TREND RÖVIDHÍR

A tartós hajegyenesítés veszélyesebb, mint gondolták

2011. április 13., szerda 10:58

Az egyre népszerűbb szalonszolgáltatás, amely a hajat hónapokra képes egyenessé és simává tenni, súlyos egészségkárosodást okozhat.

Az Egyesült Államokban, ahol rendkívül népszerű a tartós (vagy gyakran brazil kezelésnek nevezett) hajegyenesítés, riadót fújt az illetékes hatóság.

Közleményük szerint a kezelés során felszabaduló formaldehid károsíthatja a vendég, és még inkább a szalon személyzetének egészségét. Az OSHA szakemberei számos olyan terméket is találtak, melyeket - címkéjük szerint - formaldehidmentesnek hirdettek, illetve nem tüntették fel rajta az anyag jelenlétét. A vizsgálat során a munkakörnyezet levegőjében sokkal nagyobb koncentrációban volt jelen a formaldehid, mint a jelenleg elfogadhatónak tartott érték.

formaldehid irritálja a szemet és az orrot, allergiás reakciót okozhat, és ha valaki tartósan ki van téve a hatásának, sokkal súlyosabb egészségkárosodást is szenvedhet. A szalontulajdonosokat arra kérik, hogy lehetőség szerint valóban formaldehidmentes termékeket használjanak, de legalábbis tartsák be a különböző vegyi anyagok biztonságos használatára vonatkozó szabályokat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta