A Dívány szederbokrot ültethetett a Sofitel tetején

A Duna-korzó egyik luxus szállodájának tetőteraszán eresztett gyökeret a kis Dívány. Néhány sor erejéig becézgettük, és még törzskönyvet is kapott. Mi, a szülei - mert minket így szólítottak - , meg kertész-szettet. Hogy miért? Na, ez az.

Innen már nincs vissza, Bíró Ica és Vásáry André is közös szederkét ültetget
Innen már nincs vissza, Bíró Ica és Vásáry André is közös szederkét ültetget

Meglehetősen szokatlan és furcsa eseményen járt szerkesztőségünk a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda tetőteraszán. Egy olyan helyen, ahol a bokrot gyereknek becézték, a meghívottakat szülőknek. És ez így volt jól, legalább nem volt nagy kavarodás. Amolyan kertészkötényes szeder-partyba csöppentünk, ahol minden étel és ital szeder alapanyagból készült, és annak megfelelő színben pompázott. Aztán kaptunk egy szederbokrot, amit békésen letettünk magunk mellé, majd misztikus módon az asztal alatt lába kelt. Megszemélyesedett.

Tulajdonképpen nem is csodáltuk. A mellé kapott pedigrében elvégre hivatalos személyi adatokkal ruházták fel, jogosan megtehette, hogy odébb áll. Az okmányban egyébként a Szederke neve és minősége címszó mellett, a kelengyeparty dátuma és a felnőtté válásának várható időpontja rovat is szerepelt, de nem töltöttük ki addig, amíg nem sikerült egy másik bokrot adoptálni. Mivel az okmány bal oldalán igazolványkép is volt az eltűnt példányról, próbáltunk egy hozzá hasonló karaktert választani, majd gyorsan elültettük, hogy minél hamarabb gyökeret eresszen. Biztos, ami biztos.

A kis Dívány valahol ott van Makány Márta és Berki Krisztián szederkéje közelében
A kis Dívány valahol ott van Makány Márta és Berki Krisztián szederkéje közelében

Aztán kiderült, hogy valójában persze azért voltunk ott, mert nemrégiben a budapesti Sofitel szálloda a szeder illatot kapta az egyik vezető francia parfümnagyhatalomtól, a partit pedig mi, potenciális szederke szülők azért kaptuk, hogy minél többen átélhessük az illat varázsát mind az öt érzékszervünkkel. Ezt pedig mi mással lehetne megünnepelni, mint például egy "szedergyerek" ültetésével. Mivel a mi szederkénk is már a digitális kor gyermeke, ezért most ott tartunk, hogy facebook-profilja van. Ezen keresztül követhetjük nyomon fejlődését, hogy aztán egy év múlva learathassuk dzsemnek való gyümölcsét. Most a tetőterasz 24-es parcellájában várja a locsolókat a kis Dívány.

Szeder illatú lett a Sofitelünk

A L'Artisan Parfumeur, a francia luxus parfümök piacának vezető szereplője 1976 óta készít parfümöket, légfrissítőket és illatosított gyertyákat. Ők ezzel fejezik ki a luxusban rejlő egyediséget. Legutóbb 12 új illatot alkotott a Sofitel luxus szállodalánc számára, a budapesti szállodájának illatát a feketeszeder ihlette, és Mûre Sauvage névre keresztelték. Mivel a Sofitel csoportnál  minden hotelnek, saját karaktere és személyisége van, ezért úgy döntöttek, hogy egyszerű illatadagoló automaták helyett egyedi illatot gyártatnak. Mostantól a különleges gyümölcsös szeder aroma a szálloda minden egyes zugát belengi.

2011 végére az egész Sofitel hálózatot illatosítják, miközben minden hotel saját illatkollekciójának ajánlásával, olyan izgalmas túrára invitálja vendégeit, ahol összes érzéküket használniuk kell.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek