Zsűrizzen téged a Vajna Timi!

Március 13-án „Stíluspárbaj Lakatos Márkkal” címmel debütált a stylist megújult stílustanácsadó műsora a VIASAT3-on. A vetélkedőben minden héten öt divatrajongó játékos próbálja bebizonyítani, hogy az ő stílusa a legjobb. Minden héten van valamilyen tematika, és minden versenyző más összeggel vághat neki a 2 órás vásárlásnak, aminek a végére össze kell szednie a kiírásnak megfelelő szettet, tetőtől talpig, cipőtől a ruhán át a bizsukig.

Az öltözködős műsorok nagy kedvenceim, például remekül tudok borzongani a TLC What not to wear című műsorán, szóval gondoltam, ez nekem való hétköznap esti szórakozás lesz. A Stíluspárbaj így külsőre elég fapados, visszhangzik a felkonf, furán mozog a kamera, a képek sem a legszebbek, kicsit sufnihangulatú az egész, de az első hét öt karaktere elég jó válogatás: van magas nő, duci lány, modellalkat, és van divatblogger is.

Ryan Gosling és a matyó mini esete

A feladat kicsit gügye, elvileg egy olyan partira kéne egy szettet összetúrni, ahol ott lesz Ryan Gosling is, akinél be kéne vágódni annak ellenére, hogy Eva Mendes ugye mégiscsak Eva Mendes, mi meg mégiscsak átlagemberek vagyunk. Az öt versenyző öt különböző összeget költhet a projektre, csak a szerencsén múlik, ki kap 200 ezret és ki 50-et. Az első műsorban egy operetténekesnő plázán keresztül rohanását követhettük végig, aki pont szerencsés volt és 200 ezernek verhetett a seggére – ahogy a többi versenyző mondta: nem a legjobb helyre került ez a pénz.

A magas, normál testalkatú, de nagylábú hölgy kapásból a Sugarbirdben kezdte a válogatást, majd a feltűnő miniruha mellé egy "jó pakolós" táskát szerzett a Salamanderben: itt azért felmerült bennem, hogy ő tuti nem a hétvégi 150 ezres nyereményre hajt, és nem Ryan Gosling koktélpartija lebeg a szeme előtt, hanem az, hogy megtartja a vásárlókörút eredményét: szerez egy menő hétköznapi pakolós táskát meg egy Swarovski órát – merthogy az is belefért még a keretbe. (Azt egyébként nem tudom, hogy a résztvevők megtarthatják-e a vásárlás eredményét, de tippem szerint igen.)

Stíluspárbaj 1

Elvileg a szereplők úgy jelentkeznek a műsorba, hogy azt gondolják magukról, remekül tudnak öltözködni, de ez itt elég nagy kamunak tűnt. Az énekesnőnek nem volt különleges stílusa, és még csak vásárlásmániásnak se tűnt, a szettje pedig kis túlzással katasztrofális lett. A műsoridő végén ott állt egy magyaros nyomatos miniben egy pakolós táskával meg egy alig észrevehető, de drága karórárával. A más kontextusban hordható és drága holmik így együtt pont olyan rosszul festettek, mint a többi versenyzőtől kapott pontszám, és Ryan Goslingot is hidegen hagyta volna a végeredmény.

Valaki itt nyerni fog

És ha már pontszámok meg zsűri: a versenyzők öten vannak, míg az egyik rohangál a plázában, a többi tévén nézi, mit csinál és kommentálja – pont mint én a tévé előtt ülve. Aztán megnézik élőben is a végeredményt, és 10-ből adnak valamennyi pontot: az első szereplő 4-5 pontokat kapott és nem azért, mert a többiek sajnálták volna tőle a győzelmet. A hét utolsó adásában Lakatos Márk is értékelni fogja a szetteket, és lesz egy "fő esemény" is, egy divatbemutató, melyen az összes versenyző végigvonul a kifutón, ahol Lakatos Márk Vajna Tímeával és barátnőjével, Barabás Nikivel fogja őket hasznos tippekkel ellátni. Hogy őszinte legyek, utóbbi lányt nem ismerem, előbbinek meg nem érdekel a véleménye, de az tény, hogy valaki győzni is fog és 150 ezer forintot költhet további ruhákra. Az ígéret szerint a következő hetekben más hazai hírességek és szakmabeliek fogják elmondani a véleményüket, például Árpa Attila, Papp Gergő, a USE tervezői és Tomcsányi Dóri.

Stíluspárbaj 4

A műsor összességében nagyon szórakoztató, emellett informatív is: pár vágással bejön a képbe Lakatos Márk is, aki nagyon jól használható stílustippeket ad, miközben a szereplő épp bemutatja, miért néz ki úgy a pesti utcakép, ahogy. Mert az emberek nagy része – ezek szerint még az is, aki egy ilyen műsroba jelentekzik – nem képes összességében látni a dolgokat meg a saját testalkatát, hanem megvesz midnent, ami tetszik, aztán egymásra hányja az össze nem illő darabokat, hogy úgy nézzen ki 200 ezer forintban, mintha épp egy bála aljáról keveredett volna ki.

Nézzem, ne nézzem?

Lakatos tanácsai segítenek eligazodni a káoszban, például megmutatja, hogy egy ahhoz hasonló ruhát, amit a versenyző kiválasztott, hogyan lehetne jól stylingolni: például nem kell a mintával harmonizáló piros cipő és táska, mert úgy az összkép egyszerre lesz harsány és unalmas, hanem egy fekete vagy bézs cipővel és hasonló árnyalatú kistáskával lehetne szépen kombinálni a nagymintás ruhát. Merthogy nem alapból a hatalmas minta a probléma, hanem inkább az, hogy mellé már nem kéne további feltűnő holmikat halmozni. A koktélruhához pakolós táskát meg semmilyen univerzumban nem kéne felvenni. De a műsor elején megtudtuk azt is, hogy a stylist elképzelése szerint mit lenne ajánlott egy partira kiválasztani, hogy az A-vonalú rakott szoknya egy szép blúzzal milyen menő és milyen típusú magassarkúban érdemes gondolkodni. Így azért kicsit könnyebben okoskodunk a tévé előtt, mint a szereplők élesben.

A keddi műsor is jónak ígérkezik, ugyanis nem egy konfekcióméretű lány fog nekivágni az Arena Plazának és az mindig izgalmas, hogy vajon hol és hogyan tud bevásárolni az, akire a 36-os koktélruhák bizony kicsik. A héten még láthatunk majd egy divatbloggert is megküzdeni 80 ezer forinttal, meg egy fehérneműmániás modellaklatú nőt 50 ezerrel, szóval jó lesz ez. Legalábbis remélem, mert egyelőre nálam 5/5-ös szórakozás a butikok közt rohangálók versenye, de akit a shoppingolás alapból nem szórakoztat és a divat sem érdekel, az valószínűleg az első 5 perc után fog elkapcsolni.

Stíluspárbaj Lakatos Márkkal

Minden hétköznap 20:05-kor a Viasat3-on!

Az első hét ismertetését a Port.hu-n is elolvashatja!

Oszd meg másokkal is!
Mustra