TREND RÖVIDHÍR

Agymenés: Lebegő bútorok Ázsiából

2011. június 6., hétfő 16:30

A közelmúltban új trend bontakozott ki a bútorok világában - a levitáció. Az illúziókeltés és a design amúgy is nagyon szoros rokonságban állnak, de az Ázsiából induló trend egész konkrétan bűvésztrükkökkel operál.

Az első emlékezetes darab David Koo erős mágnessel felemelt felhőfotelje volt, amelyet 2009-ben Reiko Kaneko étkezőasztala követett, amely üvegtalpainak köszönhetően tíz centivel a föld felett lebegett. A szintén japán Nendo tavasszal mutatta be átlátszó kollekcióját, amelyben olyan fotelt is találunk, amelyben látszólag semmi sem tartja a benne ülőket, illetve egy lebegő lámpa is a kollekció része.

A legfrissebb lebegő bútor egy pad, amelyet látszólag két csokor léggömb tart a levegőben. A japán h220430 tervezőcsapat megoldása csak rajzfilmekben állná meg a helyét, ha nem tartanák függesztések a padot, amelyeket cselesen a lufikkal takartak ki.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta