Ismét menő a hatalmas fuksz

Azt hittük, az óriás fukszok ideje lejárt, pedig csak most tombol igazán. A nemzetközi trendekben megjelenő ékszerek meglepően nagyok és látványosak. A magyar ékszertrendben a kisebb méretek és a fekete szín a meghatározó.

Akár szeretjük, akár nem, idén ősszel visszatértek azok az ékszerek, amelyeket a köznyelvben fukszként emlegetünk, nem feltétlenül pozitív előjellel. A kilencvenes években például több hullámban is visszatértek a nagy méretű, feltűnő ékszerek, amelyek eredeti rendeltetésük szerint a beérkezettséget és királyi gazdagságot sugallják - még akkor is, ha fehér zoknival kiegészített, püspöklila, vízhatlan melegítővel viseljük azokat.

Ékszer mellett minek a súlyemelés?

A magyarországi ékszertrend egy kicsit visszafogottabb. „Az őszi és téli ékszerdivatot a letisztultság jellemzi, népszerűek az egyszerű, nem túldíszített, ugyanakkor méretüknél fogva feltűnő darabok. Az ezüst ékszerek a fehéraranyhoz hasonlatos szín, ám az alacsonyabb ár miatt az idei évben is nagyon keresettnek számítanak” – írja őszi közleményében az Orex.

A fehérarany kelendő

„A Clean Chic vonal, azaz a tiszta stílusú, egyszerű, ám minőségi irányzat a divaton kívül az ékszerekben is megjelent és mind a nemesacél kollekciókban, illetve a sárga arany ékszerekben is elérhető lesz”. A cég szerint az ékszerdivat nem változik túl gyorsan, egy-egy új hullám általában három-öt év alatt terjed el.

„A fehérarany már évek óta töretlen népszerűségnek örvend, újdonságként pedig egyre keresettebb a vörös arany, amely eddig leginkább csak a jegygyűrűk anyagában jelent meg. A szezon trendszíne a fekete, amely alapszínként jelenik meg az ékszereken, melyeket színes drágakövek, brillek díszítenek.”

A cég egyébként októberben nyitja Váci utcai óra és ékszerszalonját, ahol többek közt a Dorotheum, Schoeffel, Miluna, Morellato, Esprit, Gellner márkák kaphatók.

Saját ékszerkollekció

A Pandora is ebben az időszakban mutatta be őszi, téli kollekcióját. „A márka középpontjában a kreatív, modern nő áll, aki egyéniségét az időtálló ékszerek összeállításában is szeretné kifejezni” – írják sajtóközleményükben abból az alkalomból, hogy a márka egy éve van Magyarországon. Az új kollekcióban az arany, ezüst és a tűz meleg színeinek kombinációja jelenik meg, az ékszerek azért speciálisak, mert a különböző – most jellemzően nagyméretű - charmokat összeválogatva a vásárlók a saját ékszereiket válogathatják össze.

Oszd meg másokkal is!
Mustra