TEJBEN-VAJBAN

Bőrtoppal vagy csíkos felsővel jobb a csókos szoknya?

mzd 2014. szeptember 22., hétfő 08:44

2014-re trend lett minél nagyobb, feltűnőbb és majdnemhogy hordhatatlan mintákat gyártani a divatházaknál. Mivel a fast fashion üzletek javarészt tőlük inspirálódnak, így az ő esetükben sem beszélhetünk visszafogottságról a mintás darabokat illetően.

Többek között azért is örültünk meg, amikor megláttuk ezt a visszafogott, de mégsem unalmas szoknyát rögtön két celebnőn is! Adta magát a kérdés, hogy melyik szett néz ki jobban, de ezt ismét önre bízzuk és azt is, hogy eldöntse: a fekete-zöld csíkos és a sötétkék ruhák melyik hírességen mutatnak dögösebben!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt a ruhadarabot nem viselné soha a divatvilág anyja

mzd 2014. szeptember 22., hétfő 08:38

Itthon kevesen ismerik Anna Wintourt, aki a divatvilág – halandók szeme elől rejtett – szálait mozgatja. Nemrég megírtuk, hogy ki nem állhatja, ha valaki az állásinterjún sírva fakad, most pedig egy videó készült róla, amiben megrendezett meglepő őszinteséggel válaszol a neki feltett kérdésekre. A kisfilm valószínűleg friss, ugyanis a napokban elterjedt kihajthatós mobiltelefont bámuló fotójáról is szó esik benne.

Az első jelenet Wintour előszobájában játszódik, ahol az asszisztensek dolgoznak – szemfüleseknek egyébként feltűnhet, hogy a berendezés (nem véletlenül) kísértetiesen hasonlít Az Ördög Pradát viselben látottakhoz. „Annához jöttem interjúra” – hangzik el a köszönés és végre megtudhatjuk, mit nem viselne soha a Vogue főszerkesztője és mi az a szó, amit a legkevésbé szeret, ha divatkritikákról van szó.

Biztosan lemaradtunk valamiről, de több dolgot nem értünk. Az első az, hogy Wintour miért ül napszemüvegben az irodában, de erre pont kapunk választ: így rejtőzködik. A másik az, hogy miért kellett remegő kézzel álspontaneitást adni a filmnek: mindenki tudja, hogy egy megrendezett és nem rejtett kamerás videóról van szó. Na erre nem kapunk választ a felvételből.

Az interjúztató 73 klisé kérdést tesz fel, ezek közül válogattunk párat, amit a rájuk adott válaszokkal együtt lentebb olvashat – a poszt végén pedig az eredeti videót is megtalálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hordták a kimonót a múlt században és előtte

Dívány 2014. szeptember 21., vasárnap 13:22

Mostanában divatba jöttek a kimonószerű felsőrészek, amelyek persze csak nyomokban hasonlítanak a hagyományos japán viseletre. Hajtás után megmutatjuk, hogyan hordták ezt a gyönyörű ruhadarabot a 2000-es évek előtt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az orrékszer?

Menő/Ciki

km 2014. szeptember 21., vasárnap 11:54

A bécsi divathéten futottunk bele a Meshugge ékszereibe: nem volt nehéz, a rendezvényhez kapcsolódó vásáron kívül ugyanis az R! by Dominique Raffa divatbemutatóján is helyet kaptak az ékszerek. A tervezőnő, Miriam Orth-Blau a Classic Meshugge Kollektion-ön kívül egyedi ékszerekben utazik, ami azt jelenti, hogy az alapkollekción kívül minden ékszer tervezésébe bevonja a vásárlót, az arany- és ezüstékszerek így mindig idomulnak viselőjük szépségéhez, személyiségéhez.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1090 szavazat 957 szavazat

9 fehérnemű, amit érdemes kidobni

lady glava 2014. szeptember 21., vasárnap 09:37

Egy nő gardróbja könnyen átláthatatlan szemétdombbá válhat, ha minden régi, kinőtt, nem mellesleg ocsmány ruhát megtart, amit már évekkel ezelőtt ki kellett volna dobnia, mégsem vitte rá a lélek. Ne szégyellje el magát, nem ön az egyetlen, aki érzelmi kötődés, vagy éppen lustaság miatt inkább felhalmozza a hasznavehetetlen holmikat, mint hogy egy határozott mozdulattal kidobja őket a kukába. A probléma természetesen a fehérnemű-szekciót is érinti, sőt, talán itt a legrosszabb a helyzet. Mi sem egyszerűbb, mint beledobálni egy-egy új darabot az évek során és egyáltalán nem is törődni, melyiket kéne inkább kidobni, hiszen a fehérnemű nem foglal túl nagy helyet, aztán meg ki tudja, minek veheti még hasznát a jövőben. Ezzel viszont csak saját magát veri át: hiába van akkora gardróbja, amibe az összes létező Victoria's Secret fehérnemű belefér, akkor is vannak olyan darabok, amiktől sürgősen meg kell(ett volna már) szabadulnia. A The Gloss.com írása alapján összegyűjtöttük, melyik az a 9 fehérnemű, amit már most bedobhat a kukába, mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 bicskanyitogató tény az olcsó divatról

aa 2014. szeptember 20., szombat 14:11

Bár az óriásvállalatok millió dolláros PR kampányokba fektetnek annak érdekében, hogy jó képet fessenek magukról, „tudatos kollekciókat” dobnak piacra és "nemes célokra" adományoznak rengeteg pénzt, az erőfeszítések ellenére az igazság mégis az, hogy a divatipar az egyik legmocskosabb iparág a világon – állítja a Huffingtonpost.com szerzője, aki egy öt pontból álló listát is összeállított arról, hogy melyek azok a valós tények, amiket nem akarunk tudni a divatvilágról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a szezon 10 legdrágább táskája

bb 2014. szeptember 20., szombat 11:31

Bár még csak most léptünk az őszi szezon első hónapjába, a divatházak táskakollekciói közül gyakorlatilag már mind megvásárolható az olyan online luxusáruházakban, mint a Neiman Marcus, a Barneys vagy a Harrods – számol be a purseblog.com, melynek szerzői szerint az idei évben jóval több divatház készült látványos és egzotikus anyagokból összerakott bőrtáskákkal, mint a tavalyi szezonban.

A legnagyobb különbség a 2014-es tavaszi választékhoz képest talán a Givenchynál és a Fendinél van, ugyanis ők különösen nagy hangsúlyt fektettek legkeresettebb bőrből készült darabjaik népszerűsítésére és gondoskodtak arról, hogy azok széles körben elérhetőek legyenek az interneten vásárlók körében. A múltban az ilyen speciális táskák kizárólag egy-két üzletben voltak megtalálhatóak, mára viszont pár kattintással bárki szert tehet ezekre a több millió forintot érő táskakölteményekre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Máris piacra dobták Alexander Wang edzőcipős táskáját

Menő/Ciki

bb 2014. szeptember 20., szombat 10:50

Alig ment le a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató New York-i divathét, máris van olyan kiegészítő, ami előrendelhető a luxus cuccokban utazó online butikokban. Az egyik ilyen termékre a fashionista.com hívta fel a figyelmünket, akik szintén megdöbbentek a modaoperandi.com-on beszerezhető Alexander Wang-féle edzőcipős táska láttán.

Távolról sincs vége, olvasson még »
852 szavazat 858 szavazat

Mi a menőbb: a chilis öltöny vagy a selyemestélyi?

km 2014. szeptember 19., péntek 17:36

A bécsi divathéten nem csak osztrák tervezők munkáit vonultatták fel, szombat este négy thai tervező tarthatott divatbemutatót a MuseumsQuartier előtt felállított sátorban. A bécsi thai követség által támogatott show végén még thai selyemből készült tradicionális és modern ruhákat is láthattunk. Nézze meg a folytatásbna, hogy miket terveztek a thaiok és szavazzon a kedvencére!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiderült: nem okoz rákot a melltartó viselése!

mzd 2014. szeptember 19., péntek 15:37

A HuffPoston bukkantunk egy érdekes cikkre, ami végre pontot tesz egy évtizedeken át tartó generált pániksorozat végére. Több mint 1500 menopauzán átesett nőt vizsgáltak, és arra jutottak, hogy azok között, akik melltartót viselnek, nem alakul ki nagyobb valószínűséggel mellrák, mint azoknál, akik nem hordják ezt a ruhadarabot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Papagáj vagy szürke veréb lenne idén ősszel?

Dívány 2014. szeptember 19., péntek 09:18

Az üzletek kínálata most is azoknak kedvez, akik szívesen olvadnak bele a tömegbe, de már azok is találnak egy-két dolgot, akik imádnak feltűnőbbnél feltűnőbb cuccokat magukra ölteni. A hajtás után megtekinthetik, hogy mire számíthatnak itthon a normcore és a LOL-core irányzat követői; utóbbiak leginkább felsőkben dúskálhatnak, előbbiek bárhol felöltözhetnek szürke kalauznak.

Hogy micsoda? 

A normcore tulajdonképpen stílus nélküli stílus, és a kifejezést a K-Hole nevű ügynökség alkotta meg. Az egyesek számára túl átlagosnak, unalmasnak és hétköznapinak tűnő trend követőinek olyan példaképei vannak, mint például Steve Jobs a fekete garbójával, vagy az amerikai tévés személyiség és színész, Larry David.

A LOL-core a normcore szöges ellentéte. Ön is ezt a stílust követi, ha szereti mondjuk a képregényes ruhadarabokat, az ötéveseknek való cuccokat és a pszcihedelikus nyomatokat, és sírva fakad az örömtől, és legszívesebben mindent megvenne, amit az Aliexpressen lát vagy amit Jeremy Scott tervezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kate Winslet biztosra megy a vörös szőnyegen

bb 2014. szeptember 18., csütörtök 16:19

Nemcsak Sofia Vergarának vannak jól bevált trükkjei a vörös szőnyeges eseményekre, hanem az immár két évtizede reflektorfényben élő Kate Winsletnek is, aki – elnézve a dailymail.co.uk szerkesztőinek gondos összeállítását – tanult egy-két fogást az utóbbi időben arról, hogy milyen optikai csalódást keltő ruhákban ajánlott megjelennie a díjátadókon és milyenekben nem. Íme néhány példa!

Távolról sincs vége, olvasson még »

50 millióba kerül a világ legdrágább táskája

lady glava 2014. szeptember 18., csütörtök 15:46

Dizájnertáskák közt elég nagy a szintbeli különbség, már ami az árakat illeti: egy IT bag lehet drága, ettől függetlenül megfizethető – vagy összespórolható –, de van az a szint is, amikor tényleg elérhetetlen marad egy-egy kreáció. A Hermès tipikusan az elengedhetetlen kategóriába tartozik, amit saját magát überelve is bizonyítanak azzal, hogy egyik legdrágább és jellegzetesebb darabjukat, a Birkin baget emelték még exkluzívabb magasságokba.

 
 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért öltöznek jobban az osztrák férfiak, mint a magyarok

km 2014. szeptember 18., csütörtök 08:51

A bécsi divathéten szokatlanul sok férfiruhát küldtek a tervezők kifutóra: mármint számunkra szokatlanul sokat, mivel a magyar divattervezők nagy része nem tervez férfiruhákat, főként azért, mert azokra alig van kereslet. Az osztrák tervezők azonban nyugodtan kísérletezhetnek férfiruhákkal és nem is fogják vissza magukat. A tervezők egy része tökéletesen elegáns öltönyöket, nyárias zakókat, másik része elborult, androgün ruhákat, harmadik része pedig laza esésű, fiatalos szetteket tervezett az erősebbik nem számára a következő egy évre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Londoni divathét: punknak és hippinek áll a világ

aa 2014. szeptember 17., szerda 21:48

Szeptember 12. és 16. között mutatták be a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat a londoni divathéten. Bár az eseményen korántsem volt annyi hazai modell, mint a New York-i állomáson, azért itt sem volt hiány magyar modellekben, Boldov Eszter például feltűnt Simone Rocha, Zeynep Kartal, Ong-Oaj Pairam valamint a Ones to Watch kifutóján, míg Farkas Zita Trager Delaney és Natasha Zinko bemutatóján lejtett végig. Nézze meg a hajtás után a londoni divathét legmeghatározóbb tervezőinek legújabb munkáit!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Androgün a divat Bécsben

km 2014. szeptember 17., szerda 14:35

Két napot töltöttünk a Vienna Fashion Weeken, ezalatt az idő alatt annyi érdekes bemutatót láttunk, hogy mindről be sem tudunk számolni: a legérdekesebbeket igyekeztünk kiválogatni, hogy ön is láthassa, hogyan öltöztetnék az osztrák tervezők ősszel a bécsi nőket. A legegyszerűbb, hordható kreációktól kezdve az extrémig sokmindent mutattak, a folytatásban megnézheti, pontosan miket, aztán eldöntheti, önnek melyik tervező a kedvence!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: katonai bakancs szigorúan nőknek

moana 2014. szeptember 17., szerda 08:51

Nincs mit tenni, itt az ősz, a balerina- és papucscipőknek is szépen búcsút lehet inteni. Szerencsére a hidegebb hónapokban is sok fazon közül lehet válogatni, nekünk most a katonai bakancsra esett a választásunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bécsi divathét: magyarok a kifutón

km 2014. szeptember 16., kedd 16:12

Megjártuk a bécsi divathetet, és a rengeteg érdekes osztrák bemutató mellett találtunk magyar tervezőket is az eseményen: péntek délután például rögtön a Lazlo és a Prieston bemutatóival indult a nap, de szombaton is láthattunk a kifutón magyar munkákat, akkor a Hey-Mr luxuscipőit viselték a modellek. Részletek a folytatásban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Londoni divathét: Abodi Dóra is bemutatta kollekcióját

bb 2014. szeptember 16., kedd 15:48

Abodi Dóra szombat délután a londoni divathéten mutatta be 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióját a Holborn és a Covent Garden között található Freemasons Hallban. A hollywoodi hírességeket öltöztető tervező a Fashion Scout szervezésében vonultatta fel kollekcióját, mely már olyan kreatív tehetségeket mutatott be a szakmának, mint David Koma, Pam Hogg, Peter Pilotto vagy William Tempest. A Londonban és Párizsban is jelenlévő program egyébként gondosan kiválasztott nemzetközi tervezőket karol fel többek között Kelet-Európából, Kínából, Skandináviából, a Közel-Keletről és Ázsiából. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cipőfetisisztáknak kötelező kör!

km 2014. szeptember 16., kedd 12:59

Október 5-ig látható a Kunst Haus Wienben a körülbelül 220 pár cipőből álló SHOEting Stars című kiállítás, mely ugyan így első hangzásra valószínűleg unalmasan hangzik, de egyáltalán nem az: a kiállítás kurátorai, Brigitte Woischnik és Lisa Snook olyan friss cipőremekeket szedtek össze 27 országból, melyekről mindenki hallott az elmúlt években, akit kicsit is érdekelnek a lábbelik és a kiállítást úgy installálták, hogy a műtárgyak a lehető legjobban megmutathassák magukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A celebnőknél már jövő tavasz van

mzd 2014. szeptember 15., hétfő 11:47

Nehéz a divatmániások élete: nemrég ért az augusztus (és vele a 2014-es tavaszi-nyári szezon), de még nincs elég hideg az őszi cuccokhoz. Bár az éppen zajló divatheteken láthatjuk, mit kell majd viselnünk bő fél év múlva, de mi van azokkal, akik télen mennek nyaralni? A jövő évi lenge ruhákat még nem kapni, de az idei, melegebb hónapokra szánt ruhadarabokat már ciki viselni – ezen igények miatt születtek meg a resort vagy más néven cruise kollekciók, amikről bővebben ide kattintva olvashat.

Az elmúlt napokban egyre több celebnőn látni viszont olyan ruhákat, amelyeket a tervezők a télben nyaralóknak álmodtak meg, ezért úgy gondoltuk, készítünk egy válogatást a legjobbakból és versenyeztetjük őket a kifutós verziójukkal. A döntés ismét az ön kezében van: szavazzon, ki a jobb!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő egyszerre két dizájner-táskával mászkálni?

lady glava 2014. szeptember 15., hétfő 10:34

Mondhatni hozzászoktunk már a teljesen felesleges trendekhez, Alexander Wangnek viszont még minket is sikerült meglepnie: a tervező által újraértelmezett táskahalmozó trend lényege annyi, hogy nem egy, hanem egyszerre két dizájnertáskával járjon az illető, lehetőleg mindkettőt ugyanattól a márkától válassza, az egyik pedig kicsi, a másik nagy legyen. És hát ki más avatta volna fel ezt a tökéletesen tenyérbemászó trendet, mint Rihanna, aki New York-ban hívta fel magára a figyelmet, miközben két méregdrága Dior táskával mászkált. Attól függetlenül, hogy nem lehet valami kényelmes, nem is tudjuk elképzelni, mit cipelhetett magával Rihanna, hogy egyszerre két táska is kellett: az is elképzelhető, hogy az egyik tök üres volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Bazilikánál táncoltunk charlestont szombaton

mzd 2014. szeptember 14., vasárnap 12:57

Az egész azzal kezdődött, hogy felkértek zsűritagnak. Jól ismertem a lányt, aki a meghívót küldte és mivel izgalmasnak érkezett a program (a bringákat és a stílust is kedvelem), így azonnal igent mondtam. Ezután természetesen próbáltam rákeresni az elnevezésre (Csak Pasik), hogy tudjam, mi is ez pontosan, de kevés sikerrel jártam – ami nem csoda, mivel, mint kiderült, ez volt az első ilyen rendezvény. Évente kétszer rendezik meg viszont a Tweed Run Budapestet (mi is írtunk a 20-as éveket idéző összejövetelről itt), a szervezők pedig úgy döntöttek, idén két tematikus délutánnal is kedveskednek a biciklizés szerelmeseinek. Így született meg a tavaszi Csak Csajok és a most szombaton megrendezett Csak Pasik is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó csajok váltják a modelleket a divatvilágban

bb 2014. szeptember 14., vasárnap 09:24

Biztosan ön is elgondolkodott már azon egy magazin borítója vagy egy hirdetési kampány felett, hogy vajon ki a fene pózolhat ebben az anyagban, vagy ki lehet az az ismeretlen nő, aki a divathéten az első sorban kapott helyet? A kérdés jogos, a fashionista.com szerkesztőinek is szemet szúrt a divatiparban egyre gyakrabban előforduló jelenség, melyen felbuzdulva próbáltak utána járni annak, hogy vajon kik ezek a nők, akik jelenleg a divatszakma legnagyobb pénzbevételi forrásainak számítanak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Álomfogó karkötő DIY

ST 2014. szeptember 13., szombat 19:45

A saját készítésű karkötők rendszerint gyöngyöket, vagy jobb esetben előre elkészített fityegőket tartalmaznak, amivel igazán egyedivé tenni őket nagyon nehéz. Ám ha magát a központi díszt is Ön készíti el, akkor biztosan az ízléséhez igazodik majd a kész mű, és az is garantált, hogy nem jön majd szembe az utcán. Ilyen például az álomfogó karkötő, amivel kicsit bohém, vidám, és romantikus benyomást kelthet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 ... 363

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés