TEJBEN-VAJBAN

A gombás köröm smafu, a komplett kiskertes az új divat

Menő/Ciki

dívány.hu 2016. október 27., csütörtök 09:20

Mostanában egyre divatosabbak a szárazságtűrő növényekből készült ékszerek, apró dísztárgyak. Az ilyen növényeket más szóval pozsgásoknak vagy szukkulenseknek nevezik, ezek közé tartoznak a kaktuszok, kövirózsák, varjúhajak, vagyis az olyan növények, amiknek gyakorlatilag alig van szükségük vízre ahhoz, hogy életben maradjanak.

Ez a tulajdonságuk teszi lehetővé azt, hogy dísztárgyakat, ékszereket készítsünk ilyen növényekből. Egy ausztrál művész, Roz Borg viszont alaposan kitágította a szukkulensek felhasználási területét, amikor kitalálta, hogy ilyen növényekből fog műkörmöket építeni – írja a Huffington Post.

Távolról sincs vége, olvasson még »
271 szavazat 219 szavazat

Heti kedvenc: a hímzésektől lesz igazán vidám ez az ősz

moana 2016. október 26., szerda 15:44

Biztosan nem kerülte el a figyelmét, hogy az üzletek és a webshopok tele vannak hímzett ruhadarabokkal. Ha szimpatikus ez a trend, természetesen nem kell azonnal a fast fashion boltokba rohannia, elég ha szétnéz a nagyi vagy anyu régi holmijai között, esetleg ellátogat a vintage- és használtruha boltba, vagy saját kezűleg dobja fel megunt cuccait. A hajtás után adunk pár ötletet, hogyan és mivel viselheti a hímzett kabátokat, szoknyákat vagy felsőket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A prosztó az új elegáns

Dobos Emese 2016. október 26., szerda 08:21

Talán minden a normcore-ral kezdődött? Amikor ez az irányzat, nem is mint trend, hanem mint uniszex attitűd felütötte a fejét 2009 táján (bár 2014-ben robbant be igazán) nagy éljenzés övezte, legalábbis itthon így csapódott le: „öltözz nyugodtan úgy, mintha mackóban szaladnál le a boltba”. A „semmi extra ünnepe”, a divat elutasítása. A divat elutasítása, mely maga is divattá vált, mint sok szubkulturális irányzat. 

Kúl a Vetements reklámpólója.
Kúl a Vetements reklámpólója.
Fotó: Christian Vierig / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Menekült gyerekekkel dolgoztattak a Mango és a Zara török gyáraiban

dívány.hu 2016. október 25., kedd 17:08

A BBC oknyomozó műsora, a Panorama készített egy riportot a nagy divatcégek törökországi gyártóüzemeiben található állapotokról.

A rejtett kamerás felvételeknek köszönhetően kiderült, hogy a Mango, a Zara és a Marks & Spencer, valamint a népszerű online ruhabolt, az Asos kínálatába készülő termékeket gyártó üzemekben menekültek, valamint menekült gyerekek is dolgoznak.

A kép illusztráció!
A kép illusztráció!
Fotó: Chris McGrath / Getty Images Hungary

Annak ellenére, hogy a nagy ruhagyárak rendszeresen ellenőrzik a kitelepített üzemeiket, pont az ilyen problémák miatt, a Panorama riporterei legalább hét szíriai menekültet talált az üzemekben, köztük 15 éves gyerekeket is.

Általában egy közvetítőn keresztül kaptak állást a gyárban, készpénzben fizették őket, kevesebbet kaptak, mint a török minimálbér, ráadásul veszélyes munkákat bíztak rájuk. Rendes betanítást nem kaptak, ahogy biztonsági felszerelést sem akkor, amikor például vegyszerekkel kellett kezelniük farmereket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pucérruhában megyünk férjhez jövőre

bb 2016. október 25., kedd 08:42

Úgy tűnik, hogy az olyan celebnők, mint Rihanna, Beyoncé, Jennifer Lopez és Kim Kardashian által divatba hozott pucérruhák a vörös szőnyeges eseményekről szépen lassan átcsorogtak a menyasszonyi ruha-trendekbe is – írja a Harper's Bazaar a 2017-es őszi-téli esküvői ruhákat bemutató divathétről, ami alapján elmondható, hogy hamar kikoptak a divatból a pasztellszínű, hercegnős darabok, valamint a Karl Lagerfeld féle nadrágkosztüm. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen merész, áttetsző ruhakölteményekben mondjuk ki a boldogító igent a dizájnerek szerint!

Ezt a nőt a itthon biztos szétkapták volna

Szvetlana 2016. október 24., hétfő 13:10

Manrepeller.com egyik újságírója bevállalt egy merészebb szettet, majd meg is kérdezte az utca embereit, hogy mit gondolnak az öltözködéséről. Természetesen mindenki boldogan megosztotta a véleményét – úgy tűnik nem csak nálunk szeretnek másokat kritizálni –, de közel sem voltak sértőek a hozzászólások, mint amiket esélyes, hogy itthon kapott volna ugyanezért a ruhadarabokért Haley Nahman. Pedig a Manrepeller stylist-bloggere, a mindig vicces Leandra Medine nem bízta a véletlenre a dolgot és jóformán mindenféle ruhadarabot ráaggatott barátnőjére, aki ezért nálunk még a Madách téri hipszter helyeken is kapta volna az ívet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Divatbloggernek álltunk, 6. rész: mi kerül egy blogon félmillióba?

Dívány 2016. október 24., hétfő 08:10

A hazai blogélettel foglalkozó sorozatunk újabb részében az anyagiakkal foglalkozunk: egészen pontosan azzal, hogy mennyi pénzre van szüksége valakinek, ha részletesen dokumentálná és megosztaná másokkal a kifinomult stílusát. Félreértés ne essék: nem mások zsebében turkálunk, csupán egy számolást végeztünk, amelynek során több opciót és árkategóriát is figyelembe vettünk. 

Sorozatunk korábbi részei

Divatbloggernek álltunk, 1. rész: vegyél követőket!

Divatbloggernek álltunk, 2. rész: élet ez egyáltalán?

Divatbloggernek álltunk, 3. rész: a kegyetlen számok

Divatbloggernek álltunk, 4. rész: egy blogger mindent maga vesz?

Divatbloggernek álltunk, 5. rész: mi kell a PR-osoknak?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megújult a Lacoste logója

Szvetlana 2016. október 23., vasárnap 15:36

Ha ez lenne a végleges logó,  még azt gondolnánk, hogy egy kicsit elmentek otthonról a Lacoste-nál. Nem mintha nem fért volna rá egy kis ráncfelvarrás a márkára, vagy mert nem lenne vicces az új embléma, de legyünk őszinték, a jól bejáratott, idősebb vásárlóközönség nem repesne az örömtől, ha hosszútávon ez díszítené a vasárnapi teniszruhájukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hozza ki 1500 forintból a Kanye West féle csizmát!

bb 2016. október 22., szombat 16:36

Ahogy pár évvel ezelőtt a Louboutin féle piros talpat gyártották le házilag a cipőrajongók, úgy idén a Kanye West és a Vetements által divatba hozott zokni-csizma a felkapott a DIY (Csináld magad) bloggerek körében. A jelenség egyébként valahol érthető, mivel egy ilyen magassarkúért 895 dollárt, 249 ezer forintot kérnek a Yeezy-nél, míg a francia Vetements 990 euróra, 304 ezer forintra árazta be a lábbeliket a szezonban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A boltokhoz is hűtlenek a tinderezők

bb 2016. október 22., szombat 09:36

A Business Insider szerint megváltoztatta a vásárlási szokásokat az az ingyenesen letölthető társkereső okostelefon-alkalmazás, a Tinder, ami gátlástalanul a külsőségekre fókuszál a belső értékek helyett. Az elemzők ugyanis azt állítják, hogy a jobbra-balra tologatós applikációnak köszönhetően az emberek rájöttek arra, hogy szinte végtelenek a lehetőségeik és mindig van esélyük arra, hogy a potenciális partnert egy sokkal jobbra váltsák le.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Benézte az orgiás pólót a jóhiszemű anya

bb 2016. október 22., szombat 08:05

Jól megviccelte Vivienne Westwood azt az anyukát, aki egy 48 fontra, 16.460 forintra leárazott pólót vett 18 éves lányának, Katie-nek ajándékba. A jóhiszemű szülő legnagyobb megdöbbenésére a punk tervezőnő nem bájos rajzfilmfigurákat, hanem egy kalandosnak tűnő szexorgiát festett fel arannyal a fehér pólóra – írja az esetről az Independent.co.uk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ekkora Photoshop-parát rég láttunk

nemoszi 2016. október 21., péntek 18:06

A W magazin 10. évfordulóját ünnepli sztármodellekkel, Kendall Jennerrel és Gigi Hadiddal, valamint Lizzie Fitch és Ryan Trecartin művészekkel, akik Ryan Kibler fotóssal együtt alkották meg "Placebo Pets" címre keresztelt kicsit performansz-művészetbe hajló editorialjukat, melyen keresztül elvileg a közösségi oldalak emberre gyakorolt hatását kéne átéreznünk. A képeken megjelenik még Lauren Devine énekesnő is.

Ha komolyan vesszük a sorozatot, akkor a közösségi média elég fájdalmas dolog lehet, Jennernek és Hadidnak ugyanis az egyik képen a térde tűnt el teljesen, a másik képen meg Hadid könyöke esett a Photoshop áldozatául. A W magazin közleménye szerint a modellek nagyon barátságos, háziasított humanoidokat jelenítenek meg, merthogy az emberiség tagjai közül csak a legbarátságosabbak maradnak életben a lap által ábrázolt sci-fi jövőben. A művészek szerint az ember úgy viszonyul a technikához, mint a háziállatokhoz, de ebbe ne menjünk bele, inkább nézze meg a furcsa képeket (kattintson rájuk, a Twitteren nagy méretben is meg lehet őket csodálni):

Hogy tetszenek a képek?

 • 168
  Borzalmasak!!!
 • 10
  Gicssesek, de ez művészet!
 • 23
  Nem látok rajtuk semmi extrát.
 • 13
  Kifejezetten tetszenek!

A Twitterezőket se nagyon érdekelte a művészi háttér, inkább elkezdtek azon derpegni, hova tüntették az utómunka során a modellek érdét, illetve mi történt Kendall Jenner lábujjaival? Mondjuk szegény Lauren Divine arcát nem is említik, pedig az az, ami igazán ijesztő lett a forradalminak szánt művészi lapszámban.

Nyilván nem gondolta azt a W, hogy senkinek nem fog feltűnni a térdek hiánya, de akkor miért csinálták az egészet? Nyilván direkt és poénból, no meg persze a kis hírverés se árt a 10. évfordulónak, amit nem féltétlen kapnak meg, ha csak simán a címlapra rakják a szép Kendall Jennert és barátnőjét: ehhez már több kell. Mondjuk pár hiányzó térd.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másfél hónapon át készül a magyar luxuscipő

ZZs 2016. október 21., péntek 13:07

A Vass cipő neve fogalom, a boltról még az is hallott, aki sosem csináltatna magának cipőt. Az 1978-ban alakult cipőmárka a klasszikus divatot követi, minden pár cipő kézzel készül, és ebben az esetben bátran le merjük írni a kézműves szót. Kuti Rezsővel, a cég sales menedzserével beszélgettünk arról, mi a jó cipő titka, és miért éri meg kézzel készíteni a cipőket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

60 ezer forintért öltözhet Sarka Katának

Dívány 2016. október 21., péntek 08:07

Érdekes új márkába botlottunk a Facebookon, mely ugyan csak májusban indult, de akkor azonnal teljes gőzre kapcsolt: először Mádai Vivien, majd Sarka Kata lett a White Kollection reklámarca, melyben az a pláne (ha jól értjük), hogy olyan ruhákat vásárolhatnak náluk a tehetősebbek, melyeknek kislányoknak készült verziója is kapható. Tehát tökéletes anya-lánya összeöltözést produkálhat, akinek van uszkve 100 ezer forintja két egyszerű – gombokkal megbolondított – fekete/fehér/kék ruhára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a teljes Kenzo x H&M kollekció, árakkal!

km 2016. október 20., csütörtök 11:13

Október 19-én New Yorban mutatta be egy nagyszabású divatbemutató keretében a H&M idei dizájnerkollaborációját, a Kenzo x H&M kollekciót, mely november 3-án kerül boltokba, nálunk a Váci1-be. Az együttműködés darabjait már láthattuk, most azonban a kifutós képek mellett árakat is találnak és a tervezőkkel készített interjúnkat is elolvashatják alább – a cég jóvoltából ugyanis feltehettünk pár kérdést a tervezőknek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kabátkörkép: divatosan fogunk megfagyni a télen?

Dívány 2016. október 20., csütörtök 08:18

A hidegebb napok beköszöntével sajnos elő kell túrni a szekrény mélyéről a tavalyi meleg kabátokat, vagy kétségkívül frissítenie kell a gyűjteményét az új szezonra. De milyen kabátokat lehet kapni most a boltokban? Szemezgettünk hat ruhabolt kínálatából, mégis mit fogunk idén hordani, mindenesetre az biztos, hogy a réteges öltözködést most se felejtsük el!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég jól nézett ki Michelle Obama az utolsó hivatalos vacsoráján

dívány.hu 2016. október 19., szerda 16:58

Megvolt a hamarosan leköszönő amerikai elnök, Barack Obama utolsó hivatalos vacsorája, amin Matteo Renzit, az olasz miniszterelnököt és a feleségét fogadták a Fehér Házban.

A mi szempontunkból viszont az igazán lényeges ebben az eseményben Michelle Obama, a first lady volt, aki szokásához híven ezúttal is remekül választott ruhát az alkalomhoz.

Egy bronzszínű, egészen pontosan rózsaarany Atelier Versace estélyit vett fel, ami azon túl, hogy nagyon jól állt neki, bizonyára egészen drága is volt. Pontos árat nem találtunk, de a több ezer dolláros árcédula egyáltalán nem lenne meglepő.

A vacsora némileg fura lehetett, ugyanis az olasz miniszerelnöknek egy nagyon menő, az USA-ban dolgozó olasz szakács által megálmodott és elkészített vacsorát szolgáltak fel, hogy lenyűgözzék néhány igazán klasszikus olasz ízzel, mintha ezt Olaszországban nem tudná megtenni. Volt némi mulatozás is, fellépett ugyanis az estén Gwen Stefani énekesnő. A galériában minden irányból megcsodálhatja Obamáné ruháját.

Az ennyire nagyszabású, elegáns ruhák egyébként nem kifejezetten jellemzőek rá, közelebb állnak hozzá az egyszerűbb vonalak és a virágminták.

Ez az első alkalom, hogy Katalin ruhája nem szép

Menő/Ciki

nemoszi 2016. október 19., szerda 16:38

Katalin hercegné mindig szuperül néz ki, és stílusába sem lehet belekötni: nem is akartunk soha. A Huffington Post hívta fel figyelmünket a hercegné legújabb megjelenésére, melyen egy nagyon élénkipos virágmintákkal nyomott ruhában mosolygott Katalin – ez a szettje nem lett a kedvencünk. Sőt, talán ez az első alkalom, hogy nem az az első reakciónk, hogy Katalin ruhája tökéletes.

Távolról sincs vége, olvasson még »
963 szavazat 1343 szavazat

Heti kedvenc: fehér blúz kicsit másként

moana 2016. október 19., szerda 11:17

A fehér ingnél és blúznál kevés hasznosabb ruhadarab van, hiszen mindenhez fel lehet venni, az elegáns, irodai szettekbe is tökéletesen beilleszthető, de farmernadrággal is nagyon jól mutat. Egy baj van csak vele, kicsit unalmas és elcsépelt. Sebaj, az üzletekben nemcsak a klasszikus fazon kapható, vannak fodrosak, masnisak és derékban megkötősek is, nekünk most ez utóbbira esett a választásunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem szívbajos az új generáció!

Dobos Emese 2016. október 19., szerda 09:10

Az ismertebb magyar márkák sarkát tapossák már az új generáció képviselői: öt markánsan eltérő karakterű brand vonultatta fel a 2017-es tavaszi-nyári szezont megcélzó kollekcióját, köztük három hazai márka és két külföldi vendégtervező. Habár a tervezők (és csapatuk) néhány éve építik csak márkájukat ez nem jelenti azt, hogy ne lennének karakteresek és erőteljesek az általuk felvonultatott darabok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Divatbloggernek álltunk, 5. rész: mi kell a PR-osoknak?

mzd 2016. október 18., kedd 15:01

A blogolást bemutató sorozatunk előző részében elmagyaráztuk önöknek, hogyan jutnak ingyen termékekhez a bloggerek. Ennek egyik jelentős szelete a PR-cégekkel közös "együttműködés", ahol főleg divattal és szépségápolással foglalkozó márkák tesztelnivaló termékeket küldenek szét. Van-e logika a szétosztásban? Hogyan választják ki a számukra leginkább megfelelő bloggert a cégek? Fizetnek a megjelenésekért? Többek között ezek a kérdések merültek fel bennünk, amelyekkel megkerestük azokat a PR-cégeket, akik gyakran látják el a bloggereket termékekkel – a folytatásban az ő válaszaikat olvashatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Táskakörkép: műbőrt és hátizsákot hordunk idén is

Dívány 2016. október 18., kedd 10:22

Jól esik az embernek minden szezonban új táskát venni, de hát persze nincs az a pénz, ami erre elég: ha mégis van, illetve pont most adta meg magát korábbi kiegészítője, vagy csak szeretne végre egy hátizsákot, akkor tudunk tippeket adni, hova induljon! Egész olcsón megúszhatja a beszerzést, de az a helyzet, hogy az üzletekben, amiket meglátogattunk, csak elvétve találtunk valódi bőr táskákat, viszi a prímet a műbőr, a hátizsákoknál a gyöngyvászon, de megjelent már a bársony is, mint érdekes táska-alapanyag.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy a tüllel megbolondított ikeás zacskóként is lehet divatos?

Dívány 2016. október 17., hétfő 16:19

Ahogy az elmúlt évben, idén is a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe záró eseményeként hirdették ki a Design Terminál Gombold újra! pályázatának győzteseit. A verseny 2014-ben regionális megmérettetéssé nőtte ki magát, most Magyarországon kívül Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Horvátországból és Szerbiából is fogadtak jelentkezéseket, de a döntősök között ezúttal nem három, hanem két díjat osztottak ki, egyikért a hazai, a másikért pedig külföldi pályázók izgulhattak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Flitterekben, felvarrókban és ocelotokban bő nyarunk lesz

Dívány 2016. október 17., hétfő 11:08

Október 15-16-án tartották meg a 2017-es tavasz-nyári kollekciókat felvonultató Mercedes Benz Fashion Week Central Europe-ot (ez volt korábban a Fashion Week Budapest), melynek sűrű programjáról több cikkben fogunk beszámolni. Alább öt magyar tervező jövő nyári munkáját mutatjuk meg, érdemes végigböngészni a galériát, mert szuperjó, csinos és érdekes összeállítások követik egymást!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bársonyban járnak a celebnők az ősszel

bb 2016. október 16., vasárnap 16:56

A másnapos gót smink és a röhejes cipők mellett az idei szezon egyik nagy slágere a bársony, amit természetesen már az olyan hírességek is betuszkoltak a ruhatárukba, mint Blake Lively, Kendall Jenner, Zendaya vagy Rosie Huntington-Whiteley – hívja fel a figyelmet a hétköznapokba is könnyen beépíthető trendre az Elle.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 357

OnGo beszámolók

Hirdetés