Így győzd le a futómumust!

A futás ma már szinte vallásnak számít, ettől függetlenül ne érezd rosszul magad, ha minden porcikád tiltakozik ellene. Összegyűjtöttünk pár alternatívát, ha mégis formába lendülnél.

Mondjuk, ha szinte rá szoktál tapadni a kirakatra a plázában az új színes-szagos futócipőket csodálva, ha frusztrál, hogy a munkahelyeden ebéd közben a téma kizárólag az, ki mennyi „K”-t futott le tegnap vagy épp melyik versenyre készül most, akkor akár ki is próbálhatnád a dolgot, nemde?

Ha nagyon rá kell beszélned magad, esetleg írhatsz egy listát pro és kontra, és attól függően, hogy melyik oldalra kerül több érv, dönthetsz, egyáltalán előtúrod-e a szekrényből a már széttaposott edzőcsukádat, mielőtt beruháznál bármi professzionálisabbra is több tízezerért.

A szabadtéri futásnak van ugyan egy romantikája, bár a belvárosban, munkába rohanva/túlórázva azért elég nehéz abszolválni, hogy madárcsicsergős parkokban/erdőben csapassad hétköznap, az allergiásoknak pedig ugye tavasztól őszig maga a pokol, ha egy négyzetméterre több fa jut nullánál. Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg nemrég műtötték a lábadat, akkor meg felejtős is ez az egész, tessék továbbhaladni a kirakat elől, nincs itt kérem semmi látnivaló! Komolyra fordítva a szót, ha mégis szeretnéd a napjaidba könnyen beillesztve kipróbálni a dolgot, akkor irány egy edzőterem és a futópad, ami nemcsak azért jó döntés, mert egyetlen repülő bogár se fog a képedbe mászni, hanem mert legalább az ízületeidet sem vered szét a betonon való kocogással.

aycm

Ha mégsem ment át a sztori, mégis lapos hassal szeretnéd köszönteni a nyarat, vannak még alternatívák zsírégető kardió edzésre a gymek repertoárjában! Az egyik legkézenfekvőbb a spinningbicikli, ami lényegében egy szobabringa, csak hardcore kiadásban. A legtöbb helyen spinning és spinracing órát is tartanak, utóbbiban több a kiállás, amikor nem végig ülve tekersz. Ezen kívül ott van az ellipszisgép, az úszás vagy például a step aerobik és zumba. Utóbbi kettőhöz ajánlott némi ritmusérzék is.

Nem mondjuk persze, hogy más mozgásforma ne formálná az alakod, de tény, a kardio edzések a leghatékonyabb zsírégetők, érdemes őket heti többször is beiktatni a napirendedbe!

A kísérletezéshez tökéletes eszköz az All You Can Move Sportpass, a kis plasztikkártya, amellyel akár minden nap mehetsz edzeni, sőt akár minden nap máshova! Kedvedre választhatsz a több mint 600 sportlétesítmény valamelyikéből, akár csoportos óra keretében, akár egyedül vágnál neki. Biztos, hogy találni fogsz a lakó- vagy munkahelyed szomszédságában is szimpi helyeket. Edzés közben pedig egy csomó jófej emberrel is találkozol majd.

Vágj neki, és nem fogod megbánni!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek