TREND RÖVIDHÍR

Hajtincsekből készül a legújabb öko-napszemüveg

2011. július 4., hétfő 19:58

Eddig is tudtuk, hogy a haj erős anyag és sok mindent lehet belőle készíteni, de a napszemüveg valahogy mégsem jutott eszünkbe. Másnak igen.

Ha az állatok szőre annyi mindenre jó, akkor miért ne lehetne valami extra kiegészítőt kreálni emberi hajból - gondolhatták a Studio Swine tervezői, akiknek a munkáit a Highsnobette-en fedeztük fel. Azusa Murakami és Alexander Groves a brit Royal College of Arton diplomáztak a művel: 100%-ig lebomló napszemüvegeket készítettek emberi hajból és növényi alapú biogyantából - írja a Highsnobette.

Nagy-Britanniában a fodrászatokban évente több százezer kilónyi hajszemét keletkezik, így ez egy állandóan rendelkezésre álló és megújuló alapanyagforrás, ami nem valószínű, hogy egyszer csak kifogyna. Közelről nézve még szőke, vörös és barna tincsek is felfedezhetők a keretben, amiknek a gyártása során nem keletkeznek káros anyagok, eldobva pedig teljesen lebomlanak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta