • 2010.11.26 10:10:44antiszociális exlúzer

  acsa77

  "Miért ne tervezzen a tervező mindenféle alakra? Nem azért dolgozik?"

  Attól függ. Az "elit" a legritkább esetben dolgozik átlagos alakra és hétköznapi használatra. Egy rakás ruhájuk azért hordhatatlan, mert inkább művészi alkotás, semmint ruha.

 • 2010.11.26 11:07:50oxymoron

  A szűk csípőnadrágból sejtelmesen kikandikáló tanga szerintem nagyon is kellemes minden egészséges férfi szemének :-) Önkéntelenül kiegészíti az ember a látványt némi fantáziával :-)))
  Más kérdés, hogy télvíz idején a hölgy egészsége bánhatja, ezért pl. a nejemnek, lányomnak nem ajánlanám mostanában.

 • 2010.11.26 11:21:30csokiájsz

  igen, a kilógó tanga az gáz, főleg az a fajta, amelyik olyan, mintha cipőfűzőből lenne összerakva. Na az télleg broáf.

  Egyetértek az előttemszóló kollégával, hogy a nagyfenekű lányok esetében a derékon megkötött pulóver maxigáz, mert rögtön az jut eszembe, hogy szégyelli a fenekét. MIért, van aki a nagy popsit kedveli.

  Az átlátszó nagymama style bugyi szintén ultragáz, de az a csaj aki olyat vesz fel, az amúgy sem törödik azzal, hot mit mondanak a férfiak...

 • 2010.11.26 12:21:19Cerambyx

  A tanga minden nő számára egészségtelen viselet, bár így legalább nem halnak éhen a nőgyógyászok, urológusok és a gyógyszergyárak... A hideg ellenére elkövetett trendi "öltözködésről" már nem is beszélnék. Az hogy hogy néz ki benne az ember, az a másik kérdés.

  "Az átlátszó nagymama style bugyi szintén ultragáz, de az a csaj aki olyat vesz fel, az amúgy sem törödik azzal, hot mit mondanak a férfiak..."
  Ha nem lesz gyereked, mert a csajod/feleséged meddő lesz a trendiség miatt, majd sírsz. Nem attól lesz kívánatos egy nő, hogy mindent kirak és számára egészségtelen göncöket aggat magára! Ízlés is van a világon, ami viszont manapság nem menő dolog.

 • 2010.11.26 12:56:39Janeakkoris

  sztem a kilógó tangapánt egyáltalán nem gáz, de a kőműves dekoltázs az igen. nem is értem, milyen "férfi" az, aki egy randin hazaküldené a lányt :p (mondom ezt női szemmel..)
  a hosszú szoknya csizma, válltömés, bokafix, repedt sarok tleg gáz, de én leginkább a térdig érő ülepű, de egyébként szűk női farmeron borulok ki

 • 2010.11.26 14:06:59Goompah

  Eleve baj van azzal a férfival, aki bármilyen ruha alatt nem látja meg a nő valódi alakját (élőben, mozgás közben).

 • 2010.11.26 14:09:43Goompah

  "Meddig fognak még vajon a kifutókon ilyen kiéheztetett szürke gebék imbolyogni ???
  A divatdiktátorok ilyeneket dugnak ?"

  A divatdiktátorok fiúkat dugnak.

 • 2010.11.26 17:26:01sambalabammbumbumm

  A térdig érő ülepű farmer egyértelműen.

  A nem praktikus viselet. Értsd: +40fokban buszon az emós divatnak (ballonkabát és bakancs) szaga van.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta