TREND RÖVIDHÍR

Élénk színek, buja anyagok -perzsa divat Budapesten

2011. február 9., szerda 12:24 |

Az Arghavan Shekari iráni, perzsa designer és divattervező által alapított Empurple divatmárka hamarosan nálunk is elérhető lesz. Az Empurple harmonikusan ötvözi a keleti kéziszövésű anyagokat és a modern európai design-t. A művésznő alkotásaiból február 26-án kiállítás nyílik a Kertész29 Galériában.

18

A legújabb kollekció az ősi perzsa Jajim szövést idézi, az indiai élénk színeket és buja anyagokat kombinálja a klasszikus elegáns európai vonalakkal. A művésznő célja, hogy egy különleges, mérték után készített ruhákból és kiegészítőkből álló kollekciót hozzon létre.

A kiállítás darabjai között megtalálhatjuk Arghavan díjnyertes, Leafless Garden nevű kollekcióját. A kiállítás ékességei még a kézi készítésű táskák, könnyű kabátok és a keleti Minotaurusi tradíció és ősi istennők klasszikus festményei által inspirált, bőrre festett képek. Arghavan festőként és textil designerként kezdte a karrierjét Iránban, majd az elmúlt 5 évet tanítással töltötte Indiában.

A Jajim kiváló minőségű gyapjúból és selyemből szőtt anyag, mely korábban a nomád törzsek tradícionális viseletét képezte, majd a kreatív tervezők munkája által a mindennapi ruhadaraboknak kölcsönzött misztikus keleti csillogást. A művész önállóan készítette ezt a kollekciót, kezdve a Jajimok tervezésével Iránban, majd az anyagok kiválasztásával Indiában és végül a ruhák megvarrásával Budapesten.

A perzsa divatmárka február 26.-án, 18:00-kor debütál és március 4.-ig tekinthető meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta