TREND RÖVIDHÍR

Börtönök tartják életben az írógépipart

2011. április 30., szombat 07:58

Miután Mumbaiban bezárta az egyik utolsó írógépgyár is a kapuit, sokan az ipar megszűnésére számítottak, de tévedtek.

Az utóbbi években a számítógépek elterjedése még az olyan országokban is fölöslegessé tette az írógépeket, mint India vagy Kína, ahol egészen a legutóbbi évekig mindennapos használatban voltak az elektromosságot nem igénylő darabok. A Daily Mail számolt be arról, hogy a Mumbaii Godrej and Boyce is kénytelen bezárni a kapuit, és egy mindössze pár száz darabos készlet marad vissza.

A Minyanville a cikkre reagálva megszólaltatta a Swintec írógépgyártó értékesítési igazgatóját, Ed Michaelt, aki elmondta, hogy a helyzet korántsem olyan gyászos: az írógépek ugyan majdnem minden területen visszaszorultak, ám az egyik legnagyobb megrendelőjük változatlan mennyiségben veszi a gépeket. A cég egyik legmegbízhatóbb felvevőpiaca az amerikai büntetésvégrehajtás. A Swintecnek 43 állam intézményeivel van szerződése, és egy speciális, átlátszó vázú írógépet szállítanak nekik. A börtönök ezekkel a gépekkel próbálják megakadályozni a különböző cuccok csempészését. Az üzletet hosszú távon fenyegeti egy új, zárt számítógépes rendszer, amin keresztül a rabok elvileg majd emailezhetnek - de ez egyelőre még csak kísérleti fázisban van.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta