Botrány, ha egy kiskorú hastáncolni tanul?

"Vajon mi járhat egy szülő fejében, aki hastáncra iratja be a kiskorú lányát?" Lackóról tudni kell, hogy saját magát is múltban ragadt férfiként jellemzi, de nem gondoltam volna, hogy még ilyen téren is erősen szemellenzős. Sőt, eleinte azt hittem, viccel ezzel a kiírással a Facebookon, de nem, Lackó googlizott, hogy azt mondja: "az orientális tánc gyökerei az ókori világ termékenységi szertartásaihoz vezetnek vissza", de azt szerinte különösebb utánajárás nélkül is észreveszi az ember, hogy a hastáncban ott gyökerezik a szexualitás. Szóval Lackó szerint ez a dolog életkortól függetlenül erről szól, ő azért is tartja problémának, ha egy kiskorú hastáncol.

80166438

Erről a témáról egyébként az jutott az eszembe, hogy a kivillanó boka és a kesztyű nélküli kézfogás miatt mekkora cirkuszok voltak annak idején, a 18. században, és hát szerintem aztán nincsen abban semmi, ha egy kislány hastáncot tanul az iskola után a művelődési házban vagy bármilyen klubban, láttam én már tízéves rúdfitneszes gyereket is edzés közben, és akkor sem amiatt meresztettem a szemem, hogy de durva, hiszen ez a sztriptíztáncosok műfaja, hanem, hogy de durva, mert mekkora erő kell ehhez.

Lackó amúgy a maga módján próbált érvelni - én azért sok helyen nem fedeztem fel a logikát:

- Nem zavarna ha közvetlenül hastánc után valaki megkívánná, megkörnyékezné és gyerekkel jönne haza? Teszem azt, fellép falunapon, már 14 éves, egy 16 éves srácnak megtetszik, egymásnak esnek, és terhesen jön haza?

-Netán ő nem is akarja, csak megerőszakolják.

-Később folytatja ezt a szabadszelleműséget és 18 évesen már terhes/dubajozó/call girl lesz.

Lackóval kiegyeztünk abban, hogy sem a gyerek megkörnyékezésének, sem a szexuális élet kezdetének, sem a nemi erőszaknak nincsen köze a hastánchoz, sőt, utóbbi esetben sem a kihívó öltözködés, sem a ráutaló magatartás nem nyom sokat (sőt, semmit) a latban, ha az erőszaktevő indíttatását vesszük. A srác szerint viszont, hogy hozzájárulhat az események végeredményéhez, az biztos. Vagyis erre mondják, hogy alkalom szüli a tolvajt, otthon is bezárja az embert a lakást, ha nem akarja, hogy betörjenek. "Szóval nekem, ha szülő lennék, tuti az járna a fejemben hogy megtettem mindent hogy megvédjem a gyermekemet?"

Lackó hozzáállása egyébként valamilyen szinten érthető (minthogy pasiról van szó, még szimpatikus is), de szerintem ez már a túllihegett kategória. Ti engednétek a kiskorú lányotokat hastáncra? Ha igen, miért? És ha nem, miért nem?

Oszd meg másokkal is!
Mustra