TEJBEN-VAJBAN

StyleCouch: elegáns lapos talpú, ami nem balerina?

mzd 2016. március 29., kedd 20:43

style couch.png
Fotó: Dívány

Előző StyleCouch posztunkhoz (nem túl sportos kabát bringázáshoz) hasonlóan most is egy kreatív kérdést kaptunk: Eszter olyan cipőt szeretne, ami elegáns, viszont nem magassarkú és nem is balerinacipő. Ha kíváncsi, mit ajánlottunk neki, olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így öltözzön trendin, de stílusosan az irodában!

bb 2016. március 29., kedd 11:41

Biztos ön is jó párszor feltette már magának a „Miben menjek ma dolgozni?” kérdést munkába indulás előtt, aztán inkább a biztosabb, de kevésbé izgalmas – pantalló, zakó és fehér blúz – hármas után nyúlt a szekrényben. Persze nem könnyű egy kötött, szabályokkal teli vállalati környezetben bohémnak és kreatívnak lenni, de az nem azt jelenti, hogy ne lenne egy-két apróság, amivel feldobhatnánk az öltözködésünket. A hajtás után talál néhány ötletet, hogy milyen trükkökkel érdemes kicsit személyesebbé és divatosabbá varázsolni az irodista ruhatárat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Giorgio Armani többé nem használ szőrmét

aa 2016. március 29., kedd 10:40

A napokban az egyik legmeghatározóbb olasz divatház vezetője, a 81 éves Giorgio Armani is csatlakozott azokhoz a merész luxusmárkákhoz, melyek az elmúlt években hajlandóak voltak felhagyni az állati szőrméből készült ruhadarabok gyártásával – számol be a Dazed Digital az ésszerű döntésről, mely a 2016-os őszi-téli kollekciók bemutatásával lépett hatályba és az egész Armani birodalomra, azaz az Emporio Armani, az Armani Jeans és az Armani Exchange vonalra is egyaránt érvényes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változtak az eljegyzési gyűrűk az elmúlt 100 évben

bb 2016. március 29., kedd 08:35

Valószínűleg a közelgő esküvői szezonnak köszönhető, hogy újabb kisfilmmel bővült az elmúlt 100 év ruhatrendjeit, rúzsdivatját, sminkelési szokásait, afrofrizuráit vagy Japán smink- és hajtrendjeit bemutató sorozat, ami ezúttal az elmúlt 100 év eljegyzési gyűrű divatját mutatja be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fura dekoltázsokkal versenyeznek a celebnők

mzd 2016. március 28., hétfő 17:08

Általában igyekszünk valamilyen koncepciót kitalálni a hétfőnkénti Kinek áll jobban? posztjainkhoz és ez most sincs másként: igaz, ezen a héten különösen könnyű dolgunk volt, ugyanis olyan képek kerültek az utunkba, amin csupa fura dekoltázzsal rendelkező celebnő volt. Khloé Kardashian és Mel B felsője csoda, hogy nem repedt szét, Jennifer Lopez és Alesha Dixon babydollja enyhe magyarázatra szorul, Amber Rose és Kim Kardashian pedig csak önmagukat adták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk a világ legfeleslegesebb karóráját

mzd 2016. március 28., hétfő 11:37

Nyitogatja azt a bizonyos bicskát a svájci luxusóra-készítő Hautlence, ugyanis olyan karórát dobott piacra két változatban, ami nem mutatja az időt. A meglepő és legalább annyira haszontalan kiegészítőre a DailyMail hívta fel a figyelmünket, az oldalról pedig azt is megtudhatjuk, hogy a szerkezetért 8689 fontot, azaz rosszabb napokon 3,5 millió forintot kérnek el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most már a pasik is jól érezhetik magukat fehérneműben

mzd 2016. március 27., vasárnap 23:35

Férfiakat célzó fehérnemű-kollekcióval jött ki az American Eagle ezzel foglalkozó vonala, az Aerie március 23-án. Ez önmagában nem lenne hírértékű, mert láttunk már ilyet, viszont a márka mindezt egy pasiknak szóló pozitív testképkampánnyal kötötte össze, írja a Fashionista.

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 nyári trend, amit nem kerülhet el

km 2016. március 27., vasárnap 19:08

Vészesen közeleg a nyár, és egyre hosszabbak a nappalok (szerencsére), szóval itt az ideje elgondolkozni azon, mi lesz velünk a télikabát levetése után: a Huffington Post összeállításában találtunk nagyon szerethető és elég kínos nyári trendeket is, melyek közül biztos mindenki talál magának kedvencet. A fast fashion boltok leginkább a fodrokkal ellátott felsők és virágmintás együttesek terén kedveznek a vásárlóknak, de palazzo-nadrágokból és pliszírozott felsőkből sem lesz hiány – csak győzzön válogatni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg Erzsébet királynő húsvéti kalapjait!

nemoszi 2016. március 27., vasárnap 10:07

II. Erzsébet királynő uralkodása során eddig több mint 5000 különböző kalapot viselt az ABC News London számítása szerint, tehát egyértelmű, hogy az oly fontos húsvéti misékre is gondosan megválogatja fejfedőit az angol uralkodó. A királynő természetesen nem a Zarában vásárol kalapot, hanem olyan top kalaposmesterek dolgoznak neki, mint Frederick Fox, Philip Somerville és Rachel Trevor Morgan. A Huffington Post után mi is összegyűjtöttük Erzsébet húsvéti kalapjait az elmúlt 30 évből – van köztük nagyon feltűnő, nagyon érdekes, visszafogott és igazi műremek is, de egy dolog biztos: a kalap színe és anyaga megegyezik, de legalábbis harmonizál az öltözet színével és anyagával. Emellett minden kalapra jutott valami különleges csavar: tollak, gombok, hajtások, pomponok díszítik a remekbe szabott fejfedőket, nézze csak meg a galériában!

Nyugi, más se tudja kiejteni a divatházak nevét

ermiz 2016. március 26., szombat 19:30

Ha eddig csak suttogva merte kimondani, hogy Balmain, ne adj' Isten, Giambattista Valli, mert fogalma se volt, hogyan kell kiejteni a nevüket, a Louis Vuittont pedig csak kínai akcentusban hallotta eddig, akkor nincs mese, nézze meg azt a szórakoztató videót, amin londoniak küzdenek meg a nagy francia és olasz divatházak nevének kimondásával. Riyadh Khalaf vlogger készítette a videót – akinek szintén nem tudnánk kimondani a nevét, de talán nem is kell, ő viszont ki tudja ejteni a neveket, és ezt szerencsére meg is teszi. Némi gyakorlás azért nem árt, de egy kis mondogatás, és ön is olyan rutinosan fogja azt mondani, hogy Christian Lacroix, mint egy született francia!

Menő vagy ciki a paplanruha, amiben bárhol aludhat?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. március 26., szombat 09:40

Az angliai Jury's Inn hotellánc agyából pattant ki az az ötlet, hogy mivel az angolok többsége úgy is utál reggelente kikászálódni az ágyából, megalkotják a paplanruhát, így nem kell senkinek lemondania a puha melegséget hozó paplanos érzésről, ráadásul bárhol kényelmesen aludhat. Wendy Benstead divattervező segítségével el is készítették a prototípusokat, amik mind 100 százalék pamutból készültek – olyanok, mint egy tollas paplanból szabott kosztüm. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
607 szavazat 505 szavazat

Öltöny nélkül is nézhet ki elengánsan

mzd 2016. március 25., péntek 09:27

Ha a munkahelyén business casual dress code-ot írtak elő vagy csak egyszerűen elegánsabban öltözne, de nem feszengene öltönyben egész nap, akkor a legjobb helyen jár. A FashionBeans segítségével ugyanis most öt olyan összeállítást mutatunk, ami bár formális, mégis kényelmesen érezheti benne magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk Abodi Dóra őszi-téli kollekcióját

bb 2016. március 24., csütörtök 13:56

Nem sokkal a 2016-os őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét után kaptuk meg Abodi Dóra legújabb kollekciójáról lőtt lookbookját, ami az előző szezonokhoz hasonlóan ezúttal is megállja a helyét a legmenőbb nemzetközi márkák által bemutatott munkák mellett. Abodi a nagymamája és a barátai ruhásszekrényét gondolta újra a tervezés során, de olyan ikonikus karakterek is hatással voltak rá, mint az Országúton című Fellini film Gelsominája (Giulietta Masina), a Las Vegas-i lovas című Sydney Pollack film Sonnyja (Robert Redford) vagy David Bowie Ziggy Stardust korszaka.

Abodi tehát idén is jól ráérzett a főbb csapásvonalakra, amiket remekül fordított le a saját stílusára, a selyem anyagokon például a saját akvarell festményei láthatóak, de szerettük az egymástól elterő anyagokkal való bátor kísérletezést és a túlméretezett brosst is, amin természetesen a tervező védjegyévé vált Unisus forma kapott helyet. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy miben gondolkodott Abodi Dóra az év második felére!

Ha azt hitte volna, hogy a napszemüveg unalmas dolog

nemoszi 2016. március 24., csütörtök 10:42

Április elsején mutatja be közös, nyolcdarabos napszemüvegkollekcióját Bakó Attila, a Battila concept eyewear tervezője és Csalár Bence blogger. A szemüvegek érdekessége – azon túl, hogy viszonylag keveset hallani magyar szemüvegtervezőkről –, hogy a termékek négy művészeti irányzatot követnek, azaz adott műfaj felismerhető stílusjegyeit viselik.

A giccsre, gesztusfestészetre, konstruktivizmusra és konceptualizmusra épülő kreációk mind egyediek és prezentálásuk sem hétköznapi, a készítők lassan csöpögtetik róluk az infókat, és az áprilisi bemutató előtt nem is láthatjuk az összes szemüveget: nálunk, a Díványon debütál a gesztus-szemüveg, melynek érdekessége, hogy Bakó és Csalár által készített homokfúvott acetátból épül fel, melynek matt felületén sokkal látványosabban jelennek az ecsetvonások. Inspirációs forrásként Nádler István képzőművész munkássága szolgált.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: nyugodtan mutogassa a vállát tavasszal

moana 2016. március 23., szerda 19:48

Ha körülnézünk a márkák honlapjain, szembetűnhet, hogy ebben a szezonban divatosak a vállat szabadon hagyó felsők. Egyelőre még lehet, hogy egy picit hűvös van az ilyen blúzokhoz, de azért megmutatjuk, hogyan hordhatja őket, ha nem bír várni az igazán jó idővel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a 247 ezres kapucnis pulóver?

Menő/Ciki

aa 2016. március 23., szerda 18:28

885 dolláros, 247.657 forintos ára ellenére szinte napok alatt elkapkodták az összes valamirevaló online butikból (pl. MatchesFashion, Antonioli, SSENSE, Selfridges) azt a kapucnis pulóvert, amin az 1997-es Titanic két főszereplőjének, Leonardo DiCapriónak és Kate Winsletnek a legendás jelenete látható – számol be az egyszerű kapucnis pulcsi iránti megmagyarázhatatlan őrületről a Fashionista.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
506 szavazat 396 szavazat

Kim Kardashian régi szettjei igazi állatorvosi lovak

mzd 2016. március 23., szerda 09:02

Bár mostanában Kim Kardashiant leginkább férje, Kanye West fájóan drága Yeezy cuccaiban vagy az Olivier Rousteinggel ápolt jó kapcsolat miatt Balmain ruhákban látni, azért ez nem mindig volt így. Olyan sokat nem is kell visszamenni az időben: elég a West előtti évekből csemegézni (ahogy a MarieClaire is tette), bőven belefutni olyan szettekbe, amiket valószínűleg letagadna a semmiről híressé vált celebnő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Adjon hálát, hogy forintban fizet a ruhákért

mzd 2016. március 22., kedd 21:23

A boltok többségében nemcsak forintos árat találunk a ruhákon: ha egy cég több országban is jelen van a régión belül, akkor általában megnézhetjük, mennyit kéne fizetnünk érte euróban vagy éppen fontban. Ez adta az ötletet, hogy utánajárjunk néhány fast fashion márkánál, hogy mennyit kérnek el egy termékért nálunk és mennyit a környező országokban. Kiderült: a legdurvább különbség hazánk és az Egyesült Királyság között van: egy londoni Mangóban például harmadával többet kéne otthagynia ugyanazokért a cuccokért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

StyleCouch: nem túl sportos kabát kerékpározáshoz?

mzd 2016. március 22., kedd 19:11

style couch.png
Fotó: Dívány

StyleCouch névre hallgató, divattanácsadással foglalkozó rovatunk előző részében Zsombor nevű olvasónknak segítettünk abban, hogy melyik cipő milyen nadrághoz passzol, most pedig Kata kérését igyekszünk teljesíteni, aki bringa- és egyben irodakompatibilis kabátot keres.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magassarkúban öregebb az ember!

Dívány 2016. március 22., kedd 12:48

Soha senki nem mondta, hogy magassarkúban járni kényelmes lenne, hát a Stanfordon nem bebizonyították, hogy még pszichésen is káros? A Marieclaire.com írta meg, hogy most aztán már tudományosan is bizonyított, hogy magassarkúban az ember hirtelen úgy érezheti, hogy öregedett vagy tíz évet.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik pasin jobb ugyanaz a bomber?

mzd 2016. március 22., kedd 08:44

Viszonylag kevésszer szerepelnek férfiak a Kinek áll jobban posztjainkban. Ennek két nagyon egyszerű oka van: vagy szmokingban/öltönyben jelennek meg, aminek már a látványától is kómába esünk, vagy olyan szerelésekben nyomulnak, amiknek annyira van közük egymásnak, mint almának a körtéhez. Most viszont jó hírrel szolgálhatunk: e heti posztunkba két páros is került, illetve Taylor Swift és Andreja Pejić.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A környezetbarát divat is lehet menő

km 2016. március 21., hétfő 15:25

A H&M öt éve minden tavasszal bemutatja Conscious Exclusive kollekcióját: az idei darabokat a múlt művészete inspirálta, a svéd márka ugyanis a párizsi Louvre Palotában lévő Musée des Arts Décoratifs-fal együttműködve készítette el a legújabb ruhákat. A márka pont egy héttel a párizsi divathét vége után tartotta meg Conscious Exclusive prezentációját a divat fővárosában, ahol az április 7-én boltokba kerülő kollekció kulcsdarabjait, azok szabásmintáit, anyagait is megnézhették a meghívottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a ruhamárkák élettartam-garanciát adnak

mzd 2016. március 20., vasárnap 17:53

Az élettartam-garancia kifejezés abból a szempontból becsapós, hogy a legtöbben úgy értelmezik: addig garanciális egy termék, amíg ők élnek. Ez viszont hatalmas tévedés, ugyanis bár a fogalomnak nincs hivatalos definíciója (minden márka máshogy értelmezi), általában 10-20 évet jelent "csak". A HuffPost összegyűjtötte, hogy az ilyen opciót kínáló, férfiakat megcélzó divatmárkák esetében pontosan mit is takar ez a nagyvonalúság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

14 dolog, amit nem tudott a Zaráról!

bb 2016. március 20., vasárnap 15:45

A Refinery29.com szerkesztője, Rachel Besser nemrég járt a Zara spanyolországi főhadiszállásán, aCoruña-ban, ahol nemcsak a márka helyes kiejtéséről világosították fel a bejárás során, hanem bepillantást nyert az Inditex cég belső működésébe is. A hajtás után megnézheti, hogy milyen, eddig ismeretlen információk derültek ki a világ egyik legjobban működő fast-fashion birodalmáról és annak kulisszatitkairól!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen táskák és cipők után kajtatunk az ősszel

bb 2016. március 20., vasárnap 13:19

Miután alaposan dokumentáltuk, hogy mi történt a 2016-os őszi-téli kollekciókat bemutató divathét New York-i, londoni, milánói és párizsi állomásain és az utcai divat frontoján, készítettünk egy összeállítást arról, hogy milyen kiegészítők jönnek majd divatba az év második felében. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 360

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés