TREND RÖVIDHÍR

Pólón hordható Obama anyakönyvi kivonata

2011. május 20., péntek 12:50

Obama már a 2008-as elnökválasztási kampányon közzétette a születési helyét igazoló iratok rövid változatát, ezzel megcáfolva a vádakat, melyek szerint nem is az Egyesült Államokban született, vagyis nem illeti meg az elnöki tiszt. A tények most pólón hordhatók.

A pólón a Made in the USA felirat mellett Obama arcképe, a póló hátán pedig maga a születési anyakönyvi okmány látható. A limitált kiadású ruhadarab nem is olyan drága, 25 dollárért elvihető. Obama apja Kenyában született, anyja pedig Kansas államban. Obama apja egy ösztöndíjjal jutott el Hawaiira, ott ismerkedett meg az elnök anyjával. Az ellentábor a jelek szerint ezek alapján igyekezett Obamára fogni, hogy nem is igazán amerikai. A dokumentumok minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Barack Hussein Obama 1961. augusztus 4-én, 19 óra 24 perckor jött a világra a Honolulu városának határain belül lévő kapiolani szülészotthonban.

Az okiraton látható az anyakönyvvezetőnek és Obama édesanyjának, Stanley Ann Dunham Obamának az aláírása. A Fehér Ház az egész történetből azt a következtetést vonta le, hogy Obama ellenfelei zavart akartak kelteni az elnököt támogatók körében, és aljas módon igyekeztek kétségbe vonni az elnök származását. A Fehér Ház nemrég nyilvánosságra hozta Barack Obama elnök születési anyakönyvi kivonatának teljes, hitelesített másolatát, hogy megszüntesse a hetek óta tartó vitákat arról, hogy az Egyesült Államok elnöke valóban amerikai földön született-e vagy sem. Ugyanis az Egyesült Államok alkotmánya értelmében elnökké csak olyan személy választható, aki az Egyesült Államok állampolgáraként született. Az elnöki tisztségre továbbá csak olyan személy választható, aki 35. életévét betöltötte és 14 év óta az Egyesült Államokban van a lakhelye.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta