TREND RÖVIDHÍR

Louboutin beperelte Yves Saint Laurentet

2011. április 16., szombat 13:24

Christian Louboutin amiatt perelte be neves konkurensét, Yves Saint Laurentet, mert ő találta ki, és emiatt szerinte csak ő jogosult vörösre festett cipőtalpakat tervezni.

"Mr. Louboutin volt az első, aki a női cipőknek vörös talpat adott" - áll a divattervező, a manhattani szövetségi bírósághoz védjegybitorlás miatt beadott, keresetében. Louboutin ugyanis megelégelte, hogy idén január óta a Gucci Grouphoz tartozó Yves Saint Laurent America ugyanazokban a manhattani boltokban árul az övéhez hasonló lábbeliket. A francia tervező korábban megpróbálta rávenni riválisát, hogy kölcsönösen vonják ki a vörös talpú cipőket ezekből az üzletekből - írja a Reuters. Állítása szerint az Yves Saint Laurent cég cipői annyira hasonlítanak az ővéire, hogy könnyen megtéveszthetik vele a vásárlókat.

A per tárgya a termék kereskedelmi forgalomba hozatali tilalmán túl, még egymillió dollár kártérítési igény is tartalmaz. A Gucci és az Yves Saint Laurent amerikai vállalata nem kívánta kommentálni az eseményeket. "A vörös talp Louboutin és a nagyvilági stílus szinonimájává vált" - írja a kereset, hozzátéve, hogy Louboutin 2008-ban jegyeztette be a termék védjegyét az Egyesült Államokban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta