TEJBEN-VAJBAN

Heti kedvenc: katonai bakancs szigorúan nőknek

moana 2014. szeptember 17., szerda 08:51

Nincs mit tenni, itt az ősz, a balerina- és papucscipőknek is szépen búcsút lehet inteni. Szerencsére a hidegebb hónapokban is sok fazon közül lehet válogatni, nekünk most a katonai bakancsra esett a választásunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bécsi divathét: magyarok a kifutón

km 2014. szeptember 16., kedd 16:12

Megjártuk a bécsi divathetet, és a rengeteg érdekes osztrák bemutató mellett találtunk magyar tervezőket is az eseményen: péntek délután például rögtön a Lazlo és a Prieston bemutatóival indult a nap, de szombaton is láthattunk a kifutón magyar munkákat, akkor a Hey-Mr luxuscipőit viselték a modellek. Részletek a folytatásban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Londoni divathét: Abodi Dóra is bemutatta kollekcióját

bb 2014. szeptember 16., kedd 15:48

Abodi Dóra szombat délután a londoni divathéten mutatta be 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióját a Holborn és a Covent Garden között található Freemasons Hallban. A hollywoodi hírességeket öltöztető tervező a Fashion Scout szervezésében vonultatta fel kollekcióját, mely már olyan kreatív tehetségeket mutatott be a szakmának, mint David Koma, Pam Hogg, Peter Pilotto vagy William Tempest. A Londonban és Párizsban is jelenlévő program egyébként gondosan kiválasztott nemzetközi tervezőket karol fel többek között Kelet-Európából, Kínából, Skandináviából, a Közel-Keletről és Ázsiából. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cipőfetisisztáknak kötelező kör!

km 2014. szeptember 16., kedd 12:59

Október 5-ig látható a Kunst Haus Wienben a körülbelül 220 pár cipőből álló SHOEting Stars című kiállítás, mely ugyan így első hangzásra valószínűleg unalmasan hangzik, de egyáltalán nem az: a kiállítás kurátorai, Brigitte Woischnik és Lisa Snook olyan friss cipőremekeket szedtek össze 27 országból, melyekről mindenki hallott az elmúlt években, akit kicsit is érdekelnek a lábbelik és a kiállítást úgy installálták, hogy a műtárgyak a lehető legjobban megmutathassák magukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A celebnőknél már jövő tavasz van

mzd 2014. szeptember 15., hétfő 11:47

Nehéz a divatmániások élete: nemrég ért az augusztus (és vele a 2014-es tavaszi-nyári szezon), de még nincs elég hideg az őszi cuccokhoz. Bár az éppen zajló divatheteken láthatjuk, mit kell majd viselnünk bő fél év múlva, de mi van azokkal, akik télen mennek nyaralni? A jövő évi lenge ruhákat még nem kapni, de az idei, melegebb hónapokra szánt ruhadarabokat már ciki viselni – ezen igények miatt születtek meg a resort vagy más néven cruise kollekciók, amikről bővebben ide kattintva olvashat.

Az elmúlt napokban egyre több celebnőn látni viszont olyan ruhákat, amelyeket a tervezők a télben nyaralóknak álmodtak meg, ezért úgy gondoltuk, készítünk egy válogatást a legjobbakból és versenyeztetjük őket a kifutós verziójukkal. A döntés ismét az ön kezében van: szavazzon, ki a jobb!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő egyszerre két dizájner-táskával mászkálni?

lady glava 2014. szeptember 15., hétfő 10:34

Mondhatni hozzászoktunk már a teljesen felesleges trendekhez, Alexander Wangnek viszont még minket is sikerült meglepnie: a tervező által újraértelmezett táskahalmozó trend lényege annyi, hogy nem egy, hanem egyszerre két dizájnertáskával járjon az illető, lehetőleg mindkettőt ugyanattól a márkától válassza, az egyik pedig kicsi, a másik nagy legyen. És hát ki más avatta volna fel ezt a tökéletesen tenyérbemászó trendet, mint Rihanna, aki New York-ban hívta fel magára a figyelmet, miközben két méregdrága Dior táskával mászkált. Attól függetlenül, hogy nem lehet valami kényelmes, nem is tudjuk elképzelni, mit cipelhetett magával Rihanna, hogy egyszerre két táska is kellett: az is elképzelhető, hogy az egyik tök üres volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Bazilikánál táncoltunk charlestont szombaton

mzd 2014. szeptember 14., vasárnap 12:57

Az egész azzal kezdődött, hogy felkértek zsűritagnak. Jól ismertem a lányt, aki a meghívót küldte és mivel izgalmasnak érkezett a program (a bringákat és a stílust is kedvelem), így azonnal igent mondtam. Ezután természetesen próbáltam rákeresni az elnevezésre (Csak Pasik), hogy tudjam, mi is ez pontosan, de kevés sikerrel jártam – ami nem csoda, mivel, mint kiderült, ez volt az első ilyen rendezvény. Évente kétszer rendezik meg viszont a Tweed Run Budapestet (mi is írtunk a 20-as éveket idéző összejövetelről itt), a szervezők pedig úgy döntöttek, idén két tematikus délutánnal is kedveskednek a biciklizés szerelmeseinek. Így született meg a tavaszi Csak Csajok és a most szombaton megrendezett Csak Pasik is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó csajok váltják a modelleket a divatvilágban

bb 2014. szeptember 14., vasárnap 09:24

Biztosan ön is elgondolkodott már azon egy magazin borítója vagy egy hirdetési kampány felett, hogy vajon ki a fene pózolhat ebben az anyagban, vagy ki lehet az az ismeretlen nő, aki a divathéten az első sorban kapott helyet? A kérdés jogos, a fashionista.com szerkesztőinek is szemet szúrt a divatiparban egyre gyakrabban előforduló jelenség, melyen felbuzdulva próbáltak utána járni annak, hogy vajon kik ezek a nők, akik jelenleg a divatszakma legnagyobb pénzbevételi forrásainak számítanak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Álomfogó karkötő DIY

ST 2014. szeptember 13., szombat 19:45

A saját készítésű karkötők rendszerint gyöngyöket, vagy jobb esetben előre elkészített fityegőket tartalmaznak, amivel igazán egyedivé tenni őket nagyon nehéz. Ám ha magát a központi díszt is Ön készíti el, akkor biztosan az ízléséhez igazodik majd a kész mű, és az is garantált, hogy nem jön majd szembe az utcán. Ilyen például az álomfogó karkötő, amivel kicsit bohém, vidám, és romantikus benyomást kelthet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeretjük a hozzánk hasonló reklámarcokat

Sáfár Zsófia 2014. szeptember 13., szombat 15:36

Egy új kutatás szerint a nők több mint kétharmada sokkal szívesebben vásárol egy olyan ruhaüzletben, ami különböző méretű modellekkel reklámozza magát. A hölgyeknek csak 13%-a ért egyet azzal, hogy a “valódi nőket” pontosan ábrázolja a divatipar és úgy érzik, hogy elidegenedtek a legtöbb nagy divatmárka reklámjaitól.

Menő plus-size kollekcióval készül az Asos az őszre

bb 2014. szeptember 13., szombat 09:24

Már a tavaszi szezonban is volt egy-két olyan ruhamárka, mely nem csak a tramplit látta a teltkarcsú nőkben, így molett alkatú divatmániások is találhattak maguknak hordható és ízléses darabokat. Sőt, még Csipkerózsika karakternek is öltözhettek, ha akartak. Bár az időjárás kis szerencsével még nyárias lesz egy darabig, mi már megszállottan várjuk a téli szezonra szánt újdonságokat, aminek böngészése közben bukkantunk rá az Asos őszi-téli plus-size kollekciójára, mely 42-46-os mérettel megáldott nőknek kínál egymással jól kombinálható darabokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, hogy mi történt a New York-i divathéten!

aa 2014. szeptember 12., péntek 18:48

A napokban mutatták be a divatházak a 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióikat a New York-i divathéten. A divatmániások és üzletemberek által várva várt esemény első állomása sosem az izgalmakról szól, de azért természetesen nem zajlott le eseménytelenül a hét. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen szerelésekben fogunk járni jövő nyáron az amerikai tervezők szerint!

Távolról sincs vége, olvasson még »

LOL-core: egy trend a szürke hétköznapok ellen

bb 2014. szeptember 12., péntek 18:16

Már nagyjából összeállt a fejünkben a kép arról, hogy milyen kulcsfontosságú szereléseket kell beszereznünk az őszi-téli szezonra, melyek közt egy új kategória, az úgynevezett LOL-core is képviselteti magát. Bár nem fog kikopni a trendek közül a hazánkban könnyűszerrel lekoppintható normcore sem, a magazinok legújabb divatanyagait elnézve mégis úgy tűnik, hogy csicsás szerelésekben, mintás és harsány árnyalatú ruhadarabokban töltjük a hűvös szezont.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyoma veszett a magyar művészek tréningruha kollekciójának

bb 2014. szeptember 12., péntek 09:41

Rejtélyes módon nyoma veszett annak a magyar absztrakt festményekkel díszített szabadidőruha kollekciónak, amit a napokban bocsátott volna licitálásra a Csakoda néven ismert fiatal képzőművészekből álló csoport a Vaterán - írja az urbanplayer.hu. A Mayberian Sanskülotts próbaterméből eltűnt ruhákon olyan tehetséges kortárs festők munkái voltak láthatóak, mint Bak Imre, Bullás József, Hantai Simon, Hencze Tamás vagy Nádler István.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az új generációs divatfotósok átalakítják a műfajt

aa 2014. szeptember 11., csütörtök 18:43

Nehéz volt nem észrevenni, hogy ez elmúlt években felnőtt egy új divatfotós-generáció, akiket már most az új Mario Testinóként, Steven Meiselként, Jürgen Tellerként, Inez & Vinoodhként emlegetnek a szakmában. Ahogy Melvin Sokolsky 1963-as buborék sorozatával vagy Nick Knight digitális manipulációival mindig egyre kijjebb tolta a divatfotózás határait, úgy az utánpótlás is tisztában van azzal, hogy a divatfotózás első szabálya az, hogy nincsenek szabályok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Palacktartó aranyláncon: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 11., csütörtök 14:19

Elsősorban az olykor zavarbaejtő hipster termékek piacán tudjuk elképzelni a Nasty Gal legújabb agyszüleményét, a láncokból összerakott kulacs vagy vizespalack tartót, ami leginkább egy bizarr pénztárca és egy hasznavehetetlen táska egyvelegére emlékeztet. Bár továbbra is rejtély, hogy miért gondolhatta azt az online bolt kreatív csapata, hogy feltétlenül szükségünk lehet egy ilyen termékre.

Távolról sincs vége, olvasson még »
871 szavazat 894 szavazat

Játszi könnyedséggel öltözhetünk a férfiosztályról nőként

Divany.hu 2014. szeptember 11., csütörtök 09:00

Szeretjük feszegetni a határokat, a női kollekciók feltérképezése után általában a gyerekosztály jön, ahonnan 38-as női mérettel még simán fel lehet öltözni fantáziadúsan, és kicsit olcsóbban, mint a női kollekciókból. Újabban azonban egyre többször szemezgetünk a férfiruhák közül, ezért úgy döntöttünk, komolyan vesszük a feladatot, és nem csak egy-két vicces pólót, vagy leárazott pulóvert vállalunk be a pasicuccok közül, hanem megpróbálunk tetőtől-talpig a férfiosztályról felöltözni. Meglepően könnyen sikerült, és több olyan ruhadarabot találtunk, amilyenhez hasonló a női osztályon nincs, pedig tényleg szívesen megvennénk.

Ugyanakkor most már pontosan értjük, mi a bajuk a férfiaknak a nekik szánt ruhákkal: a választék elég kicsi és egysíkú, a méretezés is elég korlátozott és vadászni kell azokra az üzletekre, ahol a női ruhák mellett a pasikra is gondoltak – ezek közül sajnos már a Mango ki is esett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: ingruha őszre

moana 2014. szeptember 10., szerda 16:03

Az ingruhát nemcsak nyáron hordhatjuk, ősszel is nagyon jó szolgálatot tud tenni, és attól függően, hogy mivel kombinálja, tökéletes viselet irodai munkához, a városban tekergéshez és persze olyan eseményekre is felveheti, amikor tényleg csinosnak kell lenni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lelke mélyén mindenki hippi szeretne lenni

km 2014. szeptember 10., szerda 12:07

A hippimozgalmat és a hippiket biztos nem kell bemutatni senkinknek: még az is lehet, hogy ön is hippi, vagy fiatal korában az volt. Az 1960-as és 1970-es évek egyesült államokbeli lázadó diákság és fiatalság máig ható szubkultúrájába az elidegenedett fogyasztói társadalom ellen anarchisztikusan és feltűnően lázadó, beilleszkedni és dolgozni nem akaró fiatalok tartoztak. Először 1964. április 22-én, a WNBC TV Channel 4-on használták rájuk a hippi elnevezést, amikor néhány, a vietnami háború ellen tiltakozó fiatalok csoportja ülősztrájkot tartott – írja a Wikipedia.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most nagy kedvezménnyel vásárolhat magyar tervezőktől!

lady glava 2014. szeptember 10., szerda 11:27

Egymást érik a magyar tervezők kiárusításai: a múlt héten a The Garden Studio leárazására néztünk be, egyet pislogtunk és már le is maradtunk a Je Suis Belle kedvezményeiről, a héten pedig a KataSzegedi, a Fufavi és a Judit Takacs design tart szezonvégi leárazást. Mindhárom program ezen a héten aktuális, és mindenhol minimum 30, de akár 70%-os kedvezménnyel vásárolhat. Szegedi Katánál már 5500 forintért talál atlétát, de különleges printelt felsőt is kap 16 ezerért, a Fufavinál húszezer forint felett kezdődnek a kifordítható ballonkabátok, a Judit Takacs design-nál pedig szintén jelentős kedvezményekkel vásárolhat, ha időben érkezik.

Menő vagy ciki divatból rockernek öltözni?

Menő/Ciki

bb 2014. szeptember 9., kedd 20:19

Jó ideje menő hobbi-punknak és álrockernek öltözni a hétköznapokban, ami elsősorban a kilencvenes évek nosztalgiájának illetve a sikeresen megújult Saint Laurent kollekcióknak tudható be. A francia divatház zenerajongó vezetőtervezője, Hedi Slimane ugyanis az utóbbi pár szezonban kiállt a rock & roll életérzés mellett, amiről a Neuroticnak hála, már jó ideje tudjuk, hogy az nem egy tánc.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1357 szavazat 1006 szavazat

A legfontosabb új trendet már rég követi

km 2014. szeptember 9., kedd 16:53

Az ősszel tartott, tavaszi-nyári trendeket felvonultató New York Fashion Week az egyik legfontosabb esemény a divatvilágban, ugyanakkor a legkétségbeejtőbb is: ennyi drága ruhakölteményt, hordhatatlannak tűnő szettet és beszerezhetetlen különlegességet nem látni máshol – írja a Huffington Post. Idén azonban szerencsére főszerepet kapott egy hordható, sőt, már régóta ismert ruhadarab is, mellyel végre mindenki divatosnak érezheti magát dollárezrek elköltése nélkül is.

Ez a fehér ing, illetve a nyakig gombolt fehér blúz. Rengeteg kifutón tűnt fel valamilyen formában, kantáros nadrág vagy pulóver alatt, különleges szabással, vasalva vagy épp gyűrve. Fehér inge mindenkinek van, akinek mégsincs, az is pár ezer forintért beszerezhet már most egyet bármelyik üzletben, nem kell tavaszig várni – így már most mind megelőzhetjük a divatot egy lépéssel! Nézze meg a galériában, a tervezők hogyan kombinálták a fehér blúzokat, ingeket, aztán kezdjen el a szekrényében kutatni, biztos össze tud állítani hasonló szereléseket! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Nézze meg a Prieston arisztokratikus kollekcióját!

lady glava 2014. szeptember 9., kedd 16:34

A Prieston by Noémi Nagy márka tervezője, Nagy Noémi, bár csak 2013-ban debütált az első kollekcióval, bemutatkozott már munkáival Bécsben, készített fellépőruhát Bocskor Bíborkának és Zsédenyi Adrienn-nek, valamint öltöztette Radics Gigit (táncosaival és vokalistáival együtt) az Eurovíziós Dalverseny elődöntőin. A 2014-2015-ös őszi-téli kollekció kapcsán beszélgettünk a tervezővel, aki szeptemberben Bécsben és Londonban is bemutat, februárban pedig New Yorkban próbálja bővíteni portfólióját a terjeszkedés érdekében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem isteníthetik a fehér bőrt az indiai reklámok

lady glava 2014. szeptember 9., kedd 09:42

Az indiai Reklámszabályozási Bizottság csütörtökön új irányvonalat fektetett le a bőrszín-fakító termékeket hirdető reklámokkal kapcsolatban, mivel azok azt a negatív tévképzetet közvetítik, hogy a sötét bőr alsóbbrendű és kevésbé vonzó a fehérhez képest – áll a bizottság nemrégiben publikált nyilatkozatában. Az új irányvonalak egyértelműen kikötik, hogy a reklámok többet nem erőltethetnek rá semmiféle megbélyegzést sötétebb bőrű modelljeikre, de valószínűleg a bőrfakító-termékek visszaszorítása is cél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bréking: Victoria Bechkam lapos talpú cipőket tervezett!

nemoszi 2014. szeptember 8., hétfő 12:50

Victoria Beckham a 2015-ös tavaszi-nyári trendeket felvonultató New York-i divathéten mutatta be első cipőkollekcióját, mely – mindenki legnagyobb meglepetésére – tele van lapos talpú, hegyes orrú félcipőkkel.

Persze a veszkós hangulatú, enyhén giccses lábbelik mellett egy rakat vastag, nagyon magas sarokkal ellátott cipőt is kifutóra küldött a focistafeleség, akit most már sokkal menőbb dizájnerként emlegetni, mint ex-spice girlként.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 ... 360

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés