Menő vagy ciki a pulcsiujjnak látszó burka?

Az elmúlt években farokmutogatással és emberhátizsákkal provokáló Rick Owens ezúttal is gondoskodott róla, hogy az ő showjáról beszéljen a divatvilág. A párizsi divathéten bemutatott kollekciója ugyanis tele volt különböző formájú, pulóvernek látszó fejdíszekkel: koronával, fátyollal, süveggel és burkával, amit elsősorban az ókor és a középkor világa és a Szezám utcából ismerős Mr.Snuffleupagus ihletett. A pulóverben pedig elvileg nincs is semmi meglepő, hiszen azzal már tisztában vagyunk, hogy a pulóver lesz a szezon egyik nagy slágere.

Rick Owens ezúttal sem rejtette véka alá véleményét.
Rick Owens ezúttal sem rejtette véka alá véleményét.Thierry Chesnot / Getty Images Hungary

A Vogue.com szerint a tervező ráunt az elmúlt időszakra jellemző nyomasztó, pesszimista világvége- hangulatra, így gondolatai inkább a társadalmakat összetartó ceremóniák, rituák és királyi ünnepségek felé kalandoztak.

A legtöbb Owens darabhoz hasonlóan ez sem fog szembejönni az utcán.
A legtöbb Owens darabhoz hasonlóan ez sem fog szembejönni az utcán.Thierry Chesnot / Getty Images Hungary

Owens egyébként művészi oldalról közelítette meg az elmúlt időszakra jellemző trendeket (pl. pufidzseki, játszósruha, pulóver, edzőcipő) és látványosan kifigurázta azokat, aminek köszönhetően a kifutóra küldött papnők és boszorkányok olajbogyó-zöld, fehér, barna, fekete, szürke és púderrózsaszín darabokban vonultak. Tehát összeségében nem sokban tért el ez sem a többi divatház kollekciójától, csak látványosabban értelmezte újra a 2017-es divatot.

Gondoskodott róla, hogy mindenki róla beszéljen.
Gondoskodott róla, hogy mindenki róla beszéljen.Thierry Chesnot / Getty Images Hungary

“Mindig is úgy tekintettem a kifutóra, mint kortárs szertartások helyszínére” – magyarázta bemutatóját a tervező, aminek tudatában már érthető, hogy miért emlékeztettek a pulcsi-fejdíszek az ókori egyiptomi szent állat, Anubis kutyafülére,a görögkeleti ortodox fejfedőkre vagy a burkára. Ön mit gondol Párizs ceremóniamesterének legújabb húzásáról, menőnek vagy cikinek találja a pulcsiujjnak látszó burkát és a többi látványelemet? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek