Louboutin beperelte Yves Saint Laurentet

Christian Louboutin amiatt perelte be neves konkurensét, Yves Saint Laurentet, mert ő találta ki, és emiatt szerinte csak ő jogosult vörösre festett cipőtalpakat tervezni.

"Mr. Louboutin volt az első, aki a női cipőknek vörös talpat adott" - áll a divattervező, a manhattani szövetségi bírósághoz védjegybitorlás miatt beadott, keresetében. Louboutin ugyanis megelégelte, hogy idén január óta a Gucci Grouphoz tartozó Yves Saint Laurent America ugyanazokban a manhattani boltokban árul az övéhez hasonló lábbeliket. A francia tervező korábban megpróbálta rávenni riválisát, hogy kölcsönösen vonják ki a vörös talpú cipőket ezekből az üzletekből - írja a Reuters. Állítása szerint az Yves Saint Laurent cég cipői annyira hasonlítanak az ővéire, hogy könnyen megtéveszthetik vele a vásárlókat.

A per tárgya a termék kereskedelmi forgalomba hozatali tilalmán túl, még egymillió dollár kártérítési igény is tartalmaz. A Gucci és az Yves Saint Laurent amerikai vállalata nem kívánta kommentálni az eseményeket. "A vörös talp Louboutin és a nagyvilági stílus szinonimájává vált" - írja a kereset, hozzátéve, hogy Louboutin 2008-ban jegyeztette be a termék védjegyét az Egyesült Államokban.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek