TEJBEN-VAJBAN

Divabloggernek álltunk, 3. rész: a kegyetlen számok

Dívány 2016. október 10., hétfő 15:27

Újabban mindenki divatblogger szeretne lenni: már képzések is indulnak, ahol ezt a „tudományt” lehet elsajátítani, méghozzá nagy sikerű képzések, ahol túljelentkezés van. De mégis, mi olyan vonzó a divatbloggerségben?

Lassan egy éve, hogy különös kísérletbe kezdtünk: divatbloggernek álltunk. Jobban mondva kreáltunk szerkesztőségileg egy karaktert, akinek blogot indítottunk, egyik kolléganőnk lett a dolog arca és vártuk a csodát – nem csak posztoltunk serényen, hanem bevetettük a követővásárlást is – mint kb. mindenki –, de persze a dolog nem ilyen egyszerű. Az első benyomásokról és arról, mennyire kellemtlen az egész egy olyan embernek, aki nem vágyik különösebben hírnévre, nemrég olvashatott, de mivel hosszú kíséréletünk már véget ért, most rögtön tudjuk is összegezni is a 8 hónapnyi szívás számait!  

Távolról sincs vége, olvasson még »

36 millióba kerül a világ legdrágább cipője

Menő/Ciki

aa 2016. október 9., vasárnap 14:14

Nemrég megmutattuk az őszi-téli szezon legmenőbb és legmegfizethetőbb tornacipőit, most pedig bemutatjuk a világ legdrágább cipőjét, ami legnagyobb meglepetésünkre nem más, mint egy pár arannyal és gyémánttal felturbózott fehér tornacsuka, amiért 132 ezer dollárt, 36 millió forintot kérnek a Buscemi nevű márkánál, ahol általában egy pár mezei, 100MM névre keresztelt cipő is 890 dollárba, 245 ezer forintba kerül.

100MM | alce pebbled leather | 175 grams of 18k gold & 11.50cts of diamonds [set by Shayan Afshar]

Una foto publicada por B U S C E M I (@buscemi) el

Távolról sincs vége, olvasson még »
362 szavazat 267 szavazat

Divatba jönnek a hatalmas fülbevalók

bb 2016. október 9., vasárnap 08:10

Míg ebben a szezonban a punk kiegészítők voltak divatban, addig a 2017-es év első felében várhatóan az óriási fülbevalóké lesz majd a főszerep. Legalábbis ez derül ki a divathéten felvonultatott kollekciókból. A galériában megmutatjuk, milyen túlméretezett ékszert készített többek között a Gucci, Christian Siriano, a Proenza Schouler vagy a Paul Smith, és azt is megnézheti, hogy milyen fülbevalókat talál a fast-fashion boltokban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változott a bő nadrág az elmúlt 100 évben

aa 2016. október 8., szombat 19:35

Jó ideje divatban van és előreláthatólag marad is a bő nadrág és a nadrágszoknya. A trend az első világháború alatt lett felkapott a nők körében, mikor a férfiak katonának álltak és a nőknek kellett eljárniuk dolgozni. A fizikai munkavégzésre pedig már akkor is sokkal előnyösebb volt nadrágot vagy overállt viselni, mint szoknyát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hordják az őszi trendeket Milánóban és Párizsban

aa 2016. október 8., szombat 17:26

Nemcsak New Yorkban és Londonban csípték ki magukat a divathétre igyekvő szakemberek és bloggerek, hanem a 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathét utolsó két állomásán, Milánóban és Párizsban is. A hajtás után mutatjuk, hogy mik a trendek a legmeghatározóbb divatfővárosokban!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen ronda cipőket még nem látott!

aa 2016. október 7., péntek 13:13

Hozzánk hasonlóan a Fashionista.com szerkesztősége is ledöbbent a 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathéten felvonultatott cipők láttán, melyek jórésze a Geci ronda cipők nevű Facebook oldalon is megállná a helyét.

Az idei szezonban tehát a bolondját járatták velünk a divatházak és csúnyábbnál-csúnyább cipőket küldtek kifutóra, amiket jól láthatóan az olyan otromba formák ihlettek, mint a Teva és az Ugg összeborulásából született csandál, a Birkenstock, a flip-flop, a klumpa vagy a Crocs. A galériára kattintva megnézheti, hogy az egyre nagyobb teret kapó sportos trendekhez igazodva a vezető divatházak szerint hogyan jön újra divatba a telitalpú szandál vagy a tépőzáras cipő!

Ezért van mindig rövidnadrágban György herceg

Böszörményi Edina 2016. október 7., péntek 11:38

Ha György herceg megjelenik valahol, rögtön képek százai lepik el az egész Internetet az egyik legaranyosabb és leghíresebb háromévesről. A képek mindig különbözőek, de van ami állandó, mégpedig György herceg ruházata. Szembetűnő lehet a kis rövidnadrág és a zokni kombinációja. Hogy véletlen lenne? Aligha, írja a Marie Claire.

GettyImages-460402122
Fotó: Handout / Getty Images Hungary

De miért visel György mindig rövidnadrágot? "Ennek van egy nagyon speciális oka: ez egy olyan ősrégi arisztokratikus hagyomány, amit a királyi család is generációk óta követ, így a királyi fiatal fiúkat mindig rövidnadrágba kell öltöztetni" – kezdi William Hanson etikett szakértő. "Az idősebb fiúk viselhetnek hosszúnadrágot, míg a rövidnadrágokat a fiatal fiúk hordják. Ez egy azok közül az osztályjelzők közül, melyeket követünk Angliában" – folytatja.

Ez a hagyomány visszavezethető az egész királyi családra, annak idején Vilmos és Harry herceg is rövidnadrágban szerepeltek rendszeresen egészen addig, amíg el nem érték azt a bizonyos kort, amikor felvehettek egy hosszúnadrágot: ez pedig a kilencedik év. A mai modern királyi családnál ez inkább a hagyományok betartásáról szól, mintsem az osztálykérdésről. A brit felső osztály mindig is szívesen ragaszkodott a hagyományokhoz, és ez finoman ki is emeli őket a többiek közül" – mondja a szakértő.

Párizsi divathét: spandexben izzadunk majd nyáron

aa 2016. október 7., péntek 08:12

Nem véletlenül a párizsi divathét a négyhetes divatroadshow legjobban várt állomása, hiszen olyan meghatározó és legendás divatházak mutatják be itt kollekcióikat, mint a Chanel, a Dior, a Louis Vuitton, vagy az Alexander McQueen. A hajtás után mutatjuk, hogy miben gondolkodtak a legmenőbb divatházak és melyek voltak a mi kedvenceink a Párizsban felvonultatott kollekciók közül!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Klumpában fog lefagyni a lábunk

bb 2016. október 6., csütörtök 09:00

Nem feltétlenül kedvencünk a nehézkes fapapucs, ami elsősorban az Amszterdamból kapott hűtőmágneseket, Harisnyás Pippi történeteit, valamint az ijesztő erdei törpéket juttatja az eszünkbe. Az életveszélyes eséseket garantáló klumpa azonban időnként fel-felbukkan a divatházak kínálatában, de a forma szerencsére a 90-es évek óta nem igazán foglalkoztatta a tervezőket, bár pár évvel ezelőtt csak egy hajszálon múlott, hogy a celebnők ne hozzák újra divatba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Divatbloggernek álltunk, 2. rész: mégis, mi a jó ebben?

Dívány 2016. október 6., csütörtök 08:11

Újabban mindenki divatblogger szeretne lenni: már képzések is indulnak, ahol ezt a „tudományt” lehet elsajátítani, méghozzá nagy sikerű képzések, ahol túljelentkezés van. De mégis, mi olyan vonzó a divatbloggerségben?

Sunday brunch #love #brunch #sunday #weekend #budapest #mik #ikozosseg #croissant #coffee #coffelovers

Kiss Noémi (@naomyinstyle) által közzétett fénykép,

Lassan egy éve, hogy különös kísérletbe kezdtünk: divatbloggernek álltunk. Jobban mondva kreáltunk szerkesztőségileg egy karaktert, akinek blogot indítottunk, egyik kolléganőnk lett a dolog arca és vártuk a csodát – avagy azt, hogy sikerült-e befutnunk, leszenk-e követőink, a PR-osok elhiszik-e nekünk, hogy érdemes ajándékokkal bombázniuk. Azért persze tettünk is a sikerért rendesen, nem csak posztoltunk serényen, hanem bevetettük a követővásárlást is – mint kb. mindenki –, de persze a dolog nem ilyen egyszerű. Bármennyire is gyerekjátéknak tűnik, a bloggerség nagy elhatározást, sok szabadidőt és elképesztően excentrikus személyiséget igényel, ezek nélkül ön se vágjon bele!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szilas Ritától inspirálódott a Moschino?

etelka 2016. október 5., szerda 14:56

Ki inspirálódott kitől?

 • 211
  A Moschino Szilastól - egyértelmű
 • 6
  A Moschino Gallianótól
 • 9
  Mindenki Camerinótól
 • 31
  Ez csak a kollektív tudat!

Szilas Rita tervező meghökkentő munkáiról mi is szoktunk írni időnként, ám most nem ez került a fókuszba, hanem a Moschino 2017-es tavaszi/nyári kollekciója, valamint Szilas ruhái, melyek akár hasonlíthatnak is egymásra. Ami tény, hogy Szilas a Moschino előtt mutatta be kollekcióját, melynek egyik hangsúlyos darabját a Story gálán viselte Sallai Nóra.

Az öltöztető babákkal megálmodott kollekció nyolc részből áll, és tavaly óta kapható, míg a luxusmárka csak most mutatta be a darabokat. Azért mielőtt tolvajt kiálltanánk – ami nem lenne meglepő, a divatházak előszeretettel inspirálódnak egymástól, a kevésbé ismert tervezőktől is – jó tudni, hogy a trompe l'oeil (szemet becsapó) technika ruhákra való alkalmazásának hosszú története van, az olasz Roberta di Camerino például már az 1950-1960-as években dolgozott vele, de Thom Browne is tervezett hasonlót. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: piros kabát, hogy kitűnjön a szürke tömegből

moana 2016. október 5., szerda 11:47

Ideje elővenni a szövetkabátokat a szekrényekből, és ha már rá sem bír nézni a megszokott fekete, szürke, esetleg olajzöld darabokra, akkor menjen, és szerezzen be magának egy pirosat. Biztosan kevesen jönnek majd szembe az utcán egy hasonló kabátban. A hajtás után mutatunk pár tippet, hogyan és mivel viselheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti a piacról öltözködik a Kardashian-klán

nemoszi 2016. október 5., szerda 10:06

Kim Kardashian sajnos hamarabb megszakította párizsi tartózkodását, mint tervezte: rablók törtek rá ugyanis, millió dolláros ékszereket raboltak tőle, fegyvert fogtak a fejéhez, az eset után érthető módon a celeb a lehető leggyorsabban elhagyta a francia fővárost és hazatért Amerikába. Most ugyan épp minden az erőszakos rablásról szól és elöntik a netet a gonosz mémek (meg a kedves celebreakciók), de nem szeretnénk elmenni amellett, amiről a Kardashian-klán akarta, hogy a párizsi divathét szóljon: az ő nevetséges és hiányos öltözeteikről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén is egymástól inspirálódnak a divatházak

aa 2016. október 4., kedd 19:37

A divathét szezonban a szokottnál is gyakrabban foglalkoznak azzal, hogy nemcsak a fast-fashion márkák merítenek ötletet a luxusmárkák által kifutóra küldött ruhadarabokból, de a sztártervezőktől sem áll távol a kollegák munkáiból való inspirálódás. Az Instagramon futó Diet Prada című oldal erre a témára specializálódott, a hajtás után mutatjuk a szemfüles szerkesztők szemléletes találatait a témában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen ruhákkal készülnek a magyar tervezők az őszre

aa 2016. október 4., kedd 09:28

Az elmúlt hetekben mutatták be New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban a 2017-es tavaszi-nyári kollekcióikat a divatházak, amiből kiderült, hogy érdemes lesz virágmintás, katonai ihletésű, pornós, romantikus és rózsaszín ruhákra vadászni a következő szezonban. Mivel még előttünk van az őszi-téli időszak, a hajtás után megnézheti, hogy mit hoznak divatba az olyan hazai tervezők, mint a Nanushka, a Nubu, az Use Unused vagy a Tomcsányi!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki döglött állatokat műkörömbe építeni?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. október 4., kedd 09:13

Kis skorpió, imádkozó sáska, lepke, rovarok, növények, termések, gyakorlatilag bármi beépíthető egy ausztrál műkörmös szerint a körmökbe, ha az ügyfél is így szeretné. Márpedig vannak, akik a Deadly Beauty and Nails szalon képei alapján pontosan így szeretnék. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
791 szavazat 437 szavazat

Hordana bármit is az új Rihanna kollekcióból?

bb 2016. október 3., hétfő 17:49

Szerencsére nem csak bennünk, de a Huffingtonpost.com szerkesztőségében is felmerült a kérdés, miszerint valójában mi értelme van a Rihanna által tervezett új Puma kollekciónak és felvennénk-e a bemutatott cuccokból bármit is a jövőben. Vagy egyáltalán az új amerikai arisztokrácián (Kanye West és családja, Beyoncé és Jay-Z, stb) kívül érdekel e bárkit is ez a stílus?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Golfosoknak indít ruhamárkát Bill Murray és családja

aa 2016. október 3., hétfő 13:10

Sosem gondoltuk volna, hogy ez valaha is megtörténhet, de október 20-án indul az a golfruházattal foglalkozó webáruház, amit Bill Murray és testvérei indítanak a magát a világ legjobb weboldalaként nevező The Chive-val karöltve – harangozta be a hírt a Fashionista.com, mely arra is felhívta a figyelmet, hogy a klasszikus golfos hagyományokkal szakítani kívánó márka neve a William Murray Golf lesz majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Divatbloggernek álltunk, 1. rész: vegyél követőket, vegyél sikert?

Dívány 2016. október 3., hétfő 08:06

Újabban mindenki divatblogger szeretne lenni: már képzések is indulnak, ahol ezt a „tudományt” lehet elsajátítani, méghozzá nagy sikerű képzések, ahol túljelentkezés van. De mégis, mi olyan vonzó a divatbloggerségben?

Lassan egy éve, hogy különös kísérletbe kezdtünk: divatbloggernek álltunk. Jobban mondva kreáltunk szerkesztőségileg egy karaktert, akinek blogot indítottunk, egyik kolléganőnk lett a dolog arca és vártuk a csodát – avagy azt, hogy sikerült-e befutnunk, leszenk-e követőink, a PR-osok elhiszik-e nekünk, hogy érdemes ajándékokkal bombázniuk. Azért persze tettünk is a sikerért rendesen, nem csak posztoltunk serényen, hanem bevetettük a követővásárlást is – mint kb. mindenki –, de persze a dolog nem ilyen egyszerű. Bármennyire is gyerekjátéknak tűnik, a bloggerség nagy elhatározást, sok szabadidőt és elképesztően excentrikus személyiséget igényel, ezek nélkül ön se vágjon bele!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valójában így kell felvinni a glitteres körömlakkot

dívány.hu 2016. október 2., vasárnap 12:07

A glitteres körömlakk nagyon menő, ha az ember úgy szeretné feldobni a mindennapjait, hogy mini-diszkógömböket varázsol az ujjai végére. Viszont elég körülményes úgy felvinni ezeket a lakkokat, hogy ne legyen olcsó hatású, igénytelen a végeredmény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hordják a bogaras ruhát a celebnők

bb 2016. október 2., vasárnap 08:30

Jópár szezon óta divatban tartják az olyan luxusmárkák, mint például az Alexander McQueen, a Gucci, a Lanvin vagy a Marc Jacobs a rovaros-bogaras témát, aminek köszönhetően számos híresség jelent meg ilyen zümmögő legyekkel, pillangókkal és ijesztő rovarokkal díszített ruhakölteményekben és drágakövekkel kirakott ékszerekben a vörös szőnyeges eseményeken. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy miként viselte a trendet az elmúlt időszakban többek között Keira Knightley, Blake Lively, Cara Delevingne vagy Stella McCartney!

Amelia Windsor az egyik legtrendibb előkelőség

aa 2016. október 1., szombat 19:22

Felköthetik a gatyájukat a brit ‘jó csajok', mivel a 20 éves Amelia Windsor egyre több puccos divateseményen bukkan fel mostanában. A királynő unokatestvérének az unokája annyira menőnek számít a társasági körökben, hogy a neves Tatler magazin a fiatal hercegnőt választotta meg az év legszebb előkelőségének.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lázadtak a londoni nők az 50-es években

bb 2016. október 1., szombat 10:08

Mialatt Angliában egész évben a punk 40. születésnapját ünneplik, addig viszonylag kevés szó esik az ötvenes évek lázadóiról, a Teddy Boys-okról és az ő harcias női párjukról, a Teddy Girls-ökről (más néven Judies), pedig az Anothermag.com szerint ez volt az első olyan brit szubkultúra, aminek már női és férfi képviselői is voltak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másnapos gótnak sminkeljük magunkat idén

bb 2016. október 1., szombat 08:13

A 2016-os őszi-téli divathét nemcsak az új ruhatrendek felvonultatásáról szólt, de itt mutatták be a legújabb smink- és frizuradivatot is a luxusházak sminkesei és mesterfodrászai. A hajtás után mutatjuk, hogy mi váltotta le a több szezonon át is menőnek mondott kék szemfestéket és azt is megnézheti, hogy hogyan érdemes sminkelni télen!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Protézis és az életigenlés inspirálta a Delacier új kollekcióját

Böszörményi Edina 2016. szeptember 30., péntek 17:51

Érdekes, hogyan tud találkozni a divat világa az egyéni sorsokkal, történetekkel, ezzel is valami plusz töltetet adva az alkotásnak és magának az alkotónak. Ezt bizonyítja a fiatal tervező, Domokos Dóra, a Delacier alapítójának új kollekciója, a Bionic, melynek ihletforrása egy fiatal lány, aki egy súlyos autóbalesetben elvesztette bal lábát.

"Azért fogott meg Réka története, mert iszonyatosan motiváló, és tervezőként fontosnak tartom, hogy értéket képviseljek és közvetítsek. Ha már csak elgondolkodnak erről a témáról az emberek, vagy valamicskét hozzáad az életükhöz, akkor már boldog vagyok" – kezdi Domokos Dóra, aki acél és cérna párosításával készíti egyedi táskáit, ékszereit és kiegészítőit. A fiatal tervezővel beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 363

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés