2030-ban nem kell bajlódnunk a cipzárral

Yitzhak Abecassis, izraeli designer egy olyan világról álmodozik, ahol nem kell női cipzárokkal, gombokkal és kapcsokkal küzdeni, a lányok egyszerűen kilépnek a ruhájukból, sőt még a feneküket sem rejtik szoknyák és nadrágok jótékony takarásába.

Abecassis szerint olyan öltözéket fogunk viselni a a jövőben, amelyet egyetlen összefüggő anyagdarab alkot, így minden varrást és kapcsolást nélkülöz. A téglalap alakú neoprén lepedőkön lézervágással helyezi el az okos kis hasítékokat, hogy megfelelő hajtásokkal és bujtatásokkal viselhetővé váljanak.

Szerinte nem lesz szükség gombokra, cipzárokra, sőt, dédunokáink már a varrógépet sem fogják ismerni, a hamburger és a nagyestélyi ugyanúgy lézervágással vagy 3D printer segítségével készül majd.

Mielőtt azon kezdenél agyalni, mégis hová vennéd fel ezt a furcsa lepelt, gondolj bele, mennyi hajmeresztő dolog szivárgott már át a hétköznapokba a kifutók világából. Furcsább dolgokat is láttunk már - vélhetően a sci-fi rajongó Lady Gaga lesz az első, aki kipróbálja a futurisztikus ősanya szerelést.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek