Ökobarát gyerekdivat Stella McCartney-tól

Stella McCartney, a közismerten harcos állatvédő és környezettudatos divattervező bemutatta 2011-es tavaszi-nyári gyermekruha kollekcióját. A ruhák 100 %-ig organikus pamutból készültek, a cipőkhöz pedig természetes parafát használtak.

Ez Paul McCartney lányának első teljes gyermekruha kollekciója, a célcsoport újszülöttektől 12 éves korig terjed - írja az Ecorazzi.

"Olyan mintákat akartam használni, amik tetszenek a gyerekeknek, ezért választottam az állatokat, a szivárványt és a természetet" - mondta el Stella McCartney, aki novemberben adott életet negyedik gyermekének. "Az alapötlet az volt, hogy olyan ruhákat tervezzek, amiket örömmel viselnek a gyerekek, ami nem feszélyezi őket. Ami megengedi a kislányoknak, hogy lányosak legyenek és csinosak, de mégis lehet velük trükközni és keverni néhány fiúsabb, uniszex darabbal."

A kollekcióból származó bevétel egy részét McCartney jótékonysági kampánya, a Meat-free Monday kapja, amely arról segít meggyőzni az embereket, hogy legalább a hét egy napján ne egyenek húst, ezzel is csökkentve a húsipar környezetre káros hatásait.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek