Kiteríti a kölyköket a fitneszdévédé

Amikor szerkesztőségünkhöz került a Kata Fitnesz dévédé, úgy gondoltuk, hogy ez is egy tinglitangli, amolyan kuckómackós gyerektorna. Az első szűrő az 5 éves Málni volt, aki kapásból közölte, hogy neki ez nehéz. Nem is csoda, hiszen ez már a második része a fitnesz sorozatnak, ami 6 éves kortól ajánlott, szerény véleményem szerint pedig még annál is nagyobb gyerekeknek való. Nosza, gondoltuk, ráeresztjük Pannát, aki nagy torna, úszás és egyéb sportok rajongója, s amúgy is belefér a korosztályba. Hétéves lányom felöltötte teljes fitnesz felszerelését és lelkesen csapott bele a lecsóba.

A lányok és Kata egy csodás medence partján űzték az izommunkát, méghozzá különböző országok zenéire. Többször visszatért az eej’uhhnyem, és a hej, Jancsika, Jancsika, de most nem vontattunk hajót a Volgán, sőt, egyéb klasszikus nemzeti nótára is mozoghattunk. A tizedik percben már hálát adtam a sorsnak, hogy nem nekem kell ezt csinálni, ugyanis genetikailag képtelen vagyok tükörben leutánozni ezeket a szteppmozdulatokat. Lányom imád mindenféle ilyen dolgot, tehát a készítők valóban bízhatnak abban, hogy lesz ember, aki végigcsinálja a feladatokat, én, ha tehetném, inkább a mögöttük lévő medencébe vetném magam.


Nem mondom, hogy könnyű volt, lányomról szépen csendben ugráltak le a különböző rétegek, s végül csak egy tapigatya és póló maradt. Azért bebizonyosodott, hogy anyja lánya, volt kis keveredés bal-jobb, kéz-láb bontással. A felhasznált elemek némelyike szerény véleményem szerint meghaladja ennek a korosztálynak a koordinációs képességét, a végtagok és ritmus összehangolása bonyolult.

Panna rendszeresen jár évek óta tornára (ami táncos) és még úszni is, de ez a dévédé a 37. percben kilőtte a maradék energiáját is. Jó hír ez a szülőknek, mert olyan állapotba került estére, mintha indítottuk volna a Budapest-Bécs maratonon, s azt is nehezményezte, hogy a végén a dévédén a kislányok beleugorhattak a medencében, ő pedig sajna nem.

Ez a fajta mozgás még egy kisebb szobában is végezhető, mégis nagyon jól megmozgatja a sportolni vágyó gyerekeket. Mi azt hiszem, legközelebb csak néhány év múlva fogjuk újra elővenni.

Kata fitnesz a világ körül DVD, 44 perc, 2500 Ft
2007. Zeneker Kft
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek