TEJBEN-VAJBAN

Hasznos infografikák divattémában

lady glava 2014. szeptember 26., péntek 10:33

Nem tudja, hogyan érdemes berendezni az optimális gardróbot? Mit dobjon ki, vagy tartson meg? Hányféle melltartó van és ezek hogy néznek ki? Szinte lehetetlen az összes fazont, etikettet és divattal kapcsolatos jótanácsot fejben tartani, ezért összegyűjtöttük a leghasznosabb infografikákat, amiknek biztosan hasznát veszi majd a mindennapokban.

Íme 11 új trend a milánói divathétről

bb 2014. szeptember 25., csütörtök 17:57

A napokban Milánóban is bemutatták a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat, így már lassan körvonalazódik, hogy mégis milyen szerelésekben töltjük majd a következő meleg szezont. Hazai modellek természetesen az olasz kifutókról sem hiányozhattak, végiglejtett a luxusmárkák bemutatóin többek között Rajzák Kinga, Jablonczy Mónika, Pillmann Lívia, Esti Laura, Sáfrán Bogi és Farkas Zita is. Összefoglalónkban ezúttal nem a kedvenc divatházaink kollekcióit mutatjuk be, ehelyett összeszedtük azokat a trendeket, amelyek várhatóan divatba jönnek majd 2015 nyarán! Íme!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki a jobb tervező: Sarah Jessica Parker vagy Cameron Diaz?

aa 2014. szeptember 25., csütörtök 09:23

Nem gondoltuk volna, hogy a tavalyi negatív fogadtatás után egy újabb kollekció megtervezésére szerződik le a hazánkba is szállító Nordstrom és Sarah Jessica Parker. A 49 éves, sorozatsztárból lett stílusikon az előző szezonhoz hasonlóan a Manolo Blahnik vezérigazgatójával, George Malkemussal karöltve készítette el a 220 és 695 dollár (53.679 – 169.573 forint) között mozgó lábbeliket és táskákat, melyek ezúttal a kilencvenes évek klasszikus fazonjait idézik – írja a második kollaborációról a Vogue.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen kampányokkal várják az őszt a hazai divattervezők

bb 2014. szeptember 24., szerda 19:19

Nemrég bemutattuk, hogy milyen látványos kampányokkal várják a 2014-es őszi-téli szezont a nemzetközi divatházak, ezúttal pedig összegyűjtöttük, hogy mivel készültek a hazai designerek a hűvös szezonra. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen katalógussorozattal illetve hirdetéssel rukkolt elő többek között Nanushka, a Je Suis Belle, Szegedi Kata vagy Tomcsányi Dóri a szezonban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Porig alázták New Yorkban a divatőrülteket

mzd 2014. szeptember 24., szerda 13:14

Olyan videóra bukkantunk, amihez bár semmi közünk, mégis mi érezzünk magunkat kínosan, miközben nézzük. Nemrég ért véget a New York-i divathét, ahol a 2015-ös tavaszi-nyári trendeket mutatták be. A párnapos rendezvényen megannyi divatszakember megfordul, egyre több viszont azoknak a száma, akik csak "wannabe" hozzáértők – mint ez kiderül a videóból is. Ezeket az embereket interjúvolta meg trükkösen a Jimmy Kimmel Live show: olyan tervezők kollekcióiról kérdezték őket, akik nem is léteznek – így lettek végül például Chandler Bing (Jóbarátok) nemlétező ruhái elegánsak és modernek egyszerre.

A videó végén a riporter egy nevetséges összeállítást mutat az interjúalanyoknak, akiknek végül fel is kell próbálniuk a szerintük "must have" ruhadarabot – nekünk itt kezdtek el potyogni a könnyeink! Nézze meg ön is a videót, ha beszél angolul, nem fogja megbánni!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Heti kedvenc: garbó férfiaknak

mzd 2014. szeptember 24., szerda 10:17

A férfiak közül a legtöbben (szerintem) alaptalanul ódzkodnak a garbótól – valószínűleg ez az évtizedekkel ezelőtti, szúrós anyagból kötött verzió miatt alakult így. Pedig ősszel nincs is praktikusabb ruhadarab nála: a pólóval vagy kigombolt inggel ellentétben nem engedi, hogy a szél befújjon a felsőnk alá. Arra viszont ügyelni kell, hogy olyan anyagból készüljön, ami engedi lélegezni a bőrünket – a 100% poliészterből készült darabokat hagyja a boltban! Most inspirációképpen három olyan szettet mutatok, amelyeknek a főszereplője ugyanaz a szürke garbó, az összhatás végül mégis teljesen más.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Premier vs. Parndorf: luxus vs. olcsóság

Dívány 2014. szeptember 23., kedd 13:06

Vége a leárazásoknak, most már outletbe kell mennünk, ha áthúzott árcetliket akarunk látni. Megnéztük még iskolakezdés előtt, mi van a Premier outletben és szeptember elején Parndorfot is megjártuk. Eddig mindig a Premier került ki az összehasonlításból győztesen, most kicsit tovább árnyaljuk a képet: milyen a biatorbágyi outlet hétvégi tömegben? Milyenen az újonnan nyílt üzletek és mit adnak a régi kedvenceinkben? Milyen Parndorf egy álmos délelőtt? Kicsit csalódtunk, a hajtás után elolvashatja, miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket hagyja hátra gyerekének

mzd 2014. szeptember 23., kedd 10:01

„Honnan van ez a blézered?" „Nagymamán szekrényében találtam!" Valószínűleg a fast fashion boltok kizárólag egy-két szezont kibíró ruhadarabjai miatt, de manapság rendkívül kevesen vannak azok, akik hosszú távra terveznek egy-egy szoknyával vagy felsővel. Pedig gondoljon csak arra, amikor bakfisként nagyszülei szekrényét bújva kereste a vintage kincseket, amiket már ők is évtizedekig hordtak és mi is évek óta boldog tulajdonosai vagyunk.

Érdekes belegondolni, hogy vajon ön mit ad majd tovább a gyermekeinek: melyek azok az időtálló ruhadarabok (ha egyáltalán vannak ilyenek), amiket büszkén nyújt majd át lányának? Ha szerencséje van, talán pont addigra újra divatba jönnek. A HuffingtonPost nyolc olyan holmit gyűjtött össze, amit jobb, ha minél korábban beszerez, hogy idővel átpasszolhassa a gyerekének!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zörögtek a csontok az Emporio Armani bemutatón

nemoszi 2014. szeptember 22., hétfő 17:25

A Daily Mail figyelt fel az Emporio Armani bemutató csontsovány modelleire: állítólag a bemutató közönsége is felháborodott a túl vékony lányok láttán, és elégedetlenségüknek Twitteren adtak hangot – persze a show alatt nem háborgott senki hangosan. "Szeretem a ruháit és mindig szeretni fogom őket. De legyen szíves, engedje a modelleket ENNI. Olyan rossz a kilógó csontjaikat nézni" – írta ki például közösségi oldalára Kyle Rankin dalszerző. "Fájdalmasan soványok az Armani modellek, hogy történhetett ez?" – írja egy másik néző, Phoebe Davis.

A modellek súlya 2006 óta vitatéma, amikor Luisel Ramos, 22 éves uruguayi modell szívelégtelenségben meghalt egy divatbemutató után. Ekkor tiltották ki a madridi divathétről a 18-as BMI alatti lányokat, és 2012-ben a Vogue is az egészséges súlyú modellek mellé állt, mondván, nem fognak hasábjaikon túl sovány és 16 évnél fiatalabb lányokat mutogatni.

Hogy az Armani bemutatóra hogy kerültek 2014-ben ennyire vékony lányok, nem érti senki. A divatház még nem reagált a hírekre.  Ami a ruhákat illeti: a kékben úszó, irizáló kollekció egyszerűen remek, az összes szett csodaszép – kár, hogy a betegnek tűnő lányok elvonták a figyelmet Armani munkájáról.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Bőrtoppal vagy csíkos felsővel jobb a csókos szoknya?

mzd 2014. szeptember 22., hétfő 08:44

2014-re trend lett minél nagyobb, feltűnőbb és majdnemhogy hordhatatlan mintákat gyártani a divatházaknál. Mivel a fast fashion üzletek javarészt tőlük inspirálódnak, így az ő esetükben sem beszélhetünk visszafogottságról a mintás darabokat illetően.

Többek között azért is örültünk meg, amikor megláttuk ezt a visszafogott, de mégsem unalmas szoknyát rögtön két celebnőn is! Adta magát a kérdés, hogy melyik szett néz ki jobban, de ezt ismét önre bízzuk és azt is, hogy eldöntse: a fekete-zöld csíkos és a sötétkék ruhák melyik hírességen mutatnak dögösebben!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt a ruhadarabot nem viselné soha a divatvilág anyja

mzd 2014. szeptember 22., hétfő 08:38

Itthon kevesen ismerik Anna Wintourt, aki a divatvilág – halandók szeme elől rejtett – szálait mozgatja. Nemrég megírtuk, hogy ki nem állhatja, ha valaki az állásinterjún sírva fakad, most pedig egy videó készült róla, amiben megrendezett meglepő őszinteséggel válaszol a neki feltett kérdésekre. A kisfilm valószínűleg friss, ugyanis a napokban elterjedt kihajthatós mobiltelefont bámuló fotójáról is szó esik benne.

Az első jelenet Wintour előszobájában játszódik, ahol az asszisztensek dolgoznak – szemfüleseknek egyébként feltűnhet, hogy a berendezés (nem véletlenül) kísértetiesen hasonlít Az Ördög Pradát viselben látottakhoz. „Annához jöttem interjúra” – hangzik el a köszönés és végre megtudhatjuk, mit nem viselne soha a Vogue főszerkesztője és mi az a szó, amit a legkevésbé szeret, ha divatkritikákról van szó.

Biztosan lemaradtunk valamiről, de több dolgot nem értünk. Az első az, hogy Wintour miért ül napszemüvegben az irodában, de erre pont kapunk választ: így rejtőzködik. A másik az, hogy miért kellett remegő kézzel álspontaneitást adni a filmnek: mindenki tudja, hogy egy megrendezett és nem rejtett kamerás videóról van szó. Na erre nem kapunk választ a felvételből.

Az interjúztató 73 klisé kérdést tesz fel, ezek közül válogattunk párat, amit a rájuk adott válaszokkal együtt lentebb olvashat – a poszt végén pedig az eredeti videót is megtalálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hordták a kimonót a múlt században és előtte

Dívány 2014. szeptember 21., vasárnap 13:22

Mostanában divatba jöttek a kimonószerű felsőrészek, amelyek persze csak nyomokban hasonlítanak a hagyományos japán viseletre. Hajtás után megmutatjuk, hogyan hordták ezt a gyönyörű ruhadarabot a 2000-es évek előtt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az orrékszer?

Menő/Ciki

km 2014. szeptember 21., vasárnap 11:54

A bécsi divathéten futottunk bele a Meshugge ékszereibe: nem volt nehéz, a rendezvényhez kapcsolódó vásáron kívül ugyanis az R! by Dominique Raffa divatbemutatóján is helyet kaptak az ékszerek. A tervezőnő, Miriam Orth-Blau a Classic Meshugge Kollektion-ön kívül egyedi ékszerekben utazik, ami azt jelenti, hogy az alapkollekción kívül minden ékszer tervezésébe bevonja a vásárlót, az arany- és ezüstékszerek így mindig idomulnak viselőjük szépségéhez, személyiségéhez.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1073 szavazat 936 szavazat

9 fehérnemű, amit érdemes kidobni

lady glava 2014. szeptember 21., vasárnap 09:37

Egy nő gardróbja könnyen átláthatatlan szemétdombbá válhat, ha minden régi, kinőtt, nem mellesleg ocsmány ruhát megtart, amit már évekkel ezelőtt ki kellett volna dobnia, mégsem vitte rá a lélek. Ne szégyellje el magát, nem ön az egyetlen, aki érzelmi kötődés, vagy éppen lustaság miatt inkább felhalmozza a hasznavehetetlen holmikat, mint hogy egy határozott mozdulattal kidobja őket a kukába. A probléma természetesen a fehérnemű-szekciót is érinti, sőt, talán itt a legrosszabb a helyzet. Mi sem egyszerűbb, mint beledobálni egy-egy új darabot az évek során és egyáltalán nem is törődni, melyiket kéne inkább kidobni, hiszen a fehérnemű nem foglal túl nagy helyet, aztán meg ki tudja, minek veheti még hasznát a jövőben. Ezzel viszont csak saját magát veri át: hiába van akkora gardróbja, amibe az összes létező Victoria's Secret fehérnemű belefér, akkor is vannak olyan darabok, amiktől sürgősen meg kell(ett volna már) szabadulnia. A The Gloss.com írása alapján összegyűjtöttük, melyik az a 9 fehérnemű, amit már most bedobhat a kukába, mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 bicskanyitogató tény az olcsó divatról

aa 2014. szeptember 20., szombat 14:11

Bár az óriásvállalatok millió dolláros PR kampányokba fektetnek annak érdekében, hogy jó képet fessenek magukról, „tudatos kollekciókat” dobnak piacra és "nemes célokra" adományoznak rengeteg pénzt, az erőfeszítések ellenére az igazság mégis az, hogy a divatipar az egyik legmocskosabb iparág a világon – állítja a Huffingtonpost.com szerzője, aki egy öt pontból álló listát is összeállított arról, hogy melyek azok a valós tények, amiket nem akarunk tudni a divatvilágról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a szezon 10 legdrágább táskája

bb 2014. szeptember 20., szombat 11:31

Bár még csak most léptünk az őszi szezon első hónapjába, a divatházak táskakollekciói közül gyakorlatilag már mind megvásárolható az olyan online luxusáruházakban, mint a Neiman Marcus, a Barneys vagy a Harrods – számol be a purseblog.com, melynek szerzői szerint az idei évben jóval több divatház készült látványos és egzotikus anyagokból összerakott bőrtáskákkal, mint a tavalyi szezonban.

A legnagyobb különbség a 2014-es tavaszi választékhoz képest talán a Givenchynál és a Fendinél van, ugyanis ők különösen nagy hangsúlyt fektettek legkeresettebb bőrből készült darabjaik népszerűsítésére és gondoskodtak arról, hogy azok széles körben elérhetőek legyenek az interneten vásárlók körében. A múltban az ilyen speciális táskák kizárólag egy-két üzletben voltak megtalálhatóak, mára viszont pár kattintással bárki szert tehet ezekre a több millió forintot érő táskakölteményekre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Máris piacra dobták Alexander Wang edzőcipős táskáját

Menő/Ciki

bb 2014. szeptember 20., szombat 10:50

Alig ment le a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató New York-i divathét, máris van olyan kiegészítő, ami előrendelhető a luxus cuccokban utazó online butikokban. Az egyik ilyen termékre a fashionista.com hívta fel a figyelmünket, akik szintén megdöbbentek a modaoperandi.com-on beszerezhető Alexander Wang-féle edzőcipős táska láttán.

Távolról sincs vége, olvasson még »
824 szavazat 844 szavazat

Mi a menőbb: a chilis öltöny vagy a selyemestélyi?

km 2014. szeptember 19., péntek 17:36

A bécsi divathéten nem csak osztrák tervezők munkáit vonultatták fel, szombat este négy thai tervező tarthatott divatbemutatót a MuseumsQuartier előtt felállított sátorban. A bécsi thai követség által támogatott show végén még thai selyemből készült tradicionális és modern ruhákat is láthattunk. Nézze meg a folytatásbna, hogy miket terveztek a thaiok és szavazzon a kedvencére!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiderült: nem okoz rákot a melltartó viselése!

mzd 2014. szeptember 19., péntek 15:37

A HuffPoston bukkantunk egy érdekes cikkre, ami végre pontot tesz egy évtizedeken át tartó generált pániksorozat végére. Több mint 1500 menopauzán átesett nőt vizsgáltak, és arra jutottak, hogy azok között, akik melltartót viselnek, nem alakul ki nagyobb valószínűséggel mellrák, mint azoknál, akik nem hordják ezt a ruhadarabot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Papagáj vagy szürke veréb lenne idén ősszel?

Dívány 2014. szeptember 19., péntek 09:18

Az üzletek kínálata most is azoknak kedvez, akik szívesen olvadnak bele a tömegbe, de már azok is találnak egy-két dolgot, akik imádnak feltűnőbbnél feltűnőbb cuccokat magukra ölteni. A hajtás után megtekinthetik, hogy mire számíthatnak itthon a normcore és a LOL-core irányzat követői; utóbbiak leginkább felsőkben dúskálhatnak, előbbiek bárhol felöltözhetnek szürke kalauznak.

Hogy micsoda? 

A normcore tulajdonképpen stílus nélküli stílus, és a kifejezést a K-Hole nevű ügynökség alkotta meg. Az egyesek számára túl átlagosnak, unalmasnak és hétköznapinak tűnő trend követőinek olyan példaképei vannak, mint például Steve Jobs a fekete garbójával, vagy az amerikai tévés személyiség és színész, Larry David.

A LOL-core a normcore szöges ellentéte. Ön is ezt a stílust követi, ha szereti mondjuk a képregényes ruhadarabokat, az ötéveseknek való cuccokat és a pszcihedelikus nyomatokat, és sírva fakad az örömtől, és legszívesebben mindent megvenne, amit az Aliexpressen lát vagy amit Jeremy Scott tervezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kate Winslet biztosra megy a vörös szőnyegen

bb 2014. szeptember 18., csütörtök 16:19

Nemcsak Sofia Vergarának vannak jól bevált trükkjei a vörös szőnyeges eseményekre, hanem az immár két évtizede reflektorfényben élő Kate Winsletnek is, aki – elnézve a dailymail.co.uk szerkesztőinek gondos összeállítását – tanult egy-két fogást az utóbbi időben arról, hogy milyen optikai csalódást keltő ruhákban ajánlott megjelennie a díjátadókon és milyenekben nem. Íme néhány példa!

Távolról sincs vége, olvasson még »

50 millióba kerül a világ legdrágább táskája

lady glava 2014. szeptember 18., csütörtök 15:46

Dizájnertáskák közt elég nagy a szintbeli különbség, már ami az árakat illeti: egy IT bag lehet drága, ettől függetlenül megfizethető – vagy összespórolható –, de van az a szint is, amikor tényleg elérhetetlen marad egy-egy kreáció. A Hermès tipikusan az elengedhetetlen kategóriába tartozik, amit saját magát überelve is bizonyítanak azzal, hogy egyik legdrágább és jellegzetesebb darabjukat, a Birkin baget emelték még exkluzívabb magasságokba.

 
 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért öltöznek jobban az osztrák férfiak, mint a magyarok

km 2014. szeptember 18., csütörtök 08:51

A bécsi divathéten szokatlanul sok férfiruhát küldtek a tervezők kifutóra: mármint számunkra szokatlanul sokat, mivel a magyar divattervezők nagy része nem tervez férfiruhákat, főként azért, mert azokra alig van kereslet. Az osztrák tervezők azonban nyugodtan kísérletezhetnek férfiruhákkal és nem is fogják vissza magukat. A tervezők egy része tökéletesen elegáns öltönyöket, nyárias zakókat, másik része elborult, androgün ruhákat, harmadik része pedig laza esésű, fiatalos szetteket tervezett az erősebbik nem számára a következő egy évre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Londoni divathét: punknak és hippinek áll a világ

aa 2014. szeptember 17., szerda 21:48

Szeptember 12. és 16. között mutatták be a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat a londoni divathéten. Bár az eseményen korántsem volt annyi hazai modell, mint a New York-i állomáson, azért itt sem volt hiány magyar modellekben, Boldov Eszter például feltűnt Simone Rocha, Zeynep Kartal, Ong-Oaj Pairam valamint a Ones to Watch kifutóján, míg Farkas Zita Trager Delaney és Natasha Zinko bemutatóján lejtett végig. Nézze meg a hajtás után a londoni divathét legmeghatározóbb tervezőinek legújabb munkáit!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Androgün a divat Bécsben

km 2014. szeptember 17., szerda 14:35

Két napot töltöttünk a Vienna Fashion Weeken, ezalatt az idő alatt annyi érdekes bemutatót láttunk, hogy mindről be sem tudunk számolni: a legérdekesebbeket igyekeztünk kiválogatni, hogy ön is láthassa, hogyan öltöztetnék az osztrák tervezők ősszel a bécsi nőket. A legegyszerűbb, hordható kreációktól kezdve az extrémig sokmindent mutattak, a folytatásban megnézheti, pontosan miket, aztán eldöntheti, önnek melyik tervező a kedvence!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 ... 360

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés