Menő vagy ciki a 626 ezres Ikea szatyor?

A Balenciaga kicsit túlárazta az eredetileg 195 forintba kerülő bevásárlótáskát, igaz, az övé legalább bőrből van.

Nem volt elég a tavalyi Szíj Melindás dizájnerszatyor a Balenciagának, idén is futott még egy kört a témában és a piacozós táska után elkészítette az Ikea ikonikus kék zsákjának mását luxuskivitelben. A Frakta táska és a francia divatház Arena-Extra-Large Shopper Tote Bag néven futó darabja között talán az ár a legnagyobb különbség, a tartós Ikeás zsákért 195 forintot, míg annak bőr másáért 2145 dollárt, körülbelül 626 ezer forintot kérnek az üzletekben.

Egyébként mindkét táska fényes, király-Ikea-kék színű, trapéz formájú és hasonló pántjai vannak, de míg az Ikea táska újrahasznosítható polipropilénből készült, fekete szövettel és arany logóval ellátott bőr mását Olaszországban gyártották le.

Az Ikeától inspirálódott a Balenciaga.
Az Ikeától inspirálódott a Balenciaga.Barney's

“Hízelgőnek találjuk, hogy a Balenciaga tote bag az Ikea ikonikus, 99 centes kék táskájára hasonlít” - nyilatkozta diplomatikusan a hasonlóságról az Ikea, mi pedig már várjuk, hogy az Instagramot elárasszák a Balencia táskát kifigurázó Ikea szatyros posztok.

Már megint az átlagemberek kiegészítőjéből csinál pénzt a Balenciaga.
Már megint az átlagemberek kiegészítőjéből csinál pénzt a Balenciaga.Sean Gallup / Getty Images Hungary

Te mit gondolsz a Demna Gvasalia vezetése alá tartozó divatház húzásáról, menőnek találod, hogy az átlagemberek kiegészítőit és öltözködési szokásait dolgozzák fel vagy szerinted inkább ciki,hogy ennyi pénzt kérnek valamiért, amit eredetileg más tervezett meg? Szavazzatok!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (866) (1001) Ciki!
Mustra