TEJBEN-VAJBAN

Kinek áll jobban: ausztrál celebnők estélyiben

Adamek Alma 2017. április 24., hétfő 18:41

Szavazd meg, hogy melyik tévés híresség nézett ki jobban a Melbourne-i Logie gálán!

Legutóbb egy Los Angeles-i esemény összeöltözőire szavazhattatok, ezen a héten pedig az Emmy-díjátadó ausztrál megfelelőjén, a Logie Awardson láttunk hasonló ruhákban pózoló hírességeket Melbourne-ben. Szavazzátok meg a legjobbakat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra a kábítószerekhez nyúlt a divatvilág

Adamek Alma 2017. április 24., hétfő 13:18

Több divatház kollekciójában is vannak függőségre utaló motívumok.

Ki tudja, minek hatására, de a kábítószer-kultúra újra visszakerült a tervezők inspirációforrásai közé az elmúlt pár szezonban. A Moschino kreatívosa, Jeremy Scott például a 2017-es tavaszi-nyári szezonra tervezett egy “Just Say Moschino” névre keresztelt kapszulakollekciót (haha), melynek darabjain vényköteles gyógyszerek és receptek köszönnek vissza és amivel Scott gúnyosan a 80-as években futott kábítószer-ellenes kampányokra (Just Say No) kívánt utalni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igazából szemét a feminista bugyicég

Adamek Alma 2017. április 23., vasárnap 11:30

Egy magát feministának nevező, minden-biztos bugyikat gyártó céget, a Shetinx-et feszítik keresztre épp a neten, miután kiderült, feminista reklámkampányaik egyáltalán nem párosultak hasonlóan nő-párti munkakörülményekkel. A munkahelyi atmoszférát leíró dolgozók a „mérgező”, „megalázó”, és „középiskolás” jelzőket használták a cég leírására. A vádak alulfizetett, verbálisan megalázott dolgozókról, és a szülési szabadság semmibevételéről szólnak.

A Twitter-lázadás középpontjában a cég társalapítója és ügyvezetője, Miki Agrawal áll. Egy ex-dolgozó arról számolt be a Racked-nek, milyen nehéz hallgatni, amikor a női dolgozókat szidalmazó Agrawalt feminista hősnőként írják le. A több tízezer Twitter követővel rendelkező Agrawal számos díjat és elismerét besöpört már cégével, épp ezért meglepőek a vádak, és a bátran tömegesnek nevezhető dolgozói exodus. A riport szerint a cég 35 dolgozójából csak idén 10-en távoztak – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szájfestmény lett Beyoncé terhesfotója

Menő/Ciki

Adamek Alma 2017. április 22., szombat 10:08

Jazmina Daniel nemcsak celebnőkben, de Disney mesékben is erős. Szerinted menő vagy ciki az efféle hobbi?

Míg Ursula Goff olyan ismert műalkotásokat visz át a frizurára, mint Van Gogh Csillagos éj című festménye, Roy Lichtenstein Drowing Girl-je vagy Andy Warhol pop art munkái, addig az ausztrál sminkmester, Jazmina Daniel extrém szájsminkekkel hívja fel magára a figyelmet a közösségi oldalakon és a YouTube-on.

Távolról sincs vége, olvasson még »
35 szavazat 43 szavazat

Menő vagy ciki a 626 ezres Ikea szatyor?

Menő/Ciki

Adamek Alma 2017. április 21., péntek 07:50

A Balenciaga kicsit túlárazta az eredetileg 195 forintba kerülő bevásárlótáskát, igaz, az övé legalább bőrből van.

Nem volt elég a tavalyi Szíj Melindás dizájnerszatyor a Balenciagának, idén is futott még egy kört a témában és a piacozós táska után elkészítette az Ikea ikonikus kék zsákjának mását luxuskivitelben. A Frakta táska és a francia divatház Arena-Extra-Large Shopper Tote Bag néven futó darabja között talán az ár a legnagyobb különbség, a tartós Ikeás zsákért 195 forintot, míg annak bőr másáért 2145 dollárt, körülbelül 626 ezer forintot kérnek az üzletekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
327 szavazat 29 szavazat

Ez a Kardashian-Jenner klán új kedvenc márkája

Adamek Alma 2017. április 20., csütörtök 13:23

A celebnők egykori sminkese méregdrágán árul fűzős lakkcuccokat és szakadt pulóvereket.

Viszonylag jó esélyekkel indul az a feltörekvő márka, melyet a Kardashian-Jenner lányok és azok holdudvara nyom gőzerővel a közösségi oldalakon. Ez a “megtiszteltetés” érte nemrég az utcai stílusban utazó márkát, az Unravelt is, melynek kollekciója az átlagosnál is jobban beleillik Kardashianék világképébe. A Vetements-Yeezy vonalon mozgó márka ugyanis túlárazott szakadt pólókkal, fűzőkkel, óriási kapucnis pulcsikkal, lakk combcsizmákkal, farmerrel, bomberrel és pufidzsekikkel van jelen a piacon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért viselnek egyenruhát a koszorúslányok

Aladár 2017. április 20., csütörtök 09:35

Eredetileg a menyasszony is egyenruhát viselt, de a Szellemírtók kitartó munkájának köszönhetően ma már nem kell lepedő alatt izzadva átvészelnie a lakodalmat.

Koszorúslánynak vagy násznagynak lenni kitüntetett szerep, felmerül ugyanakkor a kérdés, miért is kell a koszorúslányoknak ugyanolyan ruhában megjelennie. A válasz egy római időkből származó szokásban keresendő.

shutterstock 507124606

A rómaiak nem csak a koszorúslányokat, velük együtt a menyasszonyt is egyenruhába öltöztették, méghozzá azért, hogy így nehezítsék meg a menyasszonyt elrabolni készülő vetélytársak, illetve, magától értetődő módon, a különböző rontó szellemek és démonok dolgát. Az épp arra bóklászó démonok így nem tudták eldönteni, kit is kéne magukkal vinniük, és zavarukban tovább álltak.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rasszista békás szoknyát árul a Zara

Adamek Alma 2017. április 19., szerda 18:20

Az amerikai szélsőjobb kedvelt mémjét, Pepét még Donalt Trump is bevetette a kampányhajrában.

Bár nálunk még kapható, de tőlünk nyugatabbra már levették a Zara polcairól a márka "Pepe a béka" nyomatos farmer miniszoknyáját, amivel mindössze csak annyi a probléma, hogy azt az amerikai Anti-Defamation League (Rágalmazésellenes Liga) gyűlölet-jelképnek kiáltotta ki a közelmúltban (így Pepe egy polcra került a svasztikával) - írja a Refinery29.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változott Anne Hathaway stílusa 20 év alatt

Adamek Alma 2017. április 19., szerda 07:03

A színésznő már játszott divatfilmben, ezért elvárják tőle, hogy mindig jól válasszon, ha ruháról van szó.

Jópár színésznő stílusevolúcióját lekövettük már az elmúlt években, Anne Hathaway öltözködése pedig éppen azért olyan érdekes, mert az Ördög Pradát visel című divatfilm óta szinte mindenki elvárja tőle, hogy ő legyen a legjobban öltözött híresség a vörös szőnyeges eseményeken.

Az 1982-ben született Oscar-díjas színésznő stílusa ennek ellenére nem esett át komolyabb átalakuláson, sőt voltak pillanatok, amikor kifejezetten rosszul döntött egy-egy estélyivel kapcsolatban. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy mennyire volt vagy nem volt drámai Anne Hathaway stílusfejlődése!

Rihanna 2,4 milliós Gucci szettben mulatott a Coachellán

Adamek Alma 2017. április 18., kedd 17:13

A réteges öltözködés lesz a menő a divattervező-popsztár szerint a szezonban.

Ahogy arról már beszámoltunk, a kaliforniai Coachellával kezdetét vette a fesztiválszezon. A rongyrázós rendezvény első hétvégéjén vitathatatlanul Rihanna lopta el a showt a többi híresség orra elől, mivel egy elképesztően drága, 8480 dolláros, körülbelül 2,4 millió forintos összeállításban mulatozott a sivatagban.

" I can't go home yet, cuz enough people ain't seen my outfit "

badgalriri (@badgalriri) által megosztott bejegyzés,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsd a pénztárcádat, seggszellőztetős farmert dob piacra a Vetements!

Menő/Ciki

Aladár 2017. április 18., kedd 13:55

A bárkiből egy szempillantás alatt DHL futárt faragó márka fenéktájékon elhelyezett ablakokkal forradalmasítja a farmerek szerelmeseinek életét.

A térdeket kis ablakokkal bekeretező farmerek után még szélsőségesebb nadrág látott napvilágot. A divatvilágot ehhez hasonló gyöngyszemekkel eddig is az orránál fogva vezető Vetements seggvillantós farmerrel állt elő. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
131 szavazat 29 szavazat

Spórolj időt a profik ötperces szépségtippjeivel!

Aladár 2017. április 18., kedd 06:54

Ezekkel a tippekkel öt perc is elég, hogy formába hozd magad.

Mindenki szeretné jól érezni magát a bőrében, de keveseknek van rá lehetősége, hogy minden nap órákat szánjon a külsejére. A Huffingtonpost cikkében most a szépségipar bennfentesei válaszolnak arra a kérdésre, mit tartanának a legfontosabb feladatnak, ha csak öt percük lenne arra, hogy elkészüljenek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fizikailag lehetetlen eltaknyolni a sarok nélküli cipőben

Adamek Alma 2017. április 17., hétfő 17:35

Egy témában jártas professzor próbálta elmagyarázni az új Saint Laurent körömcipő működését.

Bár a fél világ a Saint Laurent féle csillámos csizmáról beszél, azért úgy tűnik, hogy nemcsak mi nem lendültünk túl a divatház másik nagy dobásán, a sarok nélküli körömcipőn, de a Vogue szerkesztőségét sem hagyta nyugodni a téma és kíváncsiságában felkeresett egy szakavatott fizikust, aki választ adott arra, hogy mégis, hogy a csudába tudott ebben a cipőben hasra esés nélkül végiglejteni a még kezdőnek számító Aviv Schneider modell a párizsi divathéten?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cicciolina exférje táskákat tervezett a Louis Vuittonnak

Adamek Alma 2017. április 17., hétfő 10:35

A világ egyik legjobban fizetett kortárs művésze, Jeff Koons klasszikus festményekkel szórta meg a luxustáskákat.

Nemcsak a Supreme márkával kollaborál a szezonban a Louis Vuitton, hanem a polgárpukkasztó munkáiról ismert amerikai művésszel, Jeff Koonsszal is, aki egy 51 darabból álló táska, sál és különféle kiegészítőkből álló kollekciót szállított le a francia divatháznak “Masters” néven.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézd meg, hogyan találták fel a farmert!

Aladár 2017. április 16., vasárnap 17:10

Farmert eredetileg bányászok hordtak. Ezeken a farmerek még valószínűleg nem voltak leggingsekhez hasonlóan szorosak, és kígyómintásak sem.

A farmer megszületéséhez a 19. század közepéig, a Kaliforniát felforgató aranylázig kellett várni. Mindezért Jacob Davist, a bányászokat nadrággal ellátó szabót illeti örök hála. Davisnek feltűnt, hogy az arany után kutató szerencsevadászok nadrágjai percek alatt leszakadnak róluk, ezért néhány sérülékeny ponton megerősítette a nadrágokat, erre pedig a ma is jólismert kis fém szegecseket használta fel. A TED-Ed videója most összegyűjtötte, mit érdemes tudni a nadrág születésének körülményeiről. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már macskaprémet adnak el műszőrként az olcsó márkák

Adamek Alma 2017. április 15., szombat 17:24

Olcsóbb lett az állatszőr, mint a kamu. A cégek állítólag nem tudtak az átverésről, de ezt nehéz elhinni.

Még az év elején számoltunk be arról, hogy az olcsó, párezer forintos pomponos sapkákon is esetenként igazi szőrmebojt díszeleg. A napokban pedig a metro.co.uk hozta le, hogy a brit Humane Society International (HSI) laboratóriumi vizsgálatai szerint az olyan felkapott, megfizethető márkák termékein is valódi macskaszőr van, mint például a cipőben utazó Missguided, akik átlagosan 30-40 fontot, körülbelül 10.950 – 14.605 forintot kérnek egy műszőrmésnek hitt cipőért.

My New Fur Babies *

Una publicación compartida de A L Y S H A. .H E A T O N (@alysha_heaton) el

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öltözz 11 millióból átlagos fesztiválozónak!

Adamek Alma 2017. április 15., szombat 12:40

A Coachellával nyit a szezon és jön a rongyrázás. Jó hír, hogy már félmillióért lehet szakadt farmert és hátizsákot kapni.

A kaliforniai Coachellával hivatalosan is kezdetét veszi a fesztiválszezon, aminek remélhetőleg a seggcsillám lesz az új slágere. De ne szaladjunk ennyire előre, inkább nézzük meg, hogy körülbelül mennyit költenek a bulira azok a hírességek és Instabloggerek, akik nem a H&M-ből vagy a turkálókból szerzik be a fesztiválok kötelező darabjainak tartott hippi blúzt, szakadt farmert, napszemüveget vagy bikinit, hanem luxusmárkáknál szórnak el egy vagyont nagyjából ugyanazokra a játszósruhákra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen ruhákban töltjük a nyarat a magyar tervezők szerint

Adamek Alma 2017. április 15., szombat 10:10

Csekkoljátok le, hogy mi a menő a Nanushkánál, Tomcsányi Dórinál vagy Szegedi Katánál!

A magyar tervezők a napokban mutatták be őszi/téli kollekcióikat a Mercedes Benz Fashion Week Budapesten, de mivel csak most vette kezdetét a tavaszi-nyári szezon, ezért mutatjuk, hogy milyen ruhadarabbokkal készültek a jó időre az olyan ismert hazai márkák, mint például a Nanushka, a Nubu vagy a Tomcsányi! A feltörekvő tervezők munkáit pedig ide kattintva csekkolhatjátok le. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megfizethető kollekciót tervezett Victoria Beckham

Adamek Alma 2017. április 14., péntek 17:09

Bár az elemzők a tervezői kollaborációk végét jósolták 2017-re, azért a Target mégis jó ötletnek tartotta, hogy összedobjon egy több mint 150 darabból álló kollekciót a világ egyik leghíresebb focistafeleségével, Victoria Beckhammel, aki már 2008 óta igazgatja saját néven futó márkáját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Viccnek is rossz a mexikói falas kezeslábas

Adamek Alma 2017. április 14., péntek 13:39

Állítólag kapós az Amazon oldalán kapható gyűlöletkeltő jelmez.

Eddig sem volt hiány a sértő feliratos és/vagy mintás cuccokból az Amazonon, tavaly például a transzneműeket hozták kellemetlen helyzetbe a ‘Tranny Granny' vagy a ‘Call Me Caitlyn' Halloween kosztümökkel, de gúnyolódtak már túlsúlyos embereken és a ‘Sexy Indian Go Go Girl' ruha is igencsak rasszistára sikeredett.

Nehéz eldönteni,hogy most viccel vagy komolyan gondolja üzenetét az Amazon.
Nehéz eldönteni,hogy most viccel vagy komolyan gondolja üzenetét az Amazon.
Fotó: amazon.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

9 valószínűtlen trend, ami pedig divatba fog jönni

Adamek Alma 2017. április 14., péntek 09:58

Menő lesz a csicsás farmer, a papucscipő, a cicanadrág és az ázsiai hatású cuccok.

Ha valaki a tavalyi év elején azzal jött volna, hogy jövőre divatba jön a mandzsuk tradicionális viselete, a csicsás farmer, a papucscipő és a lovaglónadrág, nem biztos, hogy elhittük volna. Bár már készült egy-két hiteles trendelőrejelzés a témában, a hajtás után olyan valószínűtlen divathullámokat mutatunk, melyekről mindeddig nem feltéteztük, hogy hordani is fogjuk 2017-ben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hulladék nem nézett ki még ilyen jól!

km 2017. április 13., csütörtök 07:36

A H&M 2017-ben is tervezett egy Conscious Exclusive kollekciót, mellyel idén is azt a tévhitet rombolják tovább, miszerint a fenntartható, környezetbarát divat nem lehet elegáns. A kollekció minden darabja fenntartható anyagokból készült, például a BIONIC nevű poliészterből, amely kizárólag újra feldolgozott tengerparti műanyag hulladékból készül.

A kollekció egyik húzódarabja egy légies hajtásokból álló ruha, amelyet teljes egészében újrahasznosított tengerparti hulladékból készült BIONIC poliészterből alkottak – és a kampányuk arcán, Natalia Vodianován fotózták –, de nekünk nagyon tetszettek a sajtóbemutatón látott, 3D-s mintával ellátott dzsekik és a flitteres miniruha is (mely szintén újrahasznosított poliészterből készült). A szmokingblézerek bioselyemből és TENCEL twillből állnak, a férfiaknak elegáns zakók, a gyerekeknek a felnőtt kollekcióhoz illő tüllruhák készültek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: az uniszex farmerdzseki

moana 2017. április 12., szerda 19:28

Avagy egy kabát mind felett.

Itt a tavasz, itt van a farmerkabátos szezon. Bár ez a ruhadarab számos fazonban létezik, a klasszikus farmerdzsekit mindkét nem hordhatja, és a lezser, valamint a kicsit csinosabb összeállításokhoz is fel lehet venni. A hajtás után mutatunk is pár ötletet! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okostűsarkút minden lábra!

Aladár 2017. április 12., szerda 12:28

Az Olympus One olyan magassarkú, ami lábbarát jellege ellenére is mutatós tudott maradni.

Az Olympus One név hallatán előbb gondolna az ember űrhajóra vagy versenyautóra, mint cipőre. A „cipők Teslájaként” is ismert magassarkút a SpaceX egy volt dolgozójának köszönhetik azok a fájós lábú nők, akik még mindig kitartanak a magassarkú mellett, és van körülbelül 263.000 forintjuk egy új cipőre. A Spacex-es kötődés mellett asztronauta is dolgozott az Olympus One-on, nem véletlen tehát a sci-fis névadás. A Tech Insider videójából többet is megtudhatsz a Thesis Couture futurisztikus magassarkújáról!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mihalik túró rudiként népszerűsíti a Sugarbirdöt

nemoszi 2017. április 12., szerda 07:56

Villáminterjúztunk Mihalik Enikővel: a modell szereti a Sugarbirdöt, tetszik neki a márka fejlődési iránya és szerinte ez az első magyar márka, ami Amerikában is megveti a lábát. Éder Krisztián pedig mintha a kisöccse lenne.

Nemrég az Amerikában terjeszkedő Sugarbid főnökével, Jagasics V. Csonka Hedviggel beszélgettünk arról, hogyan lett Mihalik Enikőből Sugarbird-lány, most pedig magát a modellt volt szerencsénk kifaggatni arról, hogyan keresztezte útja a magyar márkáét. Csak három és fél percet kaptunk a beszélgetésre, úgyhogy ezalatt nagy megfejtések nem történtek, de azért megtudtuk, hogy

  • Éder Krisztián olyan, mintha az öccse lenne
  • a Sugarbird a magyar fast fashion
  • még legalább hat évet szeretne lehúzni a modellszakmában
  • és tényleg nagyon-nagyon szereti a Sugarbirdöt, szokott is hordani ilyen ruhákat!

További részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 362

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés