TREND RÖVIDHÍR

Okosabb autókat akar a Ford és a Google

2011. május 15., vasárnap 12:06

A Ford és a Google közös fejlesztésű okos autója a megtett utakból, utazási szokásainkból kiszámolja, hogy hova mennénk, és segít abban is, hogy a legjobb utat válasszuk.

A Google prediction API-jára épülne a Ford új intelligens modellje, amely az általunk gyakran használt útvonalak elemzésével és GPS segítségével kitalálná, hogy éppen merre tartunk, egyúttal abban is segítene, hogy a legésszerűbb útvonalat válasszuk - írja a Wired.

Ha valaki igénybe veszi a szolgáltatást, az autóban levő fedélzeti számítógép egy titkosított naplóban vezetné minden utazási adatunkat (hova megyünk, milyen időpontokban megyünk egy adott helyre, adott időpontban milyen útvonalat preferálunk), majd ez alapján kialakítana egy vezetői profilt. A profil segítségével aztán könnyedén ki tudja találni, hogy mondjuk kedd reggel a munkába általában nem a megszokott úton megyünk, és ennek megfelelően, a Google adatbázisában tároltakat figyelembe véve ajánlana mondjuk olyan útvonalat, ahol nem lesz dugó, vagy más kellemetlenség. Ezen felül, ha megvan a célpont, a számítógép optimalizálná az autó teljesítményét, a még hatékonyabb üzemanyagfelhasználás érdekében.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta