TEJBEN-VAJBAN

Clarks cipők Magyarországon

schneider 2007. január 26., péntek 08:30

A 19. század közepe óta cipőket gyártó Clarks tavasszal üzletet nyit Budapesten. Az egy éve a Mamutban és a MOM Parkban is kapható angol cipők elsősorban kényelmüknek köszönhetik a vásárlók évtizedek óta tartó hűségét. A cég, mint ahogy azt a beharangozó sajtótájékoztatón megtudtuk, számunkra elsőre idegennek ható technikákkal, mint például az anti-bakteriális, zselés talpbetét, tesz meg mindent azért, hogy cipőik nemcsak divatosak, de kényelmesek is legyenek. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a magyar partner hol nyitja meg a mintaboltot, azt azonban megígérték, hogy a helység legalább száz négyzetméter lesz és "nagyon szép".


Mivel Clarks cipőkkel magunk még nem találkoztunk, kénytelenek voltunk a sajtótájékoztatón bemutatott cipők alapján véleményt alkotni: láttunk férfit és nőit is, és az mindenesetre látszott rajtuk, hogy nagyon kényelmesek lehetnek. Formailag nem mindegyik nyerte el tetszésünket, a legtöbbjüket inkább mamis, de valójában nem is hiszünk abban, hogy egy cipő lehet egyszerre a legjobb szabású a legjobb anyagú és közben még olyan kényelmes is, mint egy Scholl-papucs. Voltak viszont szép rózsaszín balerinák is, amiket biztosan közelebbről is megnézünk majd, ha kinyílt az első magyar Clarks bolt. Nézegessen Clarks cipőket Ön is!

Az ideális próbafülke nyomában

Vreni Schneider 2007. január 25., csütörtök 10:50

A Retail Week magazin felmérése szerint a londoni nők legrosszabbul a Marks & Spencer próbafülkéiben érzik magukat, főleg azért mert mindig hosszú a sor, a hangulat pedig főleg egy húspiacra hasonlít. Nálunk más a helyzet. Mi mindenhol rosszul érezzük magunkat, itthon ugyanis az a felfogás, hogy elég, ha az üzlet tipptop, a próbafülke meg nyugodtan lehet hátul a sötét raktárban, a dobozok közt. Budapesti üzletek tulajdonosai figyelem, összeírtuk, hogy mi mindennel van bajunk. Négy nő, tíz kifogás.


 

1. Legyen hely! Az nem állapot, hogy egy lehajolásnál, már a fenekünk kidudorítja a függönyt, némelyik próbafülkében még megfordulni sem tudunk.

2. Valamit kell csinálni a tükrökkel, mert hogy van az, hogy az összes üzlet öltözőjében, (kivéve talán az XX by Mexxet a Westendben) az ember kétszer akkorának látja magát mindenben? Ez véleményünk szerint nemcsak figyelmetlenség, de kifejezetten piacellenes. Nem egy felsőt vagy nadrágot hagytunk ott csak azért, mert az áruházi öltöző tükrében egy tehén nézett vissza. A Mango ebből a szempontból megagáz.

3. Még mindig tükör. Olyan kombináció kellene, amit eddig csak a H&M-ben találtunk,  kvázi amikor szemből látod, forgolódás nélkül, hogy hogy nézel ki oldalról. Itt viszont hiba, hogy nincs egy olyan külön előtér, ami például a Mangoban és a Zaraban megvan, ahol nézegetni tudod magad a sok szemközti tükörben.

4. Fényileg jó lenne az olyan megoldás, ahol az ember látja a ruha színét, de azért a súrolófények dominálnak, hogy ne virítson a pattanás a fejünkön. Alapvetően elég lehangoló, ha egy újabb testi hibánkra kell rádöbbeni a próbafülkében.

5. Nem előnyös a hőszigetelő bársonyfüggöny sem, belül pedig a 300 Celsiuson izzó szpotlámpák. Ez minden budapesti Women's Secretre igaz. Ha egy melltartónál többet próbálsz, tuti hogy úgy leizzadsz mintha aerobik órán lennél.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Chili&Vanilia: Mexikói quesadilla

chili 2007. január 24., szerda 10:47

Ez az „egzotikus” sajtos melegszendvics sajnos nem kifejezetten illeszkedik az egészséges életmód ívébe, ellenben rendkívül praktikus, isteni, továbbá ha hirtelen kell összedobni valami ehetőt spontán megjelenő éhes udvarlóknak, akkor remekül lehet vele villantani.

A quesadilla (ejtsd keszadíjja) a mexikói konyha egyik remekműve, gyakorlatilag bármilyen töltelékkel készíthető. Tortillából készül, ami a mexikóiak kenyere –gyakorlatilag mindenhez ezt fogyasztják, és rengeteg formában felhasználható. Az autentikus tortilla egy speciális kukoricalisztből, az ún. masa harina-ból készül, ehhez a kukoricát először egy speciális, meszes vízben előfőzik, szárítják és csak ezt követően őrlik meg. A hipermarketekben kapható tortilla sima búzalisztből van, de ez a felhasználását tekintve nem probléma.

A quesadilla valójában egy töltött és megsütött tortilla, amelyet kétféleképpen lehet készíteni: vagy egy nagy kerek tortillára helyezzük a tölteléket, félbehajtjuk és így sütjük meg (egyszemélyes adag), vagy két kerek tortilla közé tesszük a tölteléket, két oldalán megsütjük, és utána cikkelyekre vágjuk. A töltelék tekintetében a lehetőségek száma korlátlan, a darált húsos ragutól kezdve, zöldségeken át bármi mehet bele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkészült a világ első tevetarhonyája

schneider 2007. január 24., szerda 10:31

A Lucullus Baráti Társaság Budapest-Bamako rallycsapata, a TarhonyaRally Racing Team (Jézus, de rossz név!) megfőzte a világ első tevetarhonyáját, tevehúsból, teveszalonnából és itthonról vitt tarhonyából. A mauritániai Nouakchottban összebográcsolt első magyar-mauritán fúziós ételt Barna Ádám és  Barna Tibor a helyiekkel fogyasztotta el. A Lucullus Baráti Társaság célja, hogy felhívják a figyelmet a magyarországi gasztronómia mellőzött ételére, a tarhonyára, amely sokak szerint csak egy köret, pedig nagyon tartalmas, finom egytál étel is készíthető belőle. Mindezen túl szeretnék folytatni az Északi-sark meghódításakor megkezdett hagyományt is, ahol azt bizonyították, hogy a vendégszeretet extrém körülmények között is fenntartható.

A H&M már férfiaknak is árul sminket

schneider 2007. január 23., kedd 18:30

A londoni H&M 3.99 fontért, körülbelül 1500 forintért árulja szempillaspirálját férfiaknak. A cég azért döntött január közepén a pasiknak szánt sminkek árusítása mellett, mert akkora volt rá a kereslet. Épp ezért nem is dugták el őket a bolt leghátsó sarkába, hanem mindjárt a legkelendőbb áruk közé, közvetlenül a pólók mellé kerültek ki a polcra. (Forrás: Guardian)  

Szolgálati közlemény: A Tuk-Tuk mégsem jó

schneider 2007. január 22., hétfő 21:38

Karácsony magasságában áradoztunk új felfedezettünkről a Tuk-Tukról, amiről a bejegyzés megírása óta kiderült, hogy mégsem olyan bombajó, sőt rossz.


1. Az ár-érték arány továbbra is felháborító, az adagok egyre kisebbek, a levesekhez pedig egyenes nagyító kell. Ha nem phót vagy tom yum levest rendelünk, csak egy kőhajításnyira vagyunk a körúti, budi-kínai leveseitől.

2. Az olyan biztosnak tűnő itemek, mint a hoisin kacsa, már nemcsak szárazra vannak sütve, hanem egyenesen ehetetlenre, és az első tesztelések óta többször sikerült olyasmit rendelni, mondjuk gyömbéres marhahúst zöldhagymával, amit egyszerűen nem lehetett megenni. Apropó, magát a hoisin szószt sem sikerül mindig eltalálni.  

3. A tésztáknak továbbra sem jött meg az íze, bár köret téren még mindig ez a legjobb választás.

4. A futárok tahóságához foghatót még budapesti mércével is nehéz lenne találni. Háromszáz forintos kiszállási díjra keveslik a plusz tíz százalék borravalót és ezt mindig szépen szóvá is teszik. Egyébként még akkor is két óra alatt hozzák ki az ebédet, ha történetesen pont a szomszédban vannak.  

5. Az egyetlen további jó dolog a csomagolás, de sajnos azoktól nem lakunk jól. Így akkor most hivatalosan is elbúcsúzunk a Tuk-Tuktól.

Arcápolás konyhai maradékokból

schneider 2007. január 22., hétfő 21:09

Különbözőféleképpen használhatjuk fel a konyhai maradékokat. Odaadhatjuk például a resztlit a kutyának, de ha nem pörköltről vagy sütiről van szó, akár magunkra is kenhetjük. A következők váltak be nálunk:

Ketchupos pakolás szőkéknek

Ha a hajunk klóros víz hatására zöld árnyalatban ragyog nagy segítség lehet, ha van a hűtőben ketchup. Háromnaponta kenjük a hajunkra és hagyjuk fent öt percre, majd szokványos hajmosással távolítsuk el.

Eper és tejföl maszk

Eleve jól hangzik, de az arcunk is feléled tőle. Három kanál tejfölt keverjünk össze kétmaroknyi érett eperrel, és ha megbírjuk állni, hogy nem esszük meg egyből, kenjük fel az arcunkra. Masszírozzuk be a bőrbe, majd hagyjuk hatni 15 percig. Meleg vizes vattával távolítsuk el. Arcunk csillogni fog tőle.

Babahintőpor zsíros hajra

Bár a babahintőpor nem konyhai maradék, ez akkor is egy nagyon jó trükk. Ha történetesen szőkék vagyunk és előfordul, hogy a reggeli hajmosás helyett inkább még egy fél órát alszunk, tartsunk otthon babahintőport. Szórjuk rá finoman a zsíros részekre, majd keféljük át a hajunkat. Nem árt azért ügyelni a részletekre. A hajtöveknél megrekedt fehér por könnyen Marie-Antoinette-es hatást kelt, így arra külön figyeljünk. Ha vizes újjal átdörzsöljük a feltűnően fehéren világító részeket, akkor elkerülhetjük, hogy rajtunk röhögjenek a kollegák.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy fest a kiöltözött magyar celeb?

feng zsuzsi 2007. január 22., hétfő 14:49

A Tejben-vajban Fashion Police alakulata a legváratlanabb pillanatban bukkan föl és csap le. Ezúttal a hétvégi celebtalálkozón, a Story díjátadóján jártunk. Egyelőre nem elemeztünk, csak érdeklődtünk, ki miben és miért.

Annyi sajátvéleményünk azért van, hogy szégyelljék magukat, akik nem vették komolyan a black tie* előírást (a díjazottak közül pl. Stohl András, aki úgy nézett ki, mintha egy üzleti vacsorára érkezett volna, vagy Rúzsa Magdi, aki szép volt ugyan, de nem az alkalomhoz illő). Nonkonformista létünkre még mi is igyekeztünk megfelelni a black tie követelményeinek, úgyhogy kedves celebritásainktól - akik a villantásból élnek - pláne elvártuk volna. Lássuk a legextrábbakat.

Az egész Gáspár família talpig zöldben, Héjja János kollekcióban jelent meg. „Azért választottam a zöld színt, mert lakóparkban utazom” – kezdte sejtelmesen Győzike, de mivel megkértük, hogy beszéljen komolyan, azonnal előállt egy másik magyarázattal: „Úgy gondolom, hogy ez a zöld szín visszaadja a szépségemet: a felsőtestemet, a fenekemet. Ebben nem gyönyörű vagyok, hanem egyéniség.”

Gáspárné Bea asszony, Győzike hitvese már komolyabban vette kérdésünket és átgondoltan indokolt: „Azért vagyok zöldben, mert a szőkéknek jól áll a zöld. Ezen kívül nyugtat is: ha Győzi rámnéz, nyugodt, és ha én ránézek, én is nyugodt vagyok” – mondta Bea asszony az ugyancsak Héjja János öltözékről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pápa Versacét visel

schneider 2007. január 21., vasárnap 20:17

II. János Pál pápával ellentétben XVI. Benedek öltözködése minden csak nem konzervatív. Míg elődje ruhatárában elsősorban a nagy arany kereszt volt a hangsúlyos, ravatalán pedig egyszerű barna szandált viselt, Joseph Ratzinger már az első perctől feltűnést keltett színválasztásával, a szőrme és a hímzések bátor használatával és a drágaköves kiegészítők iránti vonzalmával. Ez annyira meglepte az előző pápa puritanizmusához szokott vatikániakat, hogy  egyenesen azt pletykálták, XVI. Benedeknek avatása után első dolga volt egy tucat új ünnepi ruhát varratni, köztük egy papagájzöldet és kedvenc cipőit biztonságban tudni. Bár a Vogue állítását, mely szerint az új pápa fényképes dobozokban örízné Prada és Ferragamo cipőit, nem sikerült bizonyítani.  

A Vatikán belső köreiben XVI. Benedek divathóbortja mögött Georg Gaensweint, a pápa ötvenéves titkárát sejtik, akit az olasz Vanity Fair nemrég egyenesen George Clooney-hoz hasonlított és a katolikus konzervativizmus szépfiújának nevezett. Gaenswein olyannyira kilóg az eminenciások közül, hogy Donatella Versace legutóbbi, főként hosszú, sötét, állógalléros kabátokból álló férfi kollekcióját neki szentelte. Az olasz tervezőt Gaenswein merevsége fogta meg, amivel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy "egy nagyon etikus, elegáns, és merev férfit képzeltem magam elé, amikor elkezdtem a ruhákon gondolkodni, és valahogy elsőre ő jutott eszembe". A rosszmájúak szerint viszont egyszerűen csak egy ravasz üzleti húzásról volt szó, a hollywoodi színészek öltöztetésében minimális örömöt sem lelő Donatella Versace állítólag arra vágyik, hogy a Vatikán állandó tervezője legyen. 


Forrás: Guardian

Mit eszik a ruszin?

schneider 2007. január 21., vasárnap 10:32

A Lucullus Baráti Társaság első magyarországi kisebbségi estjén, az újpesti Megyeri csárdában a Kárpát-medencei görög-keleti ruszinok ételeit kóstoltuk meg.

Az alapanyagokat tekintve a ruszinok szokásai jelentősen nem térnek el a mieinktől,  nagy kultusza van a szemes babnak, a kukoricának, a halaknak, a birkahúsnak és a gombának, amelyből sokféle megél Kárpátalja erdeiben.

A ruszin karácsony alkalmából összehívott rendezvényen megtudtuk, hogy szenteste tilos a hús fogyasztása, ezért hal, ami szerintünk azért ugyanúgy hús, gombaleves és gombával töltött káposzta került az asztalra. Ettünk griblyánkát, azaz vargányalevest, pisztrángot, bab, káposzta- és krumplisalátát, desszertnek pedig bobajkát, egy átpirított, mákos gubához nagyon hasonló édességet kaptunk. Mivel ilyenkor a vodkázás sem szokás, a karácsonyi menühöz kompótlevet ittunk. A vacsora elkészítésben Olga Szilcer, a magyarországi ruszin kisebbség vezetője segített, aki pont úgy főz, mint a nagymamánk, azaz visszafogottan, de nagyon jól és háziasan. Részünkről ugyan a vargányaleves még egy kis tejfölt elbírt volna, és nem bántuk volna a  nagyvonalúbb fűszerezést sem, de a nagymama főztjét sem a kísérletezés és a szokatlan ízvilága miatt szeretjük. Annak pedig különösen örültünk, hogy nem csak Csenger és Mátészalka közt  főzik paradicsommal a töltöttkáposztát, a durvább, sokkal jobban elterjedt, kapros verzió helyett.

Az egzotikus vacsoráiról ismert Lucullus Baráti Társaságtól megtudtuk, hogy a jövőben az örmény és afrikai vacsorák mellett, a hazánkban élő kisebbségek gasztronómiája felé is nyitnak, lesz például hamarosan roma vacsora is.

Nem drágább egészségesen enni

Vreni Schneider 2007. január 19., péntek 10:43

Utánajártunk a sokszor hangoztatott érvnek, miszerint itthon azért nem élnek egészségesen az emberek, mert nincs rá pénzük.  Ezért összehasonlítottunk egy olyan hetet, amikor odafigyelünk arra, hogy egészségesen együnk és egy olyat, amikor nem. 12 nap költségei és a tanulság: nem kerül többe zöldséget és halat enni, pirított máj, kínai gombócok és fehérkenyér helyett.
  
Új év, új élet jeligére képzeltünk egy nagyot és kipróbáltuk milyen lehet igazán egészséges életet élni, cigi és alkohol nélkül, magokkal, biókkal, tofuval, hallal és sok zöldséggel. Pont úgy csináltunk mindent, mint korábban, maximum az volt az elhatározás, hogy esténként futunk, és ha nem muszáj, nem hódolunk nagy szenvedélyünknek, és nem esszük magunkat minden este pukkadásig.

A rutin sem változott: Vasárnap este bevásároltunk, amit aztán másfél napig ettünk, ebédre pedig választottunk a környék adta és a házhozszállítós lehetőségekből. Mentünk persze ugyanúgy étterembe is, de igyekeztünk salátát, halat és herkentyűket rendelni. Összesen két dologban változtattunk: Ha már egy vagyont költöttünk müzlire, joghurtra és gyümölcsre, reggelizni nem a munkahely melletti kisboltba mentünk, hanem inkább otthon ettünk, és nem fogyasztottunk alkoholt. Azt ugyanis bárhogy magyaráztuk, nem sikerült beleerőltetni az egészséges életmódba.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Chili &Vanilia: 2007 felfedezésre váró ízei

chili 2007. január 19., péntek 01:05

Az egyik legolvasottabb amerikai gasztronómiai magazin, a Food&Wine szokásos év eleji százas listát állított össze arról, hogy mit nem szabad kihagynunk 2007-ben. Jellemzően amerikai közönségnek szóló, érdekes éttermek, teljes nemzeti konyhák, bizonyos séfek alkotásai és konkrét termékek szerepelnek rajta. Nem vesszük az ilyen listákat túl komolyan, hiszen tudjuk, hogy hogyan készülnek (vastapsot az ügyes píárosoknak), de szórakoztatóak, ezért csemegézünk belőlük.

A százas listából kimazsoláztunk néhány, magyar nyelven is értelmezhető érdekességet, amely állítólag 2007-ben menő lesz, és amelyet feltétlenül ki kell próbálni:

Minden, ami görög –olívaolaj, bor, éttermek
Bazi Nagy Görög Lagzi az amerikai konyhákban? Nem teljesen érthető, hogy ez miért számít akkora újdonságnak. (Vajon kinek lehetett a lapnál görög barátnője?)

Skandináv avantgarde konyha
Az elmúlt néhány év a spanyoloké volt, a jövőben állítólag tehetséges újgenerációs dán és svéd sztárséfek felemelkedése várható. 

Japán édességek
Pink, sárga, zöld, valamint a szivárvány minden további színében - rizzsel, babbal, algákkal teával készülő zselés remegő remekművek –ízlés dolga. Valószínűleg nekünk pont annyira idegen, mint a japánoknak a mákos bejgli.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teázzon, mint egy brit!

vb 2007. január 18., csütörtök 15:32

Január 17-én Budapesten teaszemináriumot tartott Stephen Twining, a Twinings képviselője a cég fennállásának háromszázadik évfordulójának alkalmából. A sajtóeseményen egyebek mellett az is kiderült, hogyan kell teázni. Íme a knowhow lépésről-lépésre.

1. Csak friss, jó minőségű teát használjon. A teát tárolja légmentesen záródó edényben, erős szagú anyagoktól távol.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egye magát szépre! #2. - Avokádó

schneider 2007. január 18., csütörtök 12:33

Második részünkben lássuk, mit tud az E-vitamin.

A bőr legjobb barátjaként számon tartott E-vitamin meggátolja az öregedést, és visszaadja a fakó bőrnek az eredeti csillogását. Főleg magas olajtartalmú magvakban (mogyoró, dió, mandula) ás zöld növényekben (spárga, avokádó) található. A legegyszerűbb módja az E-vitamin fogyasztásnak, ha sok avokádót eszünk. Szinte mindenhol lehet kapni, és nem kerül öt percnél sem többe elkészíteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megnyomorítja a nőket a divat

schneider 2007. január 18., csütörtök 09:49

Az, hogy egy ideje már kizárólag a nagy táskák divatosak, egyre több nőnek keseríti meg az életét. Texasi orvosok arra figyelmeztették az oversize táskákat gyártó divatcégeket, és elsősorban a divat áldozatait, hogy az óriási, akár 3-4 kilónyi könyvvel, tornaruhával és egyéb kütyüvel megtölthető, divatos táskák károsak az egészségre. Egyrészt túlzottan egyoldalúan terhelik a gerincet, másrészt nem tesznek jót, sem a csigolyáknak, sem a karoknak. Az orvosok véleménye egyöntetűen az, hogy a nagyméretű, vállon hordott táskáknál még az is kímélőbb lenne, ha tíz kiló gyümölcsöt egyensúlyoznánk a fejünkön egy fonott kosárban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A világ legundorítobb nemzeti ételei

schneider 2007. január 17., szerda 11:29

Az amerikai E-Diets összeállította a világ legundorítóbb nemzeti eledeleit. Lássuk a listát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért nincs Magyarországon jó bagelező?

mel anzzs 2007. január 17., szerda 06:45Biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki feltette a címben rejlő kérdést. Létezik ugyan néhány amerikai stílusú kávézó Budapesten, ahol kínálnak bagelt, de ezek az eredeti, tömör, krémsajttal és egyebekkel jól megpakolt bagelszendvicsnek szánalmas utánzatai. Ennek ellenére, vagy talán a remény hiábavaló kergetése jegyében, végigjártuk a budapesti helyeket, ahol lehet bagelezni. Szubjektív vélemény és igazi, amerikai bagel a hajtás után.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Dr. Oetker ist tot

schneider 2007. január 16., kedd 18:15

Meghalt Rudolf August Oetker, a világhírű élelmiszeripari vállalat alapítója. A kilencvenegy éves korában elhunyt német milliárdosnak olyan dolgokat köszönhetünk, mint a sütőpor és a puding.

Idén elmarad a tavaszi fáradtság

feng zsuzsi 2007. január 16., kedd 11:48

Ezúttal osztrák kutatók mondták meg a tutit: a különösen enyhe tél kedvez a depresszióra hajlamosoknak. Cornel Binder-Krieglstein nevű pszichológus szerint ugyanis minden napsütés nélkül töltött nappal egyre rosszabbul érzi magát az ember, írja a dpa hírügynökség.

A pszichológus szerint bioritmusunkat nem befolyásolják az átlagosnál jóval melegebb téli napok, már csak azért sem, mert kemény, hideg teleken a fűtéssel igyekszünk kiegyenlíteni a mínuszokat. Sokkal rosszabbat tesz például testnek és pszichének az időjárás gyors megváltozása vagy az extrém hőség.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egye magát szépre! #1.

schneider 2007. január 15., hétfő 14:56

Új sorozatunkban szeretnénk olyan természetes alapanyagokat és recepteket bemutatni, amitől szebbek lehetünk, mint valaha. Elsőként lássuk a béta karotint. A répában, mangóban, sárgabarackban és narancsban megtalálható  vitamin kifejezetten jót tesz a kötőszövetnek, amellett, hogy antioxidáns is, azaz segíti lekötni a szabadgyököket. Nagy segítségünkre lehet a ránctalanításban, a bőrre kifejezetten csodaszerként hat. Frissen fogyasztva a legjobb, de főzve, sütve is szépülhetünk tőlük. Remek sárgarépás receptet olvashatnak Chili&Vaniliától lent!

Chili&Vanilia: A téli zöldségek második élete

chili 2007. január 15., hétfő 14:35

Citromos, rozmaringos sült sárgarépa

Sárgarépa. Kelbimbó. Zeller. Cékla. Néhány halmozottan hátrányos helyzetű zöldség, amelynek nagy valószínűség szerint több ellensége van, mint barátja.

Zöldség-fronton különösen nehéz időszak a tél, (bár, ha így folytatódik az időjárás, hamarosan friss zöldborsót fejtegethetünk...), hiszen egy idő után annyira egyhangúvá válhat a piaci standok látványa, és annyira vágyunk már a tavaszra, hogy szinte idegesen nézünk ezekre a nyomorult gumókra. Szeretnék lobbizni ezekért a zöldségekért (és nem, nem az Országos Zöldség Terméktanács beépített embere vagyok). Az igazság az, hogy ha elkezdünk velük kísérletezgetni, és a szokásostól némileg eltérően készítjük őket, akkor a téli hónapok kedvenc ételévé avanzsálhatnak.

Konkrétan: szinte minden téli zöldség totálisan átlényegül, ha nem pároljuk/főzzük, hanem megsütjük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aquanauta ruhák féláron

schneider 2007. január 14., vasárnap 14:36

Az Artistához hasonlóan az Aquanautánál is leárazás van, az egyedi tervezésű ruhákhoz és táskákhoz akár féláron is hozzájuthatunk. A tervezők szeretettel várják a vendégeket mindkét üzletükben.

aqua-tick: 1051 Zrinyi utca 12. (H-P: 10-19h, Szo: 12-17) és Eclectick: 1056, Irányi u. 20.  (H-P: 10-19h, Szo: 11-16).

Kiárusít az Artista

vb 2007. január 13., szombat 13:04

Az itt látható kép minden információt tartalmaz, de azért mi is összefoglaljuk, hogy ne kelljen nagyítóval böngészniük: a lényeg, hogy az Artista tervezői jó szokásuknak megfelelően ismét leáraznak, és akár 30-50 százalékkal is olcsóbban adják a régi kollekciót. Nyolcker, Puskin utca 19., hétfőn és szerdán 10-18 óra között.

Ez sem mutat mást, minthogy előttünk a tavasz.

Tavasztól giccses Barbie babának sminkelheti magát

feng zsuzsi 2007. január 12., péntek 14:51

A Mac Cosmetics összeállt a Barbie babát gyártó Mattel-lel, hogy Barbie babától inspirált koz-metikumot dobjon piacra. A meglehetősen giccses, színpompás Barbie koz-metikai család márciustól lesz kapható a Mac tavaszi kollekciójában.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Jamie Oliveré az év szakácskönyve

schneider 2007. január 12., péntek 12:54

A Whirlpool és a Sanoma megrendezésében szervezett "2006 szakácskönyve" versenyen a "Jamie vacsorái" lett a nyertes. A Libri 2006-os eladási toplistájának első 24 könyve vett részt a versenyben, függetlenül attól, hogy mikori kiadás. (A Jamie vacsorái pl. 2005-ös). Arról pedig, hogy ki kapja az első díjat, a Meglepetés olvasói döntöttek, a könyvek 1-1 oldalas bemutatkozása alapján, 8 héten át tartó szavazással. Különdíjban részesült Stahl Judit is, a Büntetlen örömökért. A versenyben indult Frank Júlia és Buday Péter könyve is.

1 ... 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés