Mindenki a Rihanna féle Puma papucsot koppintja

Nem gondoltuk volna, hogy a Pumának ennyire bejön Rihanna leszerződtetése, de a hetekben piacra került Fenty x Puma kollekció olyan sikeres lett, hogy a popsztár nevével fémjelzett dizájn több fast-fashion márkának, köztük a Forever 21-nak és a brit Topshopnak is megtetszett – számol be a szembetűnő hasonlóságról a TMZ.com.

A sportmárka szellemi tulajdonjog megsértése miatt jogi lépéseket kíván tenni az ügyben, a koppintásokban erős Forever 21-tól például azt kérik, hogy álljanak le a hamisítással és az eddig eladott darabokból származó nyereségre is igényt tartanak. A fast fashion márka egyébként az eredeti, 80-100 dollárra (kb.23.155-28.940 forint) beárazott lábbeliknél jóval alacsonyabb áron, 18-25 dollár (kb.5200-7200 forint) között árulja másolatait.

A nemzetközi Glamour információi szerint Rihanna szinte egymaga tolta meg a Puma szekerét, aminek hatására csak 2015-ben több mint 17 százalékkal nőtt a bevételük, ami körülbelül 1 milliárd dollárnyi összegnek felel meg. Így nem csoda, hogy másoknak is megtetszett a Rihanna féle Fenty x Puma kollekció, a 2014-ben indult kollaboráció óta olyan cégekkel áll perben a Puma, mint a Steve Madden, az Urban Outfitters vagy a Nine West. A Forever 21 egyébként is izgalmas év előtt áll, mivel szerzői jogsértés miatt több mint ötven tervező, köztük Diana von Furstenberg, Gwen Stefani, Anna Sui és a Trovata perelte be a más ötleit újragondolót márkát.

A divatikonnak kikiáltott Rihanna tavaszi-nyári kollekciójából 3 fazon, a tornacipő Creeper, a masnis Bow Slide és a szőrmés Fur Slide papucs a felkapott hamisítók körében, a Topshop masnis verziója például olyan népszerű lett, hogy a piacra dobást követően szinte azonnal elkapkodták azt a boltokból. Az egyik legismertebb fast fashion márkát a düsseldorfi bíróságon jelentette fel a Puma tisztességtelen piaci magatartás és a tervezői jogok megsértése miatt. A Fenty x Puma papucshoz hasonló darab fekete és púderrózsaszín színben felbukkant a kamu Adidas kollekciókban (#adidasfenty), de mi a CCC-ben vettünk hasonlót 3990 forintért, illetve a Dolce & Gabbana kifutóján is feltűnt a szőrmés forma a milánói divathéten.

ADIDAS RESTOCK RM40 exclud post n cod post +rm8 (sm) +13 (ss) cod dataran kl rm5 open order ya **** #versaceshoes #versace #fentypuma #fentyxpuma #fentyborong #fentypumabyrihanna #fentypumamalaysia #fenty #adidasfenty #scandaladidas #scandal #fentymurah #fentyborong #vercase #versacescandal #adidas #adidasmurah #adidassliponmurah #adidaswomen #adidas

Una publicación compartida de BD ORIGINAL*Makeup murah* (@shaylabeauty_) el

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek