TREND RÖVIDHÍR

Muszlim sportolónőknek tervezték a fejfedőt

2011. június 11., szombat 09:33

A női gardrób legújabb darabja az a különleges fejfedő, amit eredetileg a muszlim sportolónőknek terveztek, de férfiak is előszeretettel hordják.

A ResportOn nevű fejfedő terve az iráni születésű francia-kanadai tervezőtől, Elham Seyed Javad-tól származik, akit egy szomorú esemény inspirált, hogy megtervezze a speciális fejfedőt. Egy montreali taekwondo bajnokságról azért zártak ki öt muszlim nőt, mert hidzsábot viseltek. Ez ihlette a tervezőt, hogy egy olyan fejfedőt tervezzen, ami a muszlim nők számára is lehetővé teszi, hogy versenyezzenek.

A fejfedő speciális, izzadsággátló, elasztikus anyagból készült, amit egy magasított nyakú felsőhöz lehet erősíteni. A fejfedőn hátul egy nyílást is hagytak, hogy a nők a hajukat könnyedén megigazíthassák. A termékre már most óriási a kereslet, ráadásul nemcsak muszlim nők vásárolják a fejfedőt, férfiak és nők is előszeretettel használják, hogy sportolás közben hátrafeszítsék vele a hajukat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta