A csípőfarmerből kilógó tanga a férfiak rémálma

A hosszú szoknya csizmával, a szilikonpántos melltartó, a márványkoptatott farmer, a disznóvágás hangulatát idéző melegítő mind olyan női ruhadarabok, amelyeket a férfiak merényletnek tartanak. A Budapest Fashion Week első napján bemutatott Tóth Virág- kollekciót a rosszul öltözött nők ihlették, ebből az alkalomból öt férfit kérdeztem arról, számukra melyek a legrosszabb női viseletek.

Tóth Virág a 10. Budapest Fashion Week nyitónapján, a Szikra Cool Tour House-ban mutatta be legújabb kollekcióját. Az eseményen olyan tervezők munkáit láthattuk, mint a Nicole Design utcai viseleteit, Gyöngyösi Renáta metál-folklór fantáziáit, a tízes évek divatlapjaiból inspirálódott Király Mónika alkalmi ruháit, valamint Szépligeti Ágnes és Nagy Eszter szalagos ruháit.

A hivatalos divat unalmas

A Kenguru-féle divatesemény az antidivat, vagy szebb kifejezéssel élve a párhuzamos divat fóruma, ahol nem a manapság menő, elismert és sikeres hazai divattervezők mutatják be a legújabb terveiket. A szintén divattervező Kenguru ugyanis úgy tartja, hogy a hivatalos divat borzasztóan unalmas, ezért ő inkább az underground kezdeményezéseknek enged teret. Ebből rendszerint igen sajátos bemutatók jönnek létre.

A nyitónapon bemutatott kollekciók tervezői közül egyet érdemes kiemelni, Tóth Virágot, akinek a gegje nagyon találó, téli kollekcióját a rosszul öltözött nők ihlették. A miniszoknyához viselt pufidzsekitől a háremnadrággal kombinált melegítőfelsőig az elrontott szettek széles választékát láthattuk.

Galériánkban nemcsak a cikkünkben kiemelt Tóth Virág kollekciója szerepel, hanem  a nyitóesemény összes divattervezőjének a munkáit bemutatjuk.

Leginkább azonban a férfiak véleményére voltam kíváncsi, ezért a bemutató után trendérzékenynek látszó férfiaktól kérdeztem, általában mely női öltözékek borítják ki őket a legjobban. Az ott elhangzott véleményeket később férfiismerősökével kiegészítettem.

Csípőfarmerből kilógó tanga

“A csípőfarmerből kilógó tanga a halálom, annál jobban nem lehet elrontani egy ígéretes nőt. Nemrég egy kocsmában ültem a barátaimmal, a pultnál ülő lánynak a csípője nagyon mélyen dekoltált volt. Annyira zavart, hogy odamentem hozzá, nem fázik-e a dereka, mert szívesen odaadom a pulcsimat, hogy terítse magára. Azt hitte, ezzel a szöveggel akarom felszedni”- mondta a 26 éves Áron, aki egyébként külön-külön mindkét ruhadarabot kedveli.

Hosszú szoknya csizmával

“Az a szoknyahossz, amelyik a térd alá, de boka fölé ér, önmagában is tévedés. Ahhoz csizmát húzni pedig még nagyobb tévedés. Általánosban az orosz tanárnőm viselte így, sosem felejtem el a bordó, kötött szoknyáját és szürke csizmáját, irtó csúnya volt”- küzdött az emlékeivel a 36 éves Tibor. A lábszárközépig érő szoknya és csizma kombóra egyébként a divatbemutatón is láthattuk példát egy másik divattervező, Nicole kollekciójában, de nem volt különösebben ijesztő.

Szilikonpántos melltartó

A következő interjúalanyom, a 31 éves Péter a nyári szettekre gondolt, amikor rátért a fehérneműválasztás buktatóira. “Két fehérneműs eltévelyedés tud elborzasztani. Az egyik a pánt nélküli nyári ruha alá felvett átlátszó, szilikonpántos melltartó. Az teljesen elront minden ruhát. A másik pedig a vékony, nyári nadrág alá felvett telibugyi, amelyik megtöri a fenék ívét. Felőlem vegyen fel egy lány kockás inghez pöttyös szoknyát, nem zavar, csak ezt a kettőt ne tegye velem!”

Együttérzésből nem hívtam fel Péter figyelmét az ugyanezen a logikán alapuló harmadik optikai csalódásra: a leggins alá felvett, térdig érő nejlonzoknira.

Grunge stílus melegítővel kombinálva

Vannak  férfiak, akik számára különféle, komplett öltözködési stílusok az irritálóak. Ákos például két ilyen stílust említett: a bahiát és a grunge-ot. „Az összevissza felvett ruhákat nem bírom, amelyet raszta hajjal viselnek, továbbá a tarisznyás, batikolt, konyhaterítő-sálas összeállításokat”- határozta meg az első irányzatot. A másodikról is hasonlóan tág leírást adott.

„A szürke, szakadt benyomást keltő ruhákat nem szeretem nőkön látni, mert azok gyilkolják az alakot. Vannak lányok, akik olyan ruhákat hordanak, mint amelyekből régen joggingalsót varrtak és csak falun viselték disznóvágáskor.”

Válltömés, Ugg, márványkoptatott farmer

Végül egy ínyenc férfi került sorra, a 33 éves Dániel, aki tételesen meghatározta a kerülendő összeállításokat.

„A: harisnyanadrág hónaljba felhúzva: ha az látszik a nadrág, vagy szoknya fölött, az nem olyan jó. B: A válltömés. C: A bokafixre, térdfixre nincs mentség. D: Az egybeszabott sztreccs ruha nagyon ritkán sikerül. E: Rosszul néz ki, ha túlkomponált a nő: a szemfestékhez színben passzoló cipőfűzőt hord: F: Szörnyű viselet az Ugg, a túl sok gyűrű, a hegyes köröm, ezek bármilyen ruha összhatását el tudják rontani. G: Az áttetsző blúz sötét melltartóval gáz. H: A márványkoptatott farmer mindig ronda.”

És a vigasz

Miután alanyom érezte, túl szigorú volt, egy sokkal megengedőbb öltözködési filozófiával zárta gondolatait: „Alapvetően minden jól tud kinézni egy olyan nőn, akinek van önkritikája, illetve tudja, hol a határ. Vagy ha nem tudja, és átlépi: vidáman, stílussal bármit lehet. Egyéniség nélkül egy jól megkomponált szett is rossznak hat. Az a lényeg, hogy bármi is van egy nőn, viselje természetesen, ne úgy, mint Medveczky Ilona.”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek