TEJBEN-VAJBAN

Nézze meg a fiatal tervezők téli ruháit!

km 2014. október 10., péntek 09:24

A Central European Fashion Days-en külön bemutatót kaptak azok a tervezők, akik a korábbi években a Gombold újra döntőjébe kerültek vagy nyertek az öltözéktervező-versenyen. Így az esemény szombati napján megnézhettük, mit tervezett 2014-15 telére Gyöngyösi Reni, Bálint Sára, Csík Orsolya, valamint a KOMOD és a ZAKO csapata. Gyöngyösi INER márkanév alatt hat öltözéket küldött kifutóra, ismét helyet kaptak nála az ötletes printek, a különleges kivágások és a fekete-fehér kontrasztja. A kollekcióban a két szín mellett még a királykék kapott helyet, mely remekül feldobta a különböző textúrájú, nem szorosan szezonhoz köthető darabokat.

A KOMOD tervezői, Veszprémi Gabriella és Lévai Zsófia őszi/téli kollekciójának alapja a kooperáció, a ruhák és kiegészítők a the Mama Kin márka és Bocskor Bíborka közreműködésével készültek. Bálint Sára meleg, kötött ruháinál az aszimmetria kapott fontos szerepet, a kollekció hangulatát a skandináv világ és egy téli kastély inspirálta. A ZAKO Clothing ismét nyomatokkal operált, de most télen ők is maradtak a fekete-fehér színpárnál: az alumni tervezői közül egyedül ők gondoltak a férfiakra is és hordható, nem feltűnősködő, mégis különleges kollekciót tettek le az asztalra.

Csík Orsolya az INQ concept állandó tervezőjeként 16 öltözékből álló kollekciót küldött kifutóra, melyet Demeter Lillával készítettek el. A kényelmesnek tűnő, szürke, barna, bézs színekben játszó kollekciót is megtalálja a galériában!

Melyik külföldi tervező a kedvence?

gr , pk 2014. október 9., csütörtök 18:41

A Central European Fashion Days keretében idén bemutatkozhatott több külföldi fiatal tervező is: megnéztük a szlovák Petra Kubíkvá, Zlatica Hujbertová és Boris Hanecka, a lengyel Pajonk, Maldoror és MMC Studios, valamint a cseh Pavel Berky és Jakub Polanka tavaszi-nyári kollekcióit is. Részletek és szavazás a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg a szezon túlárazott átmeneti kabátait!

Dívány 2014. október 9., csütörtök 13:51

Egyre hűvösebb van, így hát feltérképeztük az átmeneti kabát kínálatot: nagyjából a műbőr dzsekik és bézs ballonok körül forog még mindig minden, de egyre több helyen kapni khakizöld parkát, szép, gyapjúnak tűnő háromnegyedes kabátot és érdekes farmerdzsekit is. Ha igazán szépre vágyik, nem ússza meg 10 ezer forint alatt és sokat kell járkálnia, mire megtalálja a színben, fazonban és méretben megfelelő darabot. Azért igyekszünk segíteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen nőies ruhát, mint Zuzana!

Divany.hu 2014. október 9., csütörtök 11:57

A Central European Fashion Days-en nem csak a divatbemutatók néztük meg, hanem a jól öltözött közönségre is figyeltünk: a cseh Zuzana például erőlködés és fölösleges feltűnősködés nélkül volt nagyon csinos, vegyen példát róla!

Zuzana

Ami az időjárást illeti: pénteken sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás, inkább csak északon jelenhetnek meg időnként felhők az égen. Ismét több helyen megélénkülhet a légmozgás, de kellemesen meleg időben lesz részünk, akárcsak hétvégén – írja az Időkép. Szombaton helyenként továbbra is élénk lehet a szél, napközben 21 és 26°C közé melegszik a levegő.

Zuzana simán bevállalta, hogy a sok divatőrült közé turkálós ruhában érkezzen, melyhez színbe illő sportcipőt és egy szép, fekete hátizsákot választott. Minden ruhadarabja nagyon egyszerű, jól kombinálható és kényelmes.

Ruha: turi

Cipő: New Balance

Táska: Matt and Natt

Öv: Gant

Óra: Michael Kors

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Sugarbird: ez kell a népnek

km 2014. október 9., csütörtök 08:30

Amikor megjelentek a Sugarbird Disney-s ruhái, nekünk az első, ami feltűnt a gügyögős Facebook bejegyzések képein, hogy a kollekció mennyire emlékeztet más márkák ruháira: így aztán adta magát, hogy részt vegyünk a márka sajtótájékoztatóján és feltegyük kellemetlen kérdéseinket, hisz tudjuk, hogy a Sugarbird szokott inspirálódni külföldi tervezők munkáiból.

Pozitívan csalódtunk és választ kaptunk mindenre; a Sugarbird nem akar high fashion márka lenni, az alapító-tervező, Jagasics V. Csonka Hedvig azzal a céllal vágott bele a tervezésbe, hogy minél szélesebb vevőkört szolgáljon ki, márkája erre törekszik, egyre nagyobb sikerrel. Arra van igény, amit a Sugarbird árul, ezért árulnak azt, amit. Interjú a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ábrándozzon kicsit a nyárról!

km 2014. október 8., szerda 15:02

Az idei Toni & Guy Fashion Week Budapesten – október 3-4-én – nyolc magyar tervező mutathatta be 2015-ös tavaszi nyári kollekcióját, mellettük pedig a Gombold Újrá!-nak köszönhetően még hárman (Napsugar von Bittera, The Four és Konsanszky Dóra) prezentálhatták a meleg évszakra készített ruháikat a Central European Fashion Days (CEFD) keretében.

A kollekciók közül hatot már megnézhettek rovatunkban, most következik a rendezvényen pénteken bemutató öt tervező munkája. A CEFD első napját rögtön a The Four nyitotta, majd sorban következett a Je suis belle, Anda Emília, Nanushka és a USE unused. A hajtás után jönnek a részletek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: a kabátnak is beillő kardigán

moana 2014. október 8., szerda 09:45

Egyre hűvösebb az idő, de azért nem kell mindig kabátban járni. Egy vastag kardigán jó megoldás őszre, de télen második rétegnek is tökéletes. A hajtás után megtekintheti, hogy mivel érdemes kombinálni ebben a szezonban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pasztellben úszunk majd nyáron

mzd , moana 2014. október 7., kedd 20:36

Annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt úgy kezdtem a posztomat, hogy „kicsit nehéz Magyarországon negatív véleményt írni kollekciókról, mert az első vád, ami a szerzőt éri az az, hogy rosszindulatú, vagy nem tud örülni a hazai tervezők sikerének”, kaptam hideget és meleget is. Ezt a gondolatot viszont azóta is fenntartom és azt is, hogy a szubjektív vélemények esetében nincs „jó” és „rossz”, egyszerűen csak el kell fogadni, hogy mindenkinek más tetszik. Lentebb a szombat délutáni bemutatókkal kapcsolatos észrevételeimet olvashatják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így manikűrözze rövid körmeit!

Dívány.hu 2014. október 7., kedd 20:34

Hogyan reszeljem a körmeimet, ha se nem kocka, se nem ovális formát nem akarok? Egyáltalán hogyan kell úgy körmöt reszelni, hogy ne sértsem fel a felületét? A Fashionista.com cikke alapján összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat és módszereket, melyeket érdemes figyelembe vennie, ha nem bírja rendesen manikűrözni rövid körmeit. Ha felmerült már önben valamelyik kérdés, kattintson, videós segítséget is mutatunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mihalik Enikő még mindig izgul a bemutatók előtt

moana 2014. október 7., kedd 08:00

A Central European Fashion Days, azon belül is a Gombold Újra! döntőjének egyik legjobban várt résztvevője Mihalik Enikő volt, aki a pályázók bemutatóján lépett kifutóra egy gyönyörű vörös ruhában, amit egy cseh versenyző, Antonina Zablotoska tervezett és amit a magyar Országház ihletett. Még mielőtt kifutóra lépett volna, kulisszák mögött lehetőségünk volt villáminterjút készíteni Magyarország divatnagykövetével, akivel természetesen mindenki szeretett volna legalább egy közös fotót. Megértjük, mi sem voltunk kivételek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem Katalin hercegné haja a legnépszerűbb

lady glava 2014. október 6., hétfő 21:53

Margaret Thatcher, egykori brit miniszterelnök jólfésült, tejfölszőke haját minden idők egyik legmeghatározóbb frizurájának tartják a britek - derült ki egy felmérésből, melyben kétezer angol nő véleményét kérték ki. Bár a brit politikus frizurája kétségkívül nem illik a mai hajtrendekbe, az angolok szerint mégis simán veri még a nagyon népszerű Katalin hercegné barna loknijait is. A listára olyan ikonikus személyek is felkerültek, mint Marilyn Monroe, Annie Lennox és az androgün külsejéről híres és éppen ezért meglepő Grace Jones.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Elmész a picsába!" táska: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

km 2014. október 6., hétfő 17:51

Julie Macklowe befektető egy "New York-iak a gyerekekért" című rendezvényen villantott Fuck off, azaz Húzz a picsába feliratú kistáskát: a csinos pink estélyi mellé beválasztott fekete akriltáska egy igazi dizájnerdarab. Efféle Edie Parker márkájú clutch-unk nekünk is lehet, ha van rá 1795 dollárunk, azaz 442 ezer forintunk: ezért az összegért mi mondhatjuk meg, melyik 9 betű szerepeljen a táskán, annak milyen színe legyen és milyen betűtípussal kívánjuk nevünket, vagy üzenetünket a fényes anyagon látni. A tervezőfelületet itt találja, elég jó játék – a fizetés persze már nem az.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1247 szavazat 1046 szavazat

Rég néztek ki ennyire koszlottan celebek

mzd 2014. október 6., hétfő 09:18

Igen, tudjuk, most pont hogy Rihanna és Kim Kardashian a két divatikon (=hozzájuk fut be a legtöbb repiruha a tervezőktől), de mindketten egy olyan – egyébként majdnem tökéletesen megegyező – szettben jelentek meg a nyilvánosság előtt, amit még a négy fal között egy sötét szobában a takaró alá sem vennénk fel. Ezeket ellensúlyozandó beválogattunk még két másik párost is a posztunkba, akik ugyanazt a ruhát vették fel, csak más körítéssel, a terhet pedig ismét önre tesszük: döntsön, kinek állt jobban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a párizsi divathét legértelmetlenebb darabjai

aa 2014. október 5., vasárnap 10:06

Természetesen számtalan olyan szett van a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató párizsi divathétről, melyeket szívesen viselnénk a következő szezonban, azonban idén is volt néhány olyan összeállítás, amit igencsak nehezen tudnánk beépíteni a hétköznapi öltözködésünkbe, sőt egy-két ruha egyenesen hordhatatlannak tűnt. A felháborító ruhakölteményeket kiszúrták a huffingtonpost.com szerkesztői is, akik összeállítottak egy listát a legfurcsább darabokról. Íme a trendeket legjobban benéző divatházak!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rasszizmussal vádolják a Pocahontas cipő tervezőjét

Menő/Ciki

aa 2014. október 5., vasárnap 10:06

Ebben a szezonban sem maradunk rasszizmussal és meggondolatlansággal vádolt divattervezők nélkül. Az év elején a Chanel ház vezetőtervezője, Karl Lagerfeld látott fantáziát a Navajo indiánokra jellemző mintákban és kiegészítőkben, az év második felében pedig a félmillió forintos szandálokat áruló Charlotte Olympiának tetszett meg a vadnyugat témája – írja játékos cowboy csizmákra emlékeztető szandálokat és egyéb „cowgirl” stílusú lábbeliket bemutató cipőtervezőről a thefashionspot.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
823 szavazat 974 szavazat

A menzakaja és a bársonyos forradalom is tarolt a Gombold Újra! döntőjén

Dívány 2014. október 5., vasárnap 02:18

Szombat este eldőlt, hogy a magyar és többi visegrádi ország pályázói közül kik nyerték a kissé megreformált Gombold Újra! három főnyereményét. Aki nemcsak a tizenkilenc döntős pályamunkájára volt kíváncsi, péntek és szombat délután a már befutott honi és külföldi tervezők 2015-ös tavaszi/nyári kollekcióival melegíthetett be a Városligeti Műjégpályán felállított sátorban. Természetesen a Dívány jelent volt mindkét napon, és ezekről a bemutatókról is írunk majd, de most következzen a főattrakciónak szánt döntőről készült beszámolónk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön sem szeret tetőtől talpig ugyanabba a színbe öltözni?

mzd 2014. október 4., szombat 11:41

Nemrég vettem két pólót – mégiscsak kényelmesebb, mintha ingben tölteném a hétvégéket is. A fazonjuk remek, végre nem leheletvékony anyagból készültek, egyetlen gondom mégis akadt velük: sötétkék színűek. A rövidnadrágjaim között vannak ettől eltérő árnyalatúak is, a hosszúak között viszont nem igazán. Nem szeretek tetőtől talpig ugyanolyan színbe bújni, végül a világoskék koptatott farmerem mentette meg a helyzetet. Emiatt gondoltam arra, hogy – a FashionBeans egyik vonatkozó cikkének segítségével – érdemes írnom egy olyan posztot, ahol a megszokottól eltérő nadrág-felső kombinációkat mutatok be.

Minden párosnál kétféle összeállítást mutatok (egy formálisat és egy lazát), a színkombinációkhoz pedig a leggyakoribb árnyalatokat használtam. Így ha ön is sokszor szenved például attól, hogy mivel vegye fel sötétkék zakóját vagy fehér nadrágját, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azonnal elkeltek a Lagerfeld Barbie-k

bb 2014. október 4., szombat 11:30

MTI0OTA3NDU2MjU3MTI2Mzcw
Fotó: net-a-porter.com

Karl Lagerfeld hivatalosan is a szezon egyik legfelkapottabb termékévé léptette elő a Mattel vállalat zászlóshajóját, a Barbie babát. A 81 éves tervezőre emlékeztető szőke hajú baba limitált szériában hétfőn került a Net-a-Porter online üzletébe, ahonnan szinte azonnal elkapkodták a 200 dollárra (49.300 forint) beárazott Lagerfeld Barbie-t – írja a fashionista.com a kihagyhatatlan lehetőségről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakatos Márk most használt ruhában utazik

moana 2014. október 4., szombat 11:30

A műsorok, a könyvek és a szalonok után Lakatos Márk egy újabb formában kíván segíteni azoknak a nőknek, akik nem igazán tudják, mit és hogyan érdemes viselniük. Az Aréna Plázában ugyanis megnyílt első boltja, a Style Republic, ahol ugyan nem vadonatúj, hanem használt ruhák kaphatóak, viszont ennek köszönhetően az árak barátiak, és minden egyes darabon ott fityeg egy címke, ami azt mutatja, hogy alma-, körte-, homokóra- vagy esetleg oszlopalkatúaknak ajánlott. Mi is ott voltunk a megnyitón, részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Modellek, akik szépséghibáiknak köszönhetik karrierjüket

aa 2014. október 3., péntek 14:03

A divatszakmát és a művészvilágot a hagyományosnak mondott szépségek mellett mindig jobban érdekelték azok az egyedi és érdekes arcok, akik rendelkeznek valami plusszal. Bár a szépség fogalma napról-napra változik és lehet, hogy amit ma mainstreamnek tartunk, az holnap már nem lesz az, mégis van egy-két kivételes modell, akik megfoghatatlan kisugárzásuknak, úgynevezett „hiányosságuknak” köszönhetően új mércét állítottak fel a szépség- és divatiparban. A fashionspot.com szerkesztői összegyűjtettek néhány modellt, akik rendhagyó külsejüknek köszönhetik karrierjüket. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen izgalmas modellek után kapkodnak évek óta a szakmában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen miniruhát a napos hétvégére!

Divany.hu 2014. október 3., péntek 08:51

Egyre közelebb az év vége, ennek örömére egy talpig Asia centeres ruhákba öltözött modell segítségével mutatjuk be, hogyan lehet divatosan tűrni a változó őszi időt!

Dóri

Pénteken eleinte még sok lesz a felhő, délután azonban már hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap.Hajnalban 8-13, délután 14-20°C várható – írja az Időkép. Szombaton már hosszabb napos időszakokra számíthatunk, de elszórtan továbbra is kialakulhat kisebb eső, zápor, a csúcshőmérséklet 15 és 20°C között alakul. Vasárnap hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, de néhol kialakulhat egy-egy zápor. 

A kellemes időben nyugodtan lehet még miniruhát venni – persze leginkább harisnyával –, a dzseki pedig jól jön egy kisebb eső vagy az esti lehűlés idején is. Hiába van ősz, azért nem kell talpig feketébe burkolózni: a bézs minden árnyalata nagyon elegáns, a rózsaszín ruha pedig egy kis vidámságot csempész a hétvégébe.

Dzseki: 6990 forint, Asia Center, Wink & Sport

Ruha: 3800 forint, Asia Center, MK áruház

Bézs kötött sál: 1600 forint, Asia Center, MK áruház

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Párizsban is zörögtek a csontok

aa 2014. október 3., péntek 08:46

Véget ért a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathét, melynek utolsó, párizsi állomásán általában több minden történik, mint az egy hónapos turné alatt összesen. Összeállításunkban megnézheti, hogy kik láttak fantáziát a politikai témákban, melyik divatházat nem érdekelte modelljei súlya, illetve megmutatjuk azt is, hogy miben gondolkodtak a legmenőbb divatházak a következő meleg szezont illetően.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jean Paul Gaultier nem mutat be többet a divathéten

aa 2014. október 2., csütörtök 16:17

Szeptember 27-én, a párizsi Le Grand Rex moziban mutatta be utolsó ready-to-wear kollekcióját Jean Paul Gaultier. A nagyszabású shown a szokásos múzsák mellett több szakmabeli is tiszteletét tette, mint például Pierre Cardin, Alexander Wang, Alber Elbaz, Jeremy Scott, Rick Owens vagy Gareth Pugh. A 62 éves tervező szerencsére nem int végleg búcsút a divatvilágnak, csupán a női és férfi ruházatot, valamint a kiegészítők gyártását fújja le, hogy teljes gőzzel az haute couture vonalára és a parfümökre koncentrálhasson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a Louis Vuitton lyukacsos táskája?

Menő/Ciki

mzd 2014. október 2., csütörtök 10:47

Ha el kell képzelnie az L és a V betűket egymás mellett, akkor önnek is a Louis Vuitton ikonikus monogramja jut eszébe, ugye? Gondolná, hogy ez a betűpár idén 118 éves? 1896-ban Georges Vuitton használta először a francia divatház táskáin, hogy édesapja előtt lerója tiszteletét. Idén – a divatcég 160. születésnapja alkalmából – Nicolas Ghesquière művészeti vezető hat embert – többek között a Chanel és a Fendi atyját, Karl Lagerfeldet; a híres cipőtervezőt, Christian Louboutint és a Comme des Garçons alapítóját, Rei Kawabukót – kért fel, hogy gondolják újra a híres monogrammot.

Segítünk: a baloldali a táska
Segítünk: a baloldali a táska
Fotó: Louis Vuitton / Getty Images

Bár Lagerfeld LV mintás bokszzsákja is szemrevaló, mi mégis inkább Rei Kawabuko táskája mellett nem tudunk elmenni szó nélkül. Az egy dolog, hogy divat címszóval már rengeteg butaságot láthattunk, ez viszont mindenen felülkerekedik: lyukas táska! Mekkora ötlet! Az egy dolog, hogy nekünk egy lyukas ementáli sajttömb jut róla eszünkbe, de gondolná, hogy közel 3000 dollárt (még forintban is sok lenne, de amúgy átváltva 720 ezerbe kerül) kérnek érte?

A legjobb, ahogy a ronda, barna, bélésként szolgáló, kivehető zsák kikandikál a lyukakon, pont olyan, mintha a táskát szétrágta volna valami kártevő, de sajnáltuk volna kidobni. Ön mit gondol? Ha ön alig várja, hogy az októberben a boltokba kerülő táskát magáénak tudhassa, nyomjon egy Menőt, ha viszont csak ül és néz, hogy ez most mi, akkor kattintson a Cikire!

1204 szavazat 997 szavazat

Sminkelje magát filmsztárnak!

aa 2014. október 1., szerda 16:27

Amikor Max Factor a harmincas években forradalmasította a kozmetikai- és szépségipart, valószínűleg nem gondolt arra, hogy termékeit hollywoodi filmsztárok népszerűsítik majd a vörös szőnyeges eseményeken, a dívák sminkjeit pedig nők millió másolják majd otthon a tükör előtt világszerte. A legendás márka öröksége előtt tiszteleg a marieclaire.co.uk szerkesztősége is, akik egy listát is összeállítottak arról, hogy mit érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy úgy ragyogjunk, mint egy filmsztár. Íme!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 ... 363

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés