TEJBEN-VAJBAN

50 év felett sem kell unalmasan öltözni!

bb 2016. február 28., vasárnap 15:05

Nemcsak a teltkarcsú nőkre és plus-size modellekre terelődött nagyobb figyelem az elmúlt években, hanem az idősebb modellgenerációra és ezzel együtt az ötven feletti divatrajongókra is. A téma olyannyira népszerű a tervezők körében, hogy a most zajló londoni divathéten megtartották az első Fifty Plus Fashion Week (Ötven felettiek divathete) nevű rendezvényt, melyen olyan veterán modellek mutatták be a JD Williams és a London College of Fashion diákjai által tervezett ruhákat, mint a 63 éves Marie Helvin vagy az Egyesült Királyság egyik legelső modellje, a 87 éves Daphne Selfe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

100 év afrofrizurájának divatja másfél percben

mzd 2016. február 28., vasárnap 10:48

Csak pár hetet kellett várni az előző, egyébként 100 év rúzsdivatját bemutató videó után, ugyanis itt a sorozat következő epizódja: a főszerepben pedig az afrofrizura tíz évtizednyi változása áll. Ebből kiderül, hogy egy évszázaddal ezelőtt a rövidre vágott haj és a babaarc volt a menő, a 70-es években a mikrofonfej, tíz évvel később pedig a raszta. Mindig kíváncsian várjuk a filmek végét, amikor megmutatják, hogyan lehet összefoglalni a 2010-es éveket: most a focistafrizura nyert gyémántfülbevalóval. 

Egyébként ha kíváncsi arra, hogy honnan merítették a videó készítői az inspirációt (a 90-es évekét például Eddie Murphy-től), akkor itt megnézheti a képpárokat!

Így reagál az utca embere a kifutós trendekre

mzd 2016. február 27., szombat 17:23

A DailyMail kíváncsi volt, mit reagálnak az utca emberei arra, ha valamilyen extrém kifutós trendet látnak a hétköznapokban. A választ egyik szerzőjük, Emily Hodgkin segítségével kapták meg, aki vállalta, hogy a nagy divatházak által megálmodott szettekben jár-kel London Kensington negyedében – a reakciókat pedig videóra vették.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Londoni divathét: a giccs az új "kis fekete"

aa 2016. február 27., szombat 17:23

New York után Londonban is bemutatták a 2016-os őszi-téli kollekcióikat a divatházak, melyek legnagyobb meglepetésünkre hasonlóképpen „Alessandro Michele lázban” égtek, mint tengerentúli kollegáik. A hajtás után mutatjuk, hogy mit hordanánk szívesen a bemutatott darabok közül és megtudhatja azt is, hogy miben gondolkodtak az Egyesült Királyság ikonikus divatházai és feltörekvő tervezői a szezonban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkészültek az idei menyasszonyi álomruhák is

km 2016. február 27., szombat 13:35

Benes Anita, a Daalarna tervezője 14 éve alapította a márkát, melynek légies ruhái mára a tehetős menyasszonyok profin szervezett álomesküvőinek kötelező kellékei. Bár évekig leggyakrabban a celebek kihívó, mélyen dekoltált gálázós ruháival kapcsolatban került elő a Daalarna név, de ennél azért jóval több van a márkában: a hangsúly mintha egyre inkább a méretre készült, egyedi esküvői ruhák felé tolódna. A bemutatott mintakollekció darabjai idén minden eddiginél szebbek, kifinomultabbak voltak, pedig a minőségre eddig sem lehetett panaszunk. A testre simuló csipkehímzések és könnyed tüllszoknyák végre nem is mutattak túl sokat viselőikből, nem láttunk egy átsejlő bugyit vagy kilógó mellbimbót sem. A ruhák esése, szabása, anyaga is tökéletes volt, igazán üdítő ilyen minőségű ruhákat látni hazai kifutón.

Benes kollekciójában láttunk Dolce & Gabbabna couture-t idéző virágmintás estélyit, a testtel szinte eggyé váló csipkefelsőket, színátmenetes csipkéket és elképesztően csillogó kövekkel kirakott öveket, fejdíszeket. Némelyik ruha emlékeztetett a korábbi kollekciók egy-egy ruhájára, de akárhogy is, sok volt az újdonság és biztos, hogy rengeteg menyasszony kezd most arról ábrándozni, hogy Daalarna ruhában mondhatja ki az igent.

Hírnévre vágyik? Nyírassa kopaszra haját!

Becca 2016. február 26., péntek 19:42

Elképesztő micsoda ostobaságokra tudnak rákattanni az internetezők, most éppen az váltotta ki a dühüket, hogy egy orosz modell, Julia Andreeva közzétette, ahogyan születésnapja alkalmából kopaszra nyíratja fejét. Ebben semmi különös nincsen, az eredeti videót, amit Andreeva töltött fel a Youtube-ra, alig 70 ezerszer töltötték le, viszont a szemfüles BarberShapp úgy döntött, szakít egy kis nézettséget a modell hajvágásából és azzal a felütéssel posztolta a megvágott videót, hogy „furcsa, stílusos, menő kinézet lehet az új trend”.

Az „új” videón csak a hajvágás első része látható, amikor a fodrász kihasználva, hogy kopaszra fogja nyírni vendége haját, saját kreativitását is beleviszi a munkába és különböző aszimmetrikus rétegeket farag Andreeva szőke frizurájába, bónuszként a pár szál haját ami maradt, még fel is tupírozza. Nos, ezt a videót viszont már több mint 11 milliószor töltötték le, alig egy hét alatt. 

Ez a tépett, kócos pár szál haj tényleg elég borzalmasan néz ki, de az is látszik, hogy a modell és a fodrász is remekül szórakozik – és miért ne tennék?! Kizárólag saját szórakoztatásukra készítették az eredeti videót a hajvágásról: „Andreeva születésnapja alkalmából kért meg, hogy nyírjam le a haját. „Úgy döntöttünk, hogy valami érdekeset készítünk és ezt le is filmezzük” – mondta a fodrász, Aleona Starzhinskaia, aki az orosz HairFucker Studio fodrásza. „Pár óra alatt szőkét csináltam belőle és elkezdtem a vágást, leginkább improvizáció volt az egész” A modell még hozzátette, hogy egyáltalán nem bánná, ha ebből tényleg trend lenne. „Ez csak divat, nem mindennapi hajviselet. De talán a jövőben...”

STYLISH CUT?

Quirky, Stylish and Smooth? Is this a new trend in the making? #StylistLove #ScissorsCut #HairCut Hair - Aleona StarzhinskaiaModel - Julia AndreevaVideo - Vitalii SuzdalevCheckout Aleona's Instagram page https://www.instagram.com/aleonahairs/ or the HairFucker youtube page for more! https://www.youtube.com/channel/UCIGAKC2RfTdiRqsqf1ZmrWw/videos

Posted by Barbershapp on Saturday, 20 February 2016

Ha ön is arra szánná el magát, hogy megválik hosszú hajától, ne az orosz modell példáját vegye alapul, mert igenis van olyan helyzet, amikor irtó menő rengeteg hajtól megszabadulni.

Verejtéknadrágot vagy bírósági oktatót venne inkább?

mzd 2016. február 26., péntek 15:25

Azt hittük, a Mango múltkori mesevilágánál nem lesz viccesebb tükörfordított honlap, de az Révai nagy lexikonának tűnik a Sportsdirecté mellett. Egy Facebook-csoportban bukkantunk a találatra: a képen azt láthattuk, hogy a férfi lábbeliken belül született egy Szia Felsők kategória – rövid fejtörés után kitalálható, hogy ez az angol Hi-tops, azaz magasszárú cipők fordításaként látott napvilágot. Körbenéztünk a honlapon, hogy vannak-e még hasonló vicces menük – spoilerezünk: nem kellett sokat görgetnünk az újabb találatokért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Koppintsa le a New York-iak laza stílusát!

aa 2016. február 26., péntek 09:10

Nem kedvezett az időjárás a 2016-os őszi-téli kollekciókat felvonultató New York-i divathét közönségének, így sajnos nem sokan mutatták meg, hogy mit viselnek a meleg kabát alatt. A New Yorkban fontoskodó divatrajongók azért odatették magukat és feltűnő bundákkal, sálakkal és szőrmesapkákkal hívták fel magukra az utcai divatfotósok figyelmét, akik ezúttal is tisztességesen dokumentálták, hogy miben érkeztek a szakmabeliek az eseményre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tehetetlen a Gucci az Alibabával szemben

aa 2016. február 25., csütörtök 20:49

Nemrég számoltunk be arról, hogy nem igazán tudnak mit kezdeni a luxusmárkák az egyre gyorsabban és olcsóbban dolgozó fast fashion márkák és online butikok koppintásaival. Ezúttal a Guccinak lett újra elege a hamisításokból, ezért a napokban több millió dollárra perelte be az online butikot üzemeltető Beyond the Rack-et a New York-i bíróságon, mivel azok állítólag illetéktelenül árusítják az általuk tervezett táskák másolatait – számol be a négy különféle táska miatt kialakult balhéról a Refinery29.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

New York-i divathét: be tudják hozni a Gucci előnyét a divatházak?

aa 2016. február 25., csütörtök 10:49

A napokban kezdetét vette a divatrajongók egyik legkedveltebb időszaka, a divathetek időszaka, azaz az négy hétig tartó roadshow, ahol a New York-i, londoni, milánói és párizsi divatházak mutatják be legújabb, 2016-os őszi-téli kollekcióikat. Ebbe a olajozottan működő rendszerbe piszkált bele idén a Saint Laurent vezetősége, akik Tom Fordhoz hasonlóan úgy döntöttek, hogy mégiscsak jobb lenne, ha a Los Angeles-i elit tagjai (mást jelent, mint Párizsban) élőben is láthatnák a showt. A hajtás után mutatjuk, hogy mi történt a Saint Laurent bemutatón, melyek voltak a kedvenc ruhadarabjaink New Yorkban és hogy melyik az a három luxusmárka, akik a legjobban áttudják adni a New York-i életérzést!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Biztos, hogy magyarul is felvenné ezt a felsőt?

mzd 2016. február 24., szerda 19:56

Pár éve megjelentek a "vicces" feliratokkal (például a LV monogram melletti Lord Voldemort szöveg vagy egyszerűen BOY, OBEY) tűzdelt felsők és a népszerűségük valamiért azóta töretlen. A boltokban egyre kevesebb basic, mindentől mentes ruhákat találni, ami amellett, hogy kicsit dühítő, megmosolyogtató is. Hogy miért? Mert a feliratok legtöbbször vagy teljesen értelmetlenek vagy olyan jelentésük van, amit magyarul biztos nem viselne senki. De akkor miért buknak mégis rájuk? Reménykednek, hogy más se érti majd? Vagy angolul jobban hangzik? Ezt talán sosem tudjuk meg.

Javarészt ez a jelenség inspirálta lenti galériánkat, ahova az adott (egyébként New Yorkerben, H&M-ben és Zarában kapható) ruhadarabokat a magyarra fordított szövegeikkel párosítottuk. Így született meg a Harapj belém felső, az Akárhogy pulóver és a Maradj tiszta póló is. Ha kíváncsi a többire, itt lent megnézheti őket - javasoljuk azonban, hogy előtte kapcsolja be az irónialámpát. Már csak azért is, mert nekünk is van hülye felirattal ellátott ruhadarabunk - azért, mert jó a színe.

Mintás és feliratos harisnyákban járunk 2016-ban

aa 2016. február 24., szerda 09:29

Már a tavalyi divathéten is feltűnt, hogy a vastag fekete harisnyákat az áttetszőbb fekete darabok váltják majd a sorban. A 2016-os őszi-téli kollekciókat bemutató New York-i divathéten azonban ennél már jóval merészebb minták és színek is megjelentek a divatházak kifutóin, amiből arra következtetünk, hogy a szokásos fekete, barna, sötétkék és szürke színek mellé érdemes lesz beszerezni egy-két izgalmasabb darabot is, mivel a harisnyanadrágnak meghatározó szerep jut majd az év második, hűvösebb felében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: várja világoskékben a tavaszt

moana 2016. február 24., szerda 08:54

A világoskék különböző árnyalatai ebben a szezonban (is) megkerülhetetlenek. A hajtás után meg is mutatjuk, hogy milyen ruhadarabokat és kiegészítőket lehet kapni az üzletekben, és azt is, hogy a kiemelt példákat hogyan viselheti. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Március 16-án jön a Zara magyar webshopja

mzd 2016. február 23., kedd 18:57

zara.png

Egy olvasónk, Kata hívta fel a figyelmünket emailben arra, hogy a Zara honlapján szerepel a dátum, amikor megnyitják a magyar webshopot: ez pedig március 16-a. Előzmény: pár napja egy készülő poszt miatt látogattunk el a Bershka honlapjára, de az egyáltalán nem akart betölteni. Ezután a szintén Inditexhez tartozó Pull&Bear felé vettük az irányt, de a folyamatos újratöltésen kívül az sem bizonyult használhatónak. Akkor felmerült bennünk tippként, hogy követik a H&M tavalyi példáját és Magyarországra is kiterjesztik a webshopjukat – erre azóta egyre több jel utal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emlékszik még, mi volt a ruhaüzletek helyén?

mzd 2016. február 23., kedd 14:01

Igen, tudjuk, régen volt már kvízünk - gyorsan pótoljuk a is a hiányosságunkat. Ráadásul egy (remélhetőleg) érdekes témát választottunk: arra vagyunk kíváncsiak, vajon tudja-e, mi volt az adott (11-ből 10 esetben) ruhaüzlet helyén. Előnnyel indul, ha a fél életét plázákban tölti és már tíz évvel ezelőtt is Budapesten élt, ugyanis a Vörösmarty téri Bershka akkor költözött be a ... minek is a helyére? Nem is nagyon húzzuk tovább az idegeit, alább olvashatja a játékszabályokat, ha pedig kitöltötte a fotókkal tarkított kvízt, írja meg nekünk az eredményt a Facebook-oldalunkon.

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

StyleCouch: Mit vegyek fel állásinterjúra?

mzd 2016. február 23., kedd 10:54

style couch.png
Fotó: Dívány

Újabb állomásához érkezett StyleCouch rovatunk - most Dittinek segítünk, aki az állásinterjúkkal kapcsolatban kérdezett minket. „Mi az ultimate állásinterjú outfit nőknek 2016-ban? Nem gyakornok, hanem tapasztalt, felelős pozíciót célozva. A fehér blúz-kiskosztüm mar lejárt lemez?" - írta, ha pedig rajta kívül ön is kíváncsi, mit gondolunk a témáról, oa folytatásban megtalálja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme 10 táska, amibe érdemes befektetni!

aa 2016. február 23., kedd 08:17

Nem az Hermes Birkin táskája az egyetlen, ami napjainkban jobb befektetésnek bizonyul, mint az arany vagy egyes részvények, ugyanis a párizsi Artcurial aukciósház divatszakértője, Penelope Blanckaert szerint számos olyan exkluzív luxustáska van még, amibe hasonlóképpen érdemes beruházni, mivel a dizájnertáskák értéke körülbelül 8 százalékkal nő évente. Mutatjuk a hajtás után, hogy mely divatházaknál ajánlott körülnézni és bevásárolni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kinek áll jobban: Grammy vs. Story-gála

mzd 2016. február 22., hétfő 14:38

Elég rendhagyó résszel jelentkezünk most, ugyanis az idei Grammy-díjátadón látható ruhákhoz kerestünk hasonmást a napokban megrendezett Story-gála szettjei közül. Nem volt annyira nehéz dolgunk: ugyanis külföldi és magyar celebnők is szeretik az egész testet beborító csipkét és a lábvillantós ruhákat is.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a 250 ezres halas táska?

Menő/Ciki

bb 2016. február 22., hétfő 10:00

Nemcsak a szénhidrát- és édességfüggőknek készülnek túlárazott kiegészítők a szezonban, hanem az állatmániásoknak is, akik ha már unják a 45 ezer forintos Bambis vagy a 150 ezer forintos cicafejes táskákat, akkor egy túlméretezett aranyhal zsákkal egészíthetik ki infantilis kollekciójukat – hívja fel a figyelmet a kézzel készített műalkotásokra a Boingboing.net.

Naná, hogy Japánból jön a halas táska.
Naná, hogy Japánból jön a halas táska.
Fotó: facebook.com/atelieriwakiri
Távolról sincs vége, olvasson még »
809 szavazat 1035 szavazat

Képzelje, a nem látókat is érdekli a saját öltözködésük

Farkas Edina Lina 2016. február 21., vasárnap 17:24

Az, hogy a divat egyre több társadalom érzékenyítő projektet hív életre, nem újkeletű jelenség: sosem csak csendes szemlélő volt, mindig együtt lélegzett az adott kor társadalmi történéseivel, és nem ritkán reflektált szőnyeg alá söpört, vagy épp nagyon is aktuális problémakörökre. Ez a tendencia a 2010-es években egyértelműen a szépség diverzitása felé fordult, utat nyitva a sérült emberek előtt.

Szerencsére a társadalom elfogadókészségét célzó törekvések itthon is egyre több alkalommal hallatnak magukról, legutóbb a hazai Joy magazin tett egy határozott előrelépést azzal, hogy Down- szindrómás modellt szerepeltetett egyik divatanyagában, most pedig a divatszakma különböző szegmenseiből fogtak össze a szakemberek, hogy egyértelművé tegyék: a divat szeretete, az önálló stílus iránti igény nem a látás függvénye.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felejtse el Rihannát, mutatjuk a legújabb stílusikont!

aa 2016. február 21., vasárnap 11:56

Máris Rihanna utódjaként emlegetik a pop- és divatszakmában a dél-koreai énekesnőt, Chaelin Lee-t aka CL-t, akire vagány és kísérletező stílusa miatt hamar felfigyeltek a kreatívtervezők és gyakran felbukkan az olyan innovatív, fiatalokat megcélzó márkák bemutatóinak az első sorában, mint az Alexander Wang, a Jeremy Scott, a szájpeckes Hood By Air, a pasivonalban utazó Nasir Mazhar, Astrid Andersen és Sam MC, de már olyan felsőkategóriás divatházak is lecsaptak a 24 éves énekesnőre, mint a francia Chanel vagy a Dior.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ragasszon szőrt a körmeire, ha menő akar lenni

Menő/Ciki

Edicsek 2016. február 21., vasárnap 08:42

A Distractify szerint a jövőben a szőrös körmökkel kell járni, ha szeretné követni a divatot. Úgy tűnik, hogy a szilánkos köröm már a múlté, sőt a különleges lakkokat is elfelejtheti, ugyanis jönnek a szőrös körmök. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1136 szavazat 550 szavazat

Rorschach-mintás tesizsák: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

mzd 2016. február 20., szombat 11:31

Nemrég futottunk bele a TheGardenStudióban is kapható, frappánsan Táska névre hallgató márka kiegészítőibe – közülük pedig leginkább a lent is látható, Rorschach nevével futó darab ragadta meg a figyelmünket. Mivel tudjuk, hogy a pszichiáter nevével fémjelzett minták publikussá tétele több szempontból is aggályos, ezért megkérdeztünk egy szakértőt is. Tőle megtudtuk, hogy a táskán található minta csak tematikájában hasonlít az említett tesztekre, viszont egyiknek sem tökéletes másolata.

A Menő-Ciki sáv viszont nem a fentiek miatt került a poszt aljára: inkább azzal kapcsolatban várjuk a véleményüket, hogy önnek megérne-e 27.900 forintot egy bőrből készült tesizsák – amit, valljuk be, több szempont miatt sem az edzőcucc cipeléséhez találtak ki elsősorban (főleg, hogy mosni sem lehet a leírás szerint). Ha önt nem tántorítja az, hogy majdnem 3 tízezrest ott kell hagynia ezért a táskáért, nyomjon a MENŐ gombra, ha viszont értetlenül ül a monitor előtt, bökjön a CIKI-re!

740 szavazat 809 szavazat

Menő lesz vizespalackkal pózolni a divathéten

aa 2016. február 20., szombat 10:26

Idén sem maradunk fura kiegészítők nélkül, most várhatóan egy vizespalack lesz a hollywoodi hírességek és a divathetek látogatóinak kedvence az előttünk álló pár hónapban.

Az ausztrál Memebottle által piacra dobott termék egyébként hihetetlen gyorsasággal robbant be a köztudatba: még emlékezhetnek arra, amikor a márka alapítói, Jesse Leeworthy, Victoria Mornington és Jonathan Byrt másfél évvel ezelőtt a Kickstarteren kalapozták össze az induláshoz szükséges 3,5 millió forintot, majd dobták piacra a levélpapír szabványméretezésű, Letter, A5 és A6 fantázianéven futó palackjaikat, melyek akár egy kisebb borítéktáskába vagy zsebbe is besuvaszthatóak, de az Instagram képeket elnézve kézben kell őket cipelni, hogy igazán menők legyünk.

Nagy hangsúlyt fektettek a trendi kampányképekre is.
Nagy hangsúlyt fektettek a trendi kampányképekre is.
Fotó: memobottle.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Két új érdekes üzlet nyílt a héten

nemoszi 2016. február 19., péntek 13:47

Ritkaság, hogy egy héten kapásból két érdekes üzlet is nyíljon Pesten, most ez történt: a Facebookon egy ideje már tevékeny Judas beköltözött a Madách térre, a december óta készülődő Konfekció pedig a Rákóczi tér mögötti Víg utcában várja a vevőket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 363

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés