Okosabb autókat akar a Ford és a Google

A Ford és a Google közös fejlesztésű okos autója a megtett utakból, utazási szokásainkból kiszámolja, hogy hova mennénk, és segít abban is, hogy a legjobb utat válasszuk.

A Google prediction API-jára épülne a Ford új intelligens modellje, amely az általunk gyakran használt útvonalak elemzésével és GPS segítségével kitalálná, hogy éppen merre tartunk, egyúttal abban is segítene, hogy a legésszerűbb útvonalat válasszuk - írja a Wired.

Ha valaki igénybe veszi a szolgáltatást, az autóban levő fedélzeti számítógép egy titkosított naplóban vezetné minden utazási adatunkat (hova megyünk, milyen időpontokban megyünk egy adott helyre, adott időpontban milyen útvonalat preferálunk), majd ez alapján kialakítana egy vezetői profilt. A profil segítségével aztán könnyedén ki tudja találni, hogy mondjuk kedd reggel a munkába általában nem a megszokott úton megyünk, és ennek megfelelően, a Google adatbázisában tároltakat figyelembe véve ajánlana mondjuk olyan útvonalat, ahol nem lesz dugó, vagy más kellemetlenség. Ezen felül, ha megvan a célpont, a számítógép optimalizálná az autó teljesítményét, a még hatékonyabb üzemanyagfelhasználás érdekében.

Oszd meg másokkal is!
Mustra