TREND RÖVIDHÍR

A férfitáska hátfájást okoz

2011. március 2., szerda 12:21

Újra terjed a táska divatja a férfiak körében, de ha állandóan meg van pakolva, az hátfájáshoz és rossz testtartáshoz vezethet, figyelmeztettek brit orvosok.

A férfitáska, amit már olyan trenddiktáló hírességek is használnak, mint a focista David Beckham, a rapper Jay-Z vagy a színész Brad Pitt, komoly hátproblémákat okozhat a BCA, a brit kiropraktőrök egyesülete szerint.

Úgy vélik, hogy a férfitáskát csak nagy odafigyeléssel szabadna viselni, mindegy, hogy vállon átvetős laptop-táskáról, futártáskáról vagy kézitáskáról van szó. A BCA egy tanulmánya ugyanis kimutatta, hogy egy átlagos férfitáska akár 6,2 kilóra is meg lehet pakolva: a napi felszerelés része a laptop, a zenelejátszó, a telefon és az edzőfelszerelés. Elég nagy súly ez egy vállon, ha huzamosabb ideig kell hordozni.

"A folyamatos terhelés hát-és vállvájdalmat okozhat és befolyásolhatja a testtartást is" - nyilatkozta Tim Hutchful, a BCA munkatársa. "Oda kell figyelnünk, hogyan használjuk őket, amellett, hogy a testünk jelzéseire is figyelünk és felismerjük, hogy mikor helyezünk túl nagy nyomást bizonyos pontokra." Azt javasolják, hogy váltogassuk, melyik vállon vetjük át a táska pántját. A pántot állítsuk minél rövidebbre és semmiképp ne cipeljük a táskát huzamosabb ideig egyszerre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta