TREND RÖVIDHÍR

A punk királynő tervezi a legszűkebb farmerokat

2009. december 29., kedd 09:35

Miután Vivienne Westwood rövid sortokat és szűk, skinny farmerokat kezdett tervezni, egyre biztosabb, hogy ez a fazon továbbra is divatban marad.

cikk-tious-rovid

vivienne-westwoodAmióta a punk királynőként becézett Vivienne Westwood megállapodott a Lee-vel egy közös farmer kollekció elkészítésérére, a divatszakemberek biztosra veszik, hogy a szűk farmerok még sokáig divatban maradnak. A tervezőnő ugyanis nem a hagyományos szabásban gondolkozik, inkább nagyon rövid sortokban és szűk, skinny nadrágokban, amelyekről néhányan úgy nyilatkoztak, hamarosan kimennek a divatból. Ami Westwood  színvilágát illeti, az indigókék szín mellett az ezüst, arany és vörösréz metál lesz a meghatározó a kollekcióban. A farmerokat forintra átszámítva 20-60 ezerért lehet majd kapni. 

A tervezőnő a hetvenes években kezdte a punk mozgalom kötelező elemeit a ruhatervei közt szerepeltetni, mivel elmondása szerint nem tudta elviselni a hagyományos utcai ruhák látványát. Sex nevű üzletében tépett és szaggatott, valamint szexista jelszavakkal díszített  ruhákat árult, kedvenc ékszere a biztosítótű volt. Ez a szemlélete első divatshow-ján, a ’81-es Pirates kollekcióban is tükröződött, majd későbbi kollekcióiban az általa nagyra tisztelt trash elemeket az angol szabóságok precíz szabásvonalaival és igényes anyagaival kezdte ötvözni. Egyik kedvenc, visszatérő témája a királynő, és ezt mindig sajátosan dolgozta fel, így nem meglepő, hogy Jane Austen regényeinek a megfilmesítésekor nem őt szokták felkérni jelmeztervezőnek. A már letűnt punk mozgalom elemei időről-időre visszatérnek a divatba, ezek a tervezőnőnél a klasszikus divatot jelentik. 

 

cikk-tipus-linkek

Nagy dög vagyok, és nagyon élvezem

Ez a mondat bizonyára már jó párszor elhagyta Beth Ditto érzékire mázolt ajkait – a koncertjein nem mindennapi bájait meztelenre vetkőztető énekesnő néhány napja saját ruhakollekcióval büszkélkedhet az Evansnél.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta