Louboutin tervezte a legszexibb cipőt

Közel 8000 szavazó nem tévedhet: a Footwear News és a Saks Fifth Avenue áruház közös versenyén egy Christian Louboutin modellt választottak 2010 legszexibb cipőjének. Megkérdeztünk néhány férfit, mennyire magas sarkú az a cipő, amit ők szexinek tartanak. Kiderült, a centik itt nem számítanak, de legyen jó magas a sarok.

A címért 23 divatház és cipőtervező egy-egy modellje versengett, melyekre egy hónapig szavazhattak interneten az amerikai vásárlók. Természetesen a legnevesebb luxusmárkákról van szó, mint a Fendi, a Givenchy vagy Manolo Blahnik. A legolcsóbb Camilla Skovgaard modellt is 450 dollárért vesztegetik, de átlagosan 1100 dollár körül mozog a cipőcsodák ára.

Néhány csilli-villi jelölt
Néhány csilli-villi jelölt

Végül a piros cipőtalpakról elhíresült magassarkú-mágus, Christian Louboutin irizáló kristályokkal kirakott pántos szandálja lett a győztes (egyébként ez volt a legdrágább is, 2445 dollár). Bár a tervező nem volt jelen az eredményhirdetésen, munkatársa, Shawna Rose elmondta, hogy ez a modell magának Louboutinnek is egyik személyes kedvence. A cím elnyerése után pedig, legyen bármilyen arcpirító is az ára, biztosan vinni fogják, mint a cukrot - a hírességek biztosan.

És íme, a legszexibb cipő
És íme, a legszexibb cipő

Christian Louboutin úgy tartja, egy szép cipő nem öltözteti, hanem vetkőzteti a nőt. A 47 éves, párizsi születésű cipőtervező még harminc éves sem volt, amikor nevét viselő cipőmárkáját már státusz-szimbólunként tartották számon. Az amerikai Luxury Institute felmérése alapján 2008-ban ez a márka volt a legkeresettebb a gazdag amerikai nők körében. Louboutin szerint a cipők megtervezésekor elsősorban a képzelőerő a fontos, a technika csak a második, a fantáziának alárendelt szempont. Ezért is lehetséges, hogy cipői esetében az extra magas sarok alapkövetelmény. A vásárlók persze szívesen megtanulnak újra járni egy-egy cipő kedvéért, még ha ezért 600 dollárnál is többet kell fizetniük.

A cipő erotikát hordoz

A cipőkről, mint fétistárgyakról már korábban is írtunk a Díványon. Attalai Zita cipőtervező extrém cipőinek a kiállításán ismét megbizonyosodhattunk arról, hogy a női cipőt a legerotikusabb kiegészítőnek tartják számon. Számomra a cipő önálló képzőművészeti alakzat, az öltözék legérdekesebb része. A cipőnek - mint fétistárgynak - igen jelentős mögöttes tartalma is ismeretes- mondta a cipőtervező. „A cipő a minden, a cipő erotikát hordoz és nagyon sok mindent elárul a gazdájáról. Képzeld el magad, vagy mást, cipő nélkül”- csatlakozott Szabó Veronika, aki Olaszországban tanul divattervezést.

A hírhez kapcsolódva végül férfi ismerőseinket kérdeztük meg, számít-e, hogy mekkora sarkú cipőt visel egy nő, és hogy a magassarkú cipő szexisebb-e? „Mindkettőre igen a válasz, de neáruld el senkinek” – válaszolta András, aki dedikáltan az úgynevezett sportos lányokat szereti.

„Nekünk, férfiaknak tényleg nem a centik számítanak, de azért inkább legyen magas a sarok, mintsem lapos” - tette hozzá Imre. „Szerintem ha egy lánynak gigászi hosszú lába van, az önmagában is szép, ha magassarkúval hosszabbítja a lábát, az meg már annyira szép, hogy oda sem merek nézni” - válaszolta Gábor.

Fotók: wwd.com, leberpr.com

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek