TREND RÖVIDHÍR

Az anyák utánozzák lányuk stílusát

2011. július 28., csütörtök 15:55

Azok a középkorú anyák, akik elismerően nyilatkoznak a lányuk öltözködési szokásáról, jó eséllyel utánozzák is azt. Nemcsak a ruhásszekrényt, de a sminkkészletet is koppintják.

A lányok nem akarnak az anyjukhoz hasonlóak lenni – legalábbis az öltözködésben nem. Pont fordítva, az anyák utánozzák a lányuk öltözködési szokásait – adja hírül a Sciencemag. Az ismeretterjesztő internetes magazin a Journal of Consumer Behavior még nem publikált tanulmányáról számol be, amely 343 anya-lánya páros (az átlagéletkor 44 és 16 év) öltözködési szokását vizsgálja. A szerzők megállapították, hogy az anyák szándékosan utánozzák a lányuk stílusát, a kutatók ezt "fogyasztói doppelganger effektusnak" nevezték el.

Ha az anya azt gondolja a lányáról, hogy követi a divatot, akkor 25 százalék eséllyel utánozza az öltözködési és sminkelési szokásait. A lányok viszont csak 9 százalék eséllyel utánozzák az anyjukat, még akkor is, ha magukat érett nőnek, anyjuk öltözködését pedig divatosnak tartják. Régóta köztudott, hogy a gyerekek hatással vannak a szülők fogyasztási szokásaira élelmiszerek, de akár autó vásárlása esetén is. Ez a tanulmány az első, amely azt feltételezi, hogy a gyerekek szülőkre gyakorolt hatása sokkal erőteljesebb, mint azt eddig gondolták.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta