TEJBEN-VAJBAN

Fizikailag lehetetlen eltaknyolni a sarok nélküli cipőben

2017. április 17., hétfő 17:35

Egy témában jártas professzor próbálta elmagyarázni az új Saint Laurent körömcipő működését.

Bár a fél világ a Saint Laurent féle csillámos csizmáról beszél, azért úgy tűnik, hogy nemcsak mi nem lendültünk túl a divatház másik nagy dobásán, a sarok nélküli körömcipőn, de a Vogue szerkesztőségét sem hagyta nyugodni a téma és kíváncsiságában felkeresett egy szakavatott fizikust, aki választ adott arra, hogy mégis, hogy a csudába tudott ebben a cipőben hasra esés nélkül végiglejteni a még kezdőnek számító Aviv Schneider modell a párizsi divathéten?

“Lényegében a láb erőt fejt ki az alsó lábszárra. Ez az erő, ami nyomást fejt ki a talpra, majd előbb a saroknál, aztán a lábfej elülső részénél a talajra. Ebben az értelemben ez a magassarkú sem különbözik a normál cipőktől. A fizika szempontjából egyetlen biztonsági aggály van: az alsó vízszintes résznek túl kell érnie azon a ponton, ahová a testsúly nagy része nehezedik, mert ha ez az alsó elem túl rövid, akkor hátraeshetünk benne. Ha viszont az alsó elem kellőképpen hosszú, akkor stabil marad a cipő” – magyarázta a Columbia Egyetem professzora és a fizikatanszék vezetője, Michael Tuts az Anthony Vaccarello féle Saint Laurent cipőről. Tehát ha rendben van az alsó vízszintes betét hossza, akkor várhatóan a jópár divatrajongó biztonsági kockázat nélkül próbálhatja majd ki az egyébként csinos fazont a közeljövőben.

Így néz ki a sarok nélküli Saint Laurent cipő.
Így néz ki a sarok nélküli Saint Laurent cipő.
Fotó: Facebook.com / Saint Laurent

Nem ez az első eset a francia luxusmárka történetében, hogy furcsa sarokkal látják el cipőjüket. Tavalyelőtt például a divatház monogramját alakították sarokká, az sem tűnt túl kényelmesnek.

De hasonlóképpen nagy ötlet volt a körömcipő és a görkori összepárosítása is.

YSL roller skates *!! #fashionstylist #fashionweek #fashiontrends #ysl #yslshoes #yslheels #trends

Una publicación compartida de Interested In Fashion*** (@fashion_addict1993) el

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés