TEJBEN-VAJBAN

Kómába estünk a tavaszi férfiruhakörképen

mzd 2016. február 12., péntek 09:20

Miután megmutattuk önöknek azt, hogy mivel készülnek a ruhaüzletek tavaszra, arra gondoltam, körbejárok néhány üzletet, hogy megnézzem, mi jut a férfiaknak az átmeneti évszakban. Mivel már tavaly leszoktam a fast fashionről, így akkora elvárásaim nem voltak, de sajnos azt az alacsony szintet sem sikerült megugrania a legtöbb boltnak. Galéria, árak és tapasztalatok a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem ússzuk meg a hippiskedést tavasszal

Dívány 2016. február 11., csütörtök 14:30

A leárazástól lassan ideje elbúcsúznunk, már csak pár nap, néhány olcsó fogás van hátra és vége. Szóval itt vannak a tavaszi kollekciók, legalábbis az első adag új ruha – a fast fashion boltokban ugyanis ritka, hogy februártól júniusig kitartson ugyanaz a kollekció, szóval esélyes, hogy jön még egy-két komolyabb frissítés a nyár beköszönte előtt. 

Az első tavaszias ruháktól mi nem dobtunk hátast, főleg azért nem, mert pont ezeknek a ruháknak a másait szórták ki mostanáig leárazva: vicces feliratos póló? Tréningfelsők? Rojtos művelúr? Farmerruha? Ha ilyesmije van már otthon, akkor most egy ideig nem kell ruhára költenie. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 12 legszebb szett az amfAR-ról

mzd 2016. február 11., csütörtök 13:22

Minden évben többször rendezik meg az amfAR gáláját: 2016 első eseményének dátuma február 10-e volt. Mint mindig, most is összegyűjtöttük a (szerintünk) legjobb összeállításokat, így ha továbbolvas, megtudhatja, miben jelent meg az AIDS és HIV gyógyszerek és kutatások fedezésére, illetve a betegek életének jobbá tételére szerveződött egyesület estjén többek között Heidi Klum, Diane Kruger vagy éppen Chanel Iman.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rabszolga feliratú trikóval kedveskedik az ASOS

ermiz 2016. február 11., csütörtök 13:19

Eléggé eltolta magától az ASOS a politkai korrektséget, amikor egy "slave", azaz rabszolga feliratú trikóval rukkolt elő, amit ráadásul egy fekete bőrű srácon mutatott be. Amint az eset napvilágra került, a trikót eltávolították a kínálatból. Az Asos a Refinery29-nek írt állásfoglalálásában kifejtette, hogy "Amint egy termékről kiderül, hogy sérti az irányelveinket, azonnak töröljük a kínálatból. Minden termékünk alatt van egy gomb, melyet megnyomva kifogásolni lehet a terméket" – írták. Ehhez tudni kell, hogy az ASOS számos gyártó termékét forgalmazza, és ezek szerint nem ellenőrzik le felkerülés előtt a termékeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: a teveszínű szövetkabát

moana 2016. február 10., szerda 14:22

Ha szerencséje van, még a leárazáson újíthat magának egy ilyen szövetkabátot, ami most annyira divatos, hogy van, aki talán már unja is. Ha önnek még új az élmény, akkor a hajtás után adunk pár ötletet, hogy hogyan hordhatja e heti kedvencünket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt fogja hordani idén tavasszal

km 2016. február 10., szerda 08:03

Végre lassan vége a télnek – persze lehet, hogy jön még márciusban hó –, így a leárazott ruhák helyét átveszik az új kollekciók. Összességében elmondható, hogy a 2016-os tavaszi-nyári ruhák – akárcsak a korábbi tavaszi-nyáriak – virágosak, pasztellszínűek, rojtosak, vidámak lesznek, nagy újdonság nem jön, de kellemes szetteket lehet idén is összeállítani. A hajtás után bemutatjuk ízelítőül pár márka kínálatát!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Férfiasak is lehetnek az idei Pantone-színek

mzd 2016. február 9., kedd 15:46

style couch.png
Fotó: Dívány

Nem sokkal a tanácsadó StyleCouch rovatunk indulása után keresett meg minket Gábor, hogy segítsünk neki abban, miként viselhetné az idei év Pantone-színeit. Amelyek egyébként nagyon is bejönnek neki, viszont úgy érzi, az árnyalatok "lágysága" miatt az egész ruhatárát le kéne cserélnie, ha viselni szeretné őket. Van egy jó hírünk: nem kell. 

Az nem derült ki, hogy felsőként vagy nadrágként viselné a rózsakvarcot és a derűs kéket, ezért több montázst is készítettünk. Hogy miért fontos ez? A színek teljesen máshogy mutatnak, ha archoz közel (ingként vagy pulóverként, zakóként, stb.) viseljük és akkor, ha attól távol, azaz nadrágként. Mivel a halvány rózsaszín nadrágot nem tudjuk nem "Ken-babás" szettben elképzelni, így azt kihagytuk, de nézze meg, mit ajánlunk a többihez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meglepő kabátválasztás Erzsébet királynőtől

mzd 2016. február 9., kedd 13:57

Erzsébet királynő a Sandringham-házban töltött hosszabb pihenője után visszatért Londonba. Ez önmagában még nem hírértékű, az viszont sokkal inkább, hogy az utat vonattal tette meg, tőle szokatlan kabátot viselt, ami ráadásul szinte fekete volt – a királynő szinte soha nem viseli ezt színt, írja a People.

A sötétszürke kabáthoz tartozott egy fekete szőrmegallér is, a szettet pedig ugyanilyen színű kesztyűvel, egy szürke, fejre tekert selyemsállal és egy Launer márkájú táskával egészítette ki. Utóbbi nem újdonság azoknak, akik olvasták II. Erzsébet stílustitkait bemutató posztunkat, ugyanis ott elárultuk, hogy az előkelőségnek ez a kedvenc márkája.

A Robert Hardman Our Queen könyvéből egyébként azt is megtudhattuk, hogy miért szereti jobban az élénkebb színeket és miért kerüli a visszafogott árnyalatokat (például bézst): mert azt gondolja, úgy senki nem tudná, hogy ki ő. A végére még egy érdekesség: a királynő a pápával is feketében találkozik, ugyanis többek között Charlène hercegnével ellentétben ő nem viselhet fehéret olyankor.

100 év rúzsdivatja 3 percben

araya 2016. február 9., kedd 09:14

Nagy kedvenceink azok a videók, amelyből néhány perc alatt kiderül, milyen volt az elmúlt száz év trendje. Bár azt már megmutattuk, hogy mi történt egy évszázad alatt a sminkekkel, most azonban kimondottan a rúzsok divatját nézheti meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mária vagy Katalin hercegnének állt jobban a kék ruha?

Edicsek 2016. február 8., hétfő 13:47

Katalin hercegné és Mária dán koronahercegnő annyira hasonlítanak egymásra, hogy akár testvérek is lehetnének. Mindketten a kifinomult öltözködési stílusukról híresek, így valószínűleg sokszor inspirálódnak egymás ruháiból. Most is ez történhetett, hiszen a dán koronahercegnő február negyedikén vett fel egy ugyanolyan Issa ruhát, mint amilyet Katalin az eljegyzésének hivatalos bejelentésére viselt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki volt az Opera estély legjobban öltözöttje?

ermiz 2016. február 8., hétfő 10:53

Szombat este az Operában rendezték meg a Shakespeare estélyt, mely eredetileg bálnak indult, de aztán változott a dress code és a program is. Sajnálatos módon a celebek kihagyták a rendezvényt, alig néhányan tűntek fel a színen, akik viszont igen, azokat elkaptuk egy fotó erejéig. Jól látszik, hogy nem volt egységes az öltözék, volt aki estélyiben érkezett, más pedig elegendőnek tartotta a koktélruhát is. Arra kérjük önöket, nézzék meg a képeket, és döntsék el a cikk végén található szavazóboxban, hogy ki öltözött fel legjobban az eseményre!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Versenyautóból készül a jövő fehérneműje

mzd 2016. február 8., hétfő 10:29

Kihirdették a UK Lingerie Awards idei győzteseit, az év tervezője pedig a 23 éves Selina Bond lett. A lány szénszálas öntőformákat használt a fehérneműk megalkotásánál (ugyanazt, amit a Forma-1-es autók készítésénél is alkalmaznak), és ezt keverte bársonnyal és csipkével. A lépés egyébként nem meglepő, hiszen a TheSun szerint az édesapja mérnökként dolgozott a Forma-1-nél. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor az aliexpress-es eladó visszaszól

nemoszi 2016. február 7., vasárnap 15:15

Az Aliexpressről rendelni elég szórakoztató és olcsó hobbi, de érik az embert csalódások. Mint azt minden szakavatott rendelésmániás tudja, vásárlás előtt mindig fontos elolvasni a visszajelzéseket adott árucikkről, hogy minimalizáljuk a pofára esés esélyét: simán kiderülhet, hogy a kivételes vételnek tűnő 1 dolláros bikini ordas nagy átverés, de az is, hogy életünk vételét fogjuk megkötni.

A vásárlói kommentek nézegetése közben találtunk pár gyöngyszemet, most ezeket fogjuk megosztani önnel. Semmi komolyra ne számítson, némi szórakozás jön a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így beszélheti a divatnyelvet

mzd 2016. február 7., vasárnap 11:33

A Díványon jó pár divattippet adtunk már önnek (elég mondjuk csak a Heti kedvenc rovatunkra gondolni), most viszont a szó legszorosabb értelmében szolgálunk néhány hasznos tanáccsal: a FashionBeans segítségével megmutatjuk, mire ügyeljen akkor, ha úgy akar tűnni, mint aki ért a divathoz. Bár nem ajánljuk a megjátszást, így ha nem érdekli a divat, felesleges eljátszania, hogy igen, de a másik oldalról nézve bármikor jól jöhet, ha érti, miről beszélnek ön körül az emberek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őket okolja a plüss melegítőkért

mzd 2016. február 6., szombat 18:39

A Jezebelen olvastuk, hogy a Juicy Couture-ről szóló tévésorozat készül és debütál hamarosan. Éppen ezért arra gondoltuk, miért ne lehetne a márka mögött álló páros A divat arcai sorozatunk következő alanya: ha érdekli, hogyan árasztották el a világot a 200 dollárból, azaz 55 ezer forintból alapított márka nevével fémjelzett plüssmelegítők, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már remekműveket is festethet a hajába

bb 2016. február 6., szombat 16:32

Míg a Redken koloristája, Chiala Marvici az elbénázott foltos frizurákkal arat óriási sikert a New Yorkiak körében, addig a kansasi származású Ursula Goff egy másik oldaláról lovagolta meg, hogy napjainkban annyira divatos színes hajat kérni a fodrásznál – írja a Mymodernmet.com a tehetséges hajfestőről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amal Clooney 10 millió forintot költött kabátokra

bb 2016. február 6., szombat 09:43

Lelkiismeretesen figyelemmel kíséri a Dailymail.co.uk szerkesztősége Cloonyné aktuális ruhatárát, így a lapnak köszönhetően nemcsak csinos szettjeit, hanem a kisebb vagyont érő kabátkollekcióját is megcsodálhatjuk a 37 éves emberijogi ügyvédnőnek, aki csak kabátokra körülbelül 25 ezer fontot, 10,2 millió forintot szórt el az elmúlt két évben. Legutóbbi kedvencünk például az a télikabát volt, melyben David Cameront látogatta meg a Downing Streetren. Az elképesztő hosszú lábakkal megáldott Amal Alamuddin ugyanis három – macskás, homáros, illetve kéz formájú – aranybrossal dobta fel a klasszikus szabású sötétkék kabátot a találkára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leárazás: ezek lennének az utolsó árak?

Dívány 2016. február 5., péntek 14:55

Ugyan a H&M Vörösmarty téri üzletében már egyetlen akciós termékkel sem találkoztunk, azért máshol még javában tart leárazás, bár valószínűleg az árak már nem mennek sokkal lejjebb, ha egyáltalán lesz még olcsósítás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Haute couture divathét: öko-cuccok váltják a pucérruhákat

aa 2016. február 5., péntek 11:38

Míg tavaly a pucérruha volt a legnagyobb sláger az haute couture tervezők körében, addig a 2016-os év első felében egyértelművé vált, hogy nemcsak a ready-to-wear házak mennek át drasztikus változáson, hanem a luxus- és estélyi ruhákért felelős haute couture márkák is rákényszerültek az újragondolásra. Mutatjuk a hajtás után, hogy melyek voltak a mi kedvenc darabjaink és hogy mivel állt elő Karl Lagerfeld, a vezetőtervező nélkül maradt Dior, a Dolce & Gabbana, valamint a becsavarodottnak tűnő Margiela!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Farokcsóválós kesztyű okostelefonokhoz: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

mzd 2016. február 5., péntek 09:47

Hol máshol, ha nem Japánban született volna meg két cég, a Felissimo és a YOU+MORE! szerelemgyereke, a kapacitív kesztyű, ami használat közben egy farkát csóváló kismacskát idéz meg. A kiegészítőkre a DesignTaxi oldalán bukkantunk rá, ahonnan az is kiderül, hogy tökéletesek télre, ugyanis belül puha és meleg anyaggal bélelték ki őket. Az okostelefonok és tabletek képernyője két ujjra reagál csak (a hüvelyk- és mutatóujjra), ugyanis csak ezekbe építettek szenzorokat. 

A kesztyűk egyébként 4295 jenbe, azaz kicsivel több mint 10 ezer forintba kerülnek. Ha megnézné mozgás közben is, indítsa el alábbi videót – ha végzett, a lenti szavazósáv segítségével döntse el, hogy legszívesebben azonnal beszerezné (ez esetben nyomjon a MENŐ gombra), vagy felesleges hóbortnak tartja (akkor pedig a CIKI-re)!

2361 szavazat 1359 szavazat

Letícia, a nagy újrahasznosító

mzd 2016. február 4., csütörtök 21:00

A közel egy évvel ezelőttihez hasonlóan most is a DailyMail szúrta ki, hogy Letícia spanyol királyné ismét újrahasznosított: a múltkori Designers Remix márkájú felsője helyett azonban a most akciósan 140 dollárba, azaz 36 ezer forintba kerülő Hugo Boss szoknyáját és 630 fontos, azaz 257 ezer forintos, szintén a márkától származó kék blézerét húzta fel többször (utóbbi egyébként már készlethiányos). Letícia múltkori triplázását is megírtuk, ezért arra gondoltunk, most is megmutatjuk, hogy mivel vette fel a királyné ezeket a ruhadarabokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr sminktrend terjed az Instagramon

aa 2016. február 4., csütörtök 17:42

Hiába mutattak irányt a vezető divatházak a sminkelési trendekben, a közösségi oldalak felkapott szépségbloggerei és amatőr sminkrajongói egy teljesen más irányba vitték el az idei felhozatalt. Bár a kamaszlány külsőt kölcsönző szeplősítőt már jóideje piacra dobta például a MAC és az Illamasqua, a trend most egy jóval feltűnőbb és színesebb formában tért vissza – hívja fel a Dailymail.co.uk a figyelmet a bizarr divathullámra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmiség, de rosszul ejtjük a Zarát

bb 2016. február 4., csütörtök 09:27

A Refinery29.comnak köszönhetően ennyi idő után végre kiderült, hogy hogyan is kell helyesen ejteni az 1975-ben alapított fast-fashion márka, a Zara nevét. Az online lap szerkesztőjét, Rachel Bessert a Zara spanyolországi főhadiszállásán, A Coruña-ban világosították fel a helyes kiejtésről, illetve állítása szerint hamar rájött, hogy eddig helytelenül ejtette ki a márka nevét, mivel körülötte senki nem kezdte z-vel a szót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A külföldi kínálat sokkal jobb... na persze!

nemoszi 2016. február 3., szerda 11:34

Ha vásárlásról van szó és fast fashion boltokról, gyakran felmerül különféle beszélgetésekben, hogy külföldön jobb a választék és Magyarországra biztos csak azt hozzák, ami nem kel el máshol. Meg különben is le vagyunk maradva a divatban vagy 2 évvel, meg kint olcsóbbak is a ruhák, és egyébként is: a legjobb ruháinkat Bécsben/Párizsban/Milánóban vettük...

Nos, ez maximum részben igaz: a nagy nemzetközi cégeknek eszébe se jut egyik országba se selejtet szállítani, maximum a régió igényeihez igazítják a kínálatot, ami viszont nagyobb részben mindenhol ugyanolyan. Az olcsóság relatív, az lehet, hogy valakinek az eurós fizetéséhez mérve olcsóbb egy 20 eurós pulóver, mint egy magyar átlagfizetéshez képest az 5 ezer forintos, de ez rajtunk nem segít, ha külföldön támad kedvünk vásárolni.

Szóval ha már úgyis Milánóban töltöttünk egy hétvégét (úti élményeinkről egy következő cikkben számolunk be), megnéztük az istenített külföldi fast fashion kínálatot is: összességében azt tapasztaltuk, hogy nem jobb, mint a pesti, de tényleg még a leárazás végén is teljes méretsorok vannak mindenből, tehát az itthon olyannyira ismert görcs, hogy lesz-e vajon a kedvenc cipőmből a méretemben, kint nem jellemző. Cserébe magasabbak az árak, mint forintban: ez megmagyarázza azt is, miért kering annyi turista a Váci utca fast fashion üzleteiben, zsákszámra vásárolva a ruhákat. Részletek, ismert és itthon ismeretlen márkák a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: tavaszváró virágos bomberdzseki

moana 2016. február 3., szerda 10:49

A télnek még messze nincs vége, de a jelek biztatóak, szóval e heti kedvencnek egy olyan darabot választottunk, aminek nemsokára szezonja lesz. Illetve ha nagyon jó az idő, akkor már most is próbálkozhat vele. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 363

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés