Ilyen ruhákban töltjük a nyarat a magyar tervezők szerint

Csekkoljátok le, hogy mi a menő a Nanushkánál, Tomcsányi Dórinál vagy Szegedi Katánál!

A magyar tervezők a napokban mutatták be őszi/téli kollekcióikat a Mercedes Benz Fashion Week Budapesten, de mivel csak most vette kezdetét a tavaszi-nyári szezon, ezért mutatjuk, hogy milyen ruhadarabbokkal készültek a jó időre az olyan ismert hazai márkák, mint például a Nanushka, a Nubu vagy a Tomcsányi! A feltörekvő tervezők munkáit pedig ide kattintva csekkolhatjátok le. Részletek a hajtás után!

A Use Unused és a magyarországi cigány kultúra

“A tervezők a márkára jellemző alapszíneket (fekete, fehér, bézs és kék) napjaink néhány trend-színével egészítették ki, megjelenik így a smaragdzöld, az okkersárga, a türkiz, a marsala és a vaníliasárga is” – áll a márka sajtóközleményében, melyből megtudtuk, hogy a kollekciót a magyarországi cigány kultúra – az életvidámság, a játékosság, ember és természet harmóniája, illetve a romák izgalmas kontrasztokkal teli öltözködés-és tárgykultúrája ihlette.

A több mint tízéves múlttal rendelkező brand idén bátrabban nyúlt a mintákhoz és olyan mintákkal egészítette a kollekció alapjának számító csíkokat, mint a kockás, illetve a virágos print. Az aktuális trendekhez igazodó, hordható darabokat többek között a márka Sas utca 16.szám alatti butikjában, valamint a useshop.hu online boltban lehet beszerezni.

Tomcsanyi és a dolgozó nők

“A 2017-es tavaszi-nyári egy érettebb, de alapvető értékeinket megőrző kollekció lett” – olvasható a márka sajtóközleményében. A kollekcióval egyébként mindenféle ideológiai vagy politikai felhang nélkül a dolgozó nőket ünneplik. Míg a tavalyi kollekciót a hetvenes évek balatoni hangulata ihlette, addig az idei ruhákat a szocialista május elsejei felvonulások inspirálták: a zászló a kézben, a szegfű a mellényzsebben, virsli, mustár, vidáman éneklő elvtársak.

Hazánk egyik legkedveltebb, printekben erős tervezője már piacra is dobta kollekcióját: egy virágos trench coat 74.400 forintba, egy blézer 69.750 forintba kerül. A felvarrós pulóvert és a kezekkel, illetve csillagokkal díszített jersey ruhát pedig 25.600 forintra árazták be a márkánál.

Trendtudatos kényelem Konsanszkynál

A tervező új kollekcióját az innovatív anyagok és a klasszikus vonalak határozzák meg. A ‘Constructive Levitation' névre keresztelt kollekció, amit elsősorban a Tycho hangzásvilága és a Tripswitch hangzásvilága ihletett, már kapható a márka webáruházában, egy bőr cicanadrágért 103.987 forintot, a piros egyrészesért 69.221 forintot, egy bomberdzsekiért pedig 117.955 forintot kérnek.

Tökéletes nyaralós ruhákat tervezett Nanushka

A márka ‘Travelogue' kollekciója valójában a resort kollekció folytatása, az inspiráció pedig abból a vágyunkból fakad, hogy folyton a maszkulin és a feminin énünk között próbáljuk megtalálni az összhangot. De a sajtóközleményből azt is megtudtuk, hogy egy vérbeli Nanushka nő idén szereti a természetességet és a funkcionalitást, de értékeli a spirituális hatásokat is. Az egymással remekül variálható ruhadarabok már kaphatóak a webáruházban, egy mutatós övtáskáért 100.833 forintot, egy örökzöld trench coat-ért 152.100 forintot, egy bézs nadrágszoknyáért pedig 69.842 forintot kell fizetni a márkánál.

Modern, városias kollekció Szegedi Katától

A tervező új kollekcióját a Pritzker-díjas francia építész és formatervező, Jean Nouvel munkássága, a partikultúra, a tavaszi éjszakák szabadsága, a nagyvárosi lét valamint az utcai öltözködés evolúciója ihlette. A kollekcióból szerettük az egyedi fejlesztésű anyagok használatát, a modern hatást keltő kabátokat és pulóvereket. A galériára kattintva megnézhetitek, hogy hogyan öltözik egy menő nagyvárosi nő 2017-ben!

Kerámiák ihlették meg a NUBUT

A márka tavaszi-nyári kollekcióját Füzesi Heierli Zsuzsa képzőművész kerámiái inspirálták. A lyukacsos szerkezetű, organikus, gyűrt formákat gondolták tovább és vetítették a ruhákra a tervezők. A fekete-fehér vonalon mozgó darabokból szerettük az innovatív övtáskákat, a bőrdzsekiket és az asszimetrikus vonalakat. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy mi a divat a magyar divatszakma szerint!

Oszd meg másokkal is!
Mustra