TREND RÖVIDHÍR

A Zara és a Kmart civileket toboroz a kampányaihoz

2011. június 30., csütörtök 11:28

Fotózd le magad, miközben legalább két Zara cucc van rajtad: ha kiválasztják a fotódat, akár 3-400 dollár is ütheti a markodat.

A gazdasági válság és a megcsappant pénztárcák nincsenek éppen jó hatással a kereskedők forgalmára, akik éppen ezért mindent megtesznek, hogy visszacsábítsák a vevőket a boltjaikba: többek közt kreatív, meglepő kampányokkal.

A Kmart diszkontáruház-lánc például saját ruhamárkáját „valódi emberekről” készült, voyeurszerű fotókkal népszerűsíti: új kampányukhoz New York utcáin toboroztak fiatalokat, de akadnak köztük divatbloggerek és designerek is. Mindegyikük magát fazonírozta ahhoz a fotózáshoz, amelyet egy New York-i hotelban rendeztek, az eredmény pedig valóban spontán, életszerű lett. A Kmart azokat tartja célközönségének, akik szeretik a divatot, de nem a rabszolgái, akiket nem különösebben hatnak meg a márkák, sokkal inkább az, hogy megtalálják és megvalósítsák a saját stílusukat. Ennek jegyében új szlogenjük: Money can't buy style, azaz a Pénzért nem lehet stílust venni.

A Zara is a hús-vér fiatalokra utazik

A Zara ugyancsak ezt a vonalat lovagolja meg legújabb, People! elnevezésű streetstyle-kampányában. Olyan fotókat várnak, amelyeken a feltöltő legalább két, a 2011-es tavaszi/nyári kollekcióból származó darabot visel. A feltöltők közül hetente kiválasztanak egy csokrot és közzéteszik a honlapjukon. Akinek kiválasztották a fotóját, annak 300-425 dollár ütheti a markát a közreműködésért. Bár az aktuális kollekcióra vonatkozó kampány épp lecsengőben van, szeptemberben az őszi fotók feltöltésével folytatják.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta