TREND RÖVIDHÍR

Tilos öltöny viselni az egyik olasz börtönben

2011. július 27., szerda 11:00

A selyemöltönyhöz szokott keresztapák kiakadtak, miután a kormányzó megtiltotta a raboknak a márkás ruhák viselését egy olaszországi börtönben.

A palermói Ucciardone börtönt lakói sokáig Grand Hotelként emlegették, ahol még a fogság sem állhatott útjába a jó kapcsolatokkal rendelkező maffiatagoknak, hogy élvezzék a finom ételek és jól szabott öltönyök örömeit - írja a The Guardian. Az egyik gengszter, Michael Catalano még azt is elintézte, hogy a születésnapján pezsgőt és homárt szolgáljanak fel a börtön edzőtermében tartott bankettjén.

Pradát, Guccit, Versacét sem hordhatnak

Az új kormányzó, Rita Barbera azonban véget vetett a jó életnek, ugyanis számos márka ruháit kitiltotta a börtönből, például a Pradát, a Guccit, a Versacét, a Valentinót, a Louis Vuittont és Armanit is. "Az emberek a börtön képét a keresztapák selyemöltönyével kapcsolják össze, ezt viszont meg kell változtatnunk. Meg kell szüntetnünk az osztályok közti különbséget, és a társadalmi helyzet, a hatalom és a gazdagság fitogtatását" - mondta Barbera, aki az Adidas és Nike cipőket is száműzte az Ucciardonéból.

A foglyok feleségei rendkívül feldühödtek a hír hallatán, amikor a szabály bevezetése után többé nem vihettek be drága holmikat a börtönlakóknak. Először azt gondolták, ezt az őrök találták ki. "A férjem meztelenül fog maradni" - kesergett egyikük. "Csak divattervezők ruháit viseli, és nem azért, mert feltűnősködni akar, hanem mert sokkal jobb minőségűek és tovább tartanak. Miért kell ezért megalázni és arra kényszeríteni, hogy piacos holmit vegyen fel?" A helyen dolgozó egyik szociális munkás viszont örült az új szabálynak: "Ha ezzel ki tudják védeni, hogy villogjanak a vagyonukkal, akkor nagyon is rendben van."

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta